Ronaldo: "CR7 leigazolása kifizetődőnek bizonyult"

ronaldo_nazario_cr7.jpgA futball történetének minden bizonnyal egyik legnagyobb csatára, Ronaldo a minap hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak, melyben a Scudetto favoritjának megnevezése mellett kifejtette álláspontját névrokona, Cristiano Ronaldo Juventustól való távozásáról, valamint Moise Kean Öreg Hölgyhöz való visszatéréséről is, nem megfeledkezve a Paris Saint-Germain Bajnokok Ligájával kapcsolatos kilátásairól sem.

"Olaszország rendkívüli futballhagyományokkal rendelkezik, s végre valahára kezd visszatérni a labdarúgás elitjébe, mint ahogy azt Itália nemzeti válogatottjának Európa-bajnoki győzelme is alátámasztja. Megítélésem szerint a Serie A jelen pillanatban néhány lépéssel az angol, valamint a spanyol bajnokság mögött jár, ugyanakkor a válogatottakat tekintve Roberto Mancini alakulata a világ élvonalába tartozik, nem kis részben abból kifolyólag, hogy rendkívül sok erős, illetve nagy reményekkel rendelkező fiatal játékost tudhat magáénak" – állapította meg a korábbi brazil center mondanivalójának kezdeteként. 

"Hogy ki fogja nyerni a Scudettót a jelenlegi idényben? Nem titok, hogy Interista vagyok, mivel meglehetősen szoros kapcsolatban állok a Nerazzurrival, ebből kifolyólag pedig természetesen azt szeretném, ha az Inter hódítaná el a bajnoki aranyérmet. A Serie A legutóbbi szezonja egészen elképesztő élményeket tartogatott számunkra, mivel sikerült megszakítanunk a Juventus szinte felfoghatatlanul hosszú győzelmi sorozatát, emiatt pedig minden bizonnyal igen sokáig fogunk emlékezni a 2020-as, valamint a 2021-es esztendőre. 

A fekete-kékek helyzete mindennek ellenére egyáltalán nem mondható egyszerűnek, mivel Romelu Lukaku visszatért Angliába, s bár természetes, hogy egy futballistának nehéz ellenállni, mikor Premier League-klubok tesznek neki ajánlatot, véleményem alapján a belga kissé engedett a pénz csábításának, melyet a Chelsea igen jó érzékkel használt ki megkeresésével.

Bár Lukaku – aki a történtektől függetlenül továbbra is hatalmas bajnok, s egyik legnagyobb személyes kedvencem marad – elhagyta a klubot, csapatunk változatlanul erőteljes és kiegyensúlyozott maradt, mivel Edin Džeko és más játékosok személyében sikerült kiemelkedő futballistákat igazolnia, ezzel erősítve meg nagy tehetséggel bíró fiatalokat magáénak tudható keretét.

Hogy a Bianconerinek megérte-e leigazolni CR7-et? Cristiano Ronaldo és a Juventus közös története rendkívül szépnek mondható, mely számos előnyt tartogatott az olasz futball számára is, hiszen ismételten felhelyezte a Serie A-t a labdarúgás világtérképére, s számos új nézőt, valamint játékost édesgetett a ligához, miközben versenyképessé is tette azt.

CR7 távozásával nem szűnt meg az arról szóló vita, hogy a portugál szerződtetése összességében megérte-e a Bianconerinek, s ez egy ideig minden bizonnyal nem is fog érdemben változni, azonban úgy vélem, hogy a Juve legnagyobb sztárjának elvesztését követően is erős együttesnek tekinthető, hiszen a vezetőség jelentős lépéseket eszközölt ki Cristiano pótlásának érdekében, példának okáért visszahozták Torinóba Moise Keant, akit én magam is rendkívül nagyra tartok, továbbá igen kedvelek.

Hogy ki fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját? A csoportmeccsek kezdete előtt minden tekintetben korai lenne ezzel kapcsolatos kijelentéseket tenni, mivel a kép mindig a negyeddöntőben kezd kitisztulni, s ez a fázis a kiírás azon szakasza, melyben már reális értékítéletet vonhatunk a csapatok addigiakban mutatott teljesítményét, s akkor képviselt formáját alapul véve. 

Egyértelmű, hogy a Paris Saint-Germain első pillantásra pole-pozícióban van, azonban egy dolognak számít beszélni és írni a futballról, vagy ténylegesen kifutni a gyepre, s ott produkálni megfelelő, valamint győzelemre vezető teljesítményt. Az adott kiírások, vagy versenysorozatok végeredményét rendkívül sok tényező befolyásolja.

Példának okáért, én magam öt szezon töltöttem a Galaktikusokként emlegetett Real Madridban, olyan labdarúgókkal oldalalom, mind Zidane, Figo, vagy Beckham, s mégsem nyertem meg a BL-t. A végső győztes kilétét sosem lehet matematikai alapú számításokkal meghatározni, még akkor sem, ha egy ilyen kerettel rendelkező PSG-ről beszélünk" – összegzett Ronaldo.