FRISSÍTVE 20:55-kor – Mercato-hírek (augusztus 3.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2021. augusztus 3-ának legfontosabb hírei. 

  • Fabrizio Romano: Cristian Romero egy lépésre került a Tottenham Hotspurtól, ez pedig azt jelenti, hogy az Atalanta is felgyorsította az egyeztetéseket Merih Demiral tekintetében, akit az argentin pótlásának szánnak. A Juve nyitott arra, hogy egy kölcsön + vételi opciós formátumban ruházza át a török játékjogát a bergamóiakra, akik egyértelműen megelőzték a Borussia Dortmundot a futballistáért folytatott versenyben az elmúlt hét során. A Nerazzurri nagyon közel áll Demiral leigazolásához. 

  • Gianluca Di Marzio: A Juve már egy 25 millió körüli összegért is hajlandó lenne eladni Demiralt. A klub nyitott a kölcsön + vételi opciós formátumra. 
  • Romeo Agresti: Demiral egy hónappal ezelőtt találkozót tartott a Juve vezetőségével, melynek keretein belül közölte, hogy alapember szeretne lenni a jövő együttesében. A klub ezt nem tudja egyértelműen garantálni számára, emiatt pedig nagy esély mutatkozik a török távozására, melynek bekövetkeztekor Daniele Rugani és Radu Drăgușin egészen biztosan Torinóban fognak maradni. 
  • Romeo Agresti: Federico Chiesa és Dejan Kulusevski egyaránt érinthetetlennek számítanak. A Juve rájuk kívánja alapozni a jövőt. 
  • Romeo Agresti: Cristiano Ronaldo távozása igen valószínűtlennek mondható, mivel egyetlen klub sem szeretné állni a portugál fizetését. CR7 maximum abban az esetben hagyhatná el Torinót, ha Kylian Mbappé búcsút intene a Paris Saint-Germainnek, azonban a portugál minden bizonnyal az Öreg Hölgy kötelékében marad idén nyáron. 
  • Romeo Agresti: A Juve megpróbálja értékesíteni Aaron Ramsey-t, ez azonban igen nehezen kivitelezhető műveletnek bizonyul a walesi igen magas, 7 millió eurós fizetése miatt. Az elmúlt időszakban a Wolverhampton Wanderers, valamint a Newcastle United is érdeklődött a középpályás iránt, ugyanakkor egyelőre semmiféle konkrétumról nem tudni. 
  • Fabrizio Romano: Gabriel Jesus csak akkor jöhetne szóba a Juventusnál, ha Cristiano Ronaldo távozna, a klub egyetlen igazolása a támadósorba Kaio Jorge lesz. 
  • Romeo Agresti: A Zebrák optimistának számítanak Manuel Locatelli ügyét illetően, azonban a Juve és a Sassuolo álláspontjai között továbbra is nézeteltérés mutatkozik a konstrukcióval, továbbá a végösszeggel kapcsolatban. A Bianconeri e héten le akarja zárni az üzletet, s minél előtt Torinóba hozni a középpályást. 
  • Gianluca Di Marzio: A Sassuolót mindeddig egyáltalán nem győzték meg a Juve ajánlatai, s amíg a Bianconeri nem teljesíti az általuk kért feltételeket, nem fogják elengedni Locatellit. 
  • Gianluca Di Marzio: Pjanić a Juve B-tervének tekinthető, akit akár egy kölcsönügylet keretein belül is visszahoznának, ám csak abban az esetben, ha nem sikerülne megszerezni Locatellit, mivel a klub mindössze egy középpályást tervez igazolni a nyár folyamán, s nem gondolkodik értékesítésekben a csapatrészt illetően. 
  • Romeo Agresti: Mindeddig nem történt közvetlen kapcsolatfelvétel a Barcelona és a Juve között Miralem Pjanić tekintetében. A bosnyák szeretne visszatérni az olasz rekordbajnokhoz, azonban a fekete-fehérek számára Locatelli jelenti a prioritást, s a harmincegy esztendős labdarúgó egyébként is csak akkor érkezhetne, ha csökkentené jelen pillanatban 9 millió eurós fizetését, s a Juventusnak sikerülne értékesíteni Aaron Ramsey-t. 
  • Fabrizio Romano: A Pjanić által jelentett minőség ellenére a Juve elsősorban új futballistákban gondolkodik, s nem feltétlenül szeretne csupán nosztalgikus érzésekből szerződtetni labdarúgókat. A bosnyáknak rendkívül rossz viszonya van a Barcelona mesterével, Ronald Koemannal, ennek nyomán pedig ügynökei távozásának előkészítésén munkálkodnak. A középpályás számára egyértelműen a Bianconeri képez elsőbbséget. 
  • Romeo Agresti: A héten közvetlen kapcsolatfelvétel megy majd végbe a Juve és Jorge Antun között Paulo Dybala szerződéshosszabbítását illetően, aki nettó 8-9 millió eurót kereshet a következő idénytől fogva. A klub arra törekszik, hogy az argentin még augusztusban aláírja az új kontraktust. 
  • 09:52 – Nicola Balice: Amennyiben Cristiano Ronaldo valóban marad a Juventusnál, ezt saját meggyőződése ellenére fogja tenni. Jorge Mendes a háttérben továbbra is tartja a kapcsolatot a PSG-vel, ha pedig a franciák értékesítenék Kylian Mbappét a Real Madridnak, ismét ajánlatot tehetnek a portugálért. 
  • 09:52 – Daniele Longo: Demiral egyértelműen az Atalanta első számú opciójának tekinthető, amennyiben Romero távozik, melyre egyre nagyobb esély mutatkozik. 
  • 09:52 – Gianluca Di Marzio: Nikola Milenković szerződése még további egy esztendőig érvényes, ugyanakkor a Fiorentina úgy döntött, hogy megpróbálja őt eladni idén nyáron, hogy ne kockáztassák annak lehetőségét, hogy jövőre ingyen veszítik el a középhátvédet. A West Ham United érdeklődik a labdarúgó iránt, akit már az elmúlt néhány mercato során is megpróbáltak leigazolni, tavaly például 25 millió eurót kitevő ajánlatot tettek érte a Violáknak, melyek a firenzei klub akkor elutasított. 
  • 16:31 – Sport: A Juventus továbbra is figyeli Isco helyzetét, aki nem fogja meghosszabbítani szerződését a Real Madriddal, melynek nyomán a spanyol klub értékesíteni szeretné őt. A Bianconeri 18 millió eurót adna a futballistáért. 
  • 16:31 – Giovanni Albanese: Elképzelhető, hogy a Juve csak sima kölcsönben adja oda Demiralt az Atalantának, mivel nem akarja elveszíteni az irányítást a futballista jövője felett. 
  • 16:31 – Romeo Agresti: Demiral továbbra is Gian Piero Gasperini első számú kiszemeltjének számít Romero pótlására. Az Atalanta nagy valószínűséggel megbeszélést kezdeményez majd a Juventusszal Milánóban, ha lezárja az argentin védő Tottenhamhez való értékesítésének ügyletét. 
  • 16:31 – Daniele Longo: Demiral eladását követően a Bianconeri Nikola Milenković felé fordulna, aki nem kíván hosszabbítani a Fiorentinával. A szerb átigazolási díja nagyjából 16 millió euró lenne, azonban csak akkor érkezhetne, ha Daniele Rugani elhagyná az olasz rekordbajnokot. 
  • 16:31 – La Gazzetta dello Sport: Filippo Ranocchia iránt számos Serie B-s alakulat érdeklődik, a Juve pedig nyitott arra, hogy kölcsönadja a futballistát, akinek jövőjéről Allegri mondja majd ki a végső szót. 
  • 16:31 – Nicola Balice: Max Allegri Locatellit, valamint Pjanićot is együttesének kötelékében szeretné tudni, melynek érdekében a Juve újabb kapcsolatokat létesített a bosnyák ügynökével, Fali Ramadanival. 
  • 16:55 – Romeo Agresti: Merih Demiral egyre közelebb kerül az Atalantához. 
  • 16:55 – Daniele Longo: Az Atalanta előreláthatólag 28 millió eurót fizet majd Demiralért. 
  • 16:55 – Fabrizio Romano: Romero egészen biztosan csatlakozik a Tottenham Hotspur alakulatához, miután az Atalanta elfogadta a Sarkantyúsok hivatalos, 50 millió eurót + 5 millió euró értékű bónuszokat kitevő ajánlatát. A bergamóiak most Demiral leigazolására törekszenek, akit egy kölcsön + 30 millió euró értékű vételi opció révén igazolnának le a Juventustól. Hamarosan elérkezik a közvetlen egyeztetések, valamint a papírmunka ideje. 
  • 16:55 – Gianluca Di Marzio: A Juve és az Atalanta hamarosan megkötik a megállapodást Demiral tekintetében. A felek most az utolsó részleteket tisztázzák. 

20:55

  • Fabrizio Romano: Megszületett a megegyezés! Merih Demiral az Atalantához fog csatlakozni kölcsön keretein belül, nem kötelező jellegű opcióval. A bergamóiak nemcsak a Juventusszal, hanem a játékossal is megállapodtak már a személyes feltételekben.

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat a Hírözönben található.

 

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. augusztus 3-án, 20:55-kor.