Tacchinardi: "Dybala visszatérése Allegrinek köszönhető"

tacchinardi_sarri.jpegA Juventus egykori labdarúgója, Alessio Tacchinardi a tegnapi nap folyamán rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben a Bianconeri Udinese elleni, szezonnyitó összecsapásának tanulságait igyekezett mérlegelni, szót ejtve egyebek mellett  Paulo Dybala formájának gyors feljavulásáról, valamint a csapat támadósorában rejlő lehetőségekről is. 

A korábbi középpályás mindenekelőtt az Öreg Hölgy argentin tízeséről beszélt, aki a meccs első félidejében kiváló futballt bemutatva gólt szerzett, majd egy gólpasszt is kiosztott Juan Cuadradónak, ez pedig Tacchinardi szerint annak tudható be, hogy La Joya ismét megkapja a számára kellő bizalmat a csapat mesterétől, Max Allegritől. 

"Dybala elképesztően futballozott az Udinese ellen, mely által valósággal lenyűgözött. Paulo játéka óriási benyomást tett rám, mivel az előző idényhez képest egy teljesen másik labdarúgót láttam, aki rendkívül frissnek tűnt számomra, miközben mentalitása is kiváló volt, ugyanis állandóan robotolt, s szűnni nem akaróan próbálta visszaszerezni a játékszert. A látottak alapján egyértelműen azt gondolom, hogy neki kell Max Allegri projektjének középpontjába kerülnie, s a Juve legfőbb vezérévé válnia, ezzel pedig minden bizonnyal a szakvezető is tisztában van, hiszen Dybala visszatérése elsősorban neki köszönhető" – szögezte le Tacchinardi a TMW Radio adásában. 

"Mivel a Juventus tegnap esti tisztán kirajzolódó 4-4-2-es hadrendben szerepelt, egyértelműen megmutatkozott, hogy pontosan milyen téren állnak fenn különbségek Juan Cuadrado és Paulo Dybala között, ugyanis míg a kolumbiai általában a szélek felé tört, addig La Joya középről kísérelt meg fellépni az akciókhoz, vagy éppen elindítani ezen támadásokat. Véleményem szerint az argentin nagyszerű lesz majd az Udinese ellen alkalmazott szerepkörében, azaz secunda puntaként, s megítélésem alapján remekül kiegészítik egymás Álvaro Moratával, akivel a magánéletben is szoros barátságban állnak. 

Nem gondolnám, hogy Cristiano Ronaldónak továbbra is központi szerepet kellene betöltenie a Bianconerinél, mivel a legmegfelelőbb futballista e pozícióra egyértelműen Paulo Dybala. Bár a Juve kimagasló produkciót nyújtott az első félidőben, számos tekintetben meglátszott, hogy még csak a szezon elején járunk, mivel az alakulat intenzitásának szintje idővel visszaesett, a kibontakozás helyett pedig a védekezés, s a vezetés megőrzése mellett tették le voksukat, melynek eredményeképp meglátásom szerint mindössze potenciáljuk 50%-át használták ki a második játékrészben. 

A Zebrette mestere, Luca Gotti kiváló érzésekkel ismerte fel, hogy itt lehet az alkalom az irányítás visszaszerzésére, csapata pedig végül a Juve kapusának hatalmas hibáit kihasználva élt is az előtte kínálkozó lehetőségekkel, miközben az Öreg Hölgy számos nagy helyzetet hagyott ki ellenfele tizenhatosának előterében. Max Allegri találkozó utáni nyilatkozata minden tekintetben világossá tettem számomra, hogy a tréner azt szeretné, ha alakulata továbblépne azon a – elsősorban a szép játékot preferáló – hozzáálláson, mely az elmúlt két idényben jellemezte a Zebrákat, mivel egyedül alapvető szellemiségük megváltoztatásával, s az Allegri által követelt stílushoz való visszatéréssel érhetnek el eredményeket" – összegzett Tacchinardi.