FRISSÍTVE 13:50-kor – Mercato-hírek (augusztus 2.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2021. augusztus 2-ának legfontosabb hírei. 

  • Romeo Agresti: Az elmúlt nap folyamán Miralem Pjanić képviselői ismételten felvették a kapcsolatot a Juventusszal a bosnyák klubváltásának tető alá hozása érdekében. A labda most a Bianconeri térfelén pattog, akik azonban a Barcelona labdarúgójával való foglalatoskodást megelőzően mindenképpen le szeretnék zárni a Manuel Locatelli-ügyletet. A két játékos nem alternatívája egymásnak, míg a klub csak abban az esetben szerezhetné vissza Pjanićot, ha a jelenlegi középpályások közül valaki elhagyná Torinót a nyár folyamán. 
  • Romeo Agresti: Pjanić mindenképpen vissza szeretne térni az Öreg Hölgyhöz, melynek érdekében elképzelhető, hogy az elkövetkezendő órákban a labdarúgó környezete, valamint a Juve illetékesei megbeszéléseket tarthatnak egymással Milánóban. 

  • Gabriel Sans: Pjanić mellett Max Allegri is a bosnyák visszatérését szorgalmazza. A játékos ügynöke és a Bianconeri képviselői hamarosan találkozót tartanak majd a helyzet megvitatása érdekében, ugyanakkor ahhoz, hogy a futballista ismételten magára ölthesse a fekete-fehér szerelést, a Juventusnak el kell adnia egyik középpályását, a labdarúgónak pedig csökkentenie kell fizetési igényét, mely azonban egyáltalán nem okozna gondot Miralem számára. 
  • Romeo Agresti: Kaio Jorge előreláthatólag e héten szerdán érkezik majd Torinóba. 
  • Romeo Agresti: A Juventusnak nem áll szándékában új szélső védőt igazolnia. Mattia De Sciglio könnyedén távozhat az együttestől, ugyanakkor a végső szót Max Allegri mondja majd ki vele kapcsolatban. Nem valószínű, hogy De Sciglio és Luca Pellegrini is a klub kötelékében fognak futballozni a következő évadban. 
  • Romeo Agresti: A Zebrák hamarosan kiértékelik Nicolò Fagioli helyzetét, akit a másodosztályú Vicenza kölcsönben szeretne magához láncolni. 
  • Romeo Agresti: A Juve több ajánlatot is kapott Daniele Ruganiért, akinek leigazolása a Real Betis mellett több török alakulatot is foglalkoztat, ám a vezetőség egyelőre nem foglalkozik ezen megkeresésekkel. 
  • Romeo Agresti: Paulo Dybala egészen biztosan hosszabbítani fog a Juventusszal, e héten pedig döntő fontosságú határozatok születhetnek majd a kontraktust illetően. 
  • Luca Bianchin: Ranocchia számos ajánlatot kapott a Serie B-ből, melyet a Juventus nagy valószínűséggel el is fogad majd a középpályás számára szükséges játéklehetőség biztosítása érdekében, azonban Matías Soulé semmiképpen sem eladó jelen pillanatban, mivel a vezetőség a klub U23-as együttesében akarja hagyni az argentint. 
  • 09:22 – Gianluca Di Marzio: A Juventus Locatellit, Locatelli pedig a Juventust akarja, efelől semmi kétség nincsen. Max Allegri közölte a vezetőséggel, hogy első számú kiszemeltje az olasz középpályás, akit a Bianconeri mindenáron meg kívánna szerezni idén nyáron. Az Öreg Hölgy továbbra sem kötött megállapodást a Sassuolóval, azonban a Neroverdi várja az új ajánlatot a huszonhárom esztendős játékosért. 
  • 12:29 – Romeo Agresti, Giovanni Albanese: Giorgio Chiellini megérkezett a Continassára, s befejezte a vezetőséggel folytatott megbeszéléseket a szerződéshosszabbítással kapcsolatban. 
  • 12:29 – Corriere Torino: Annak ellenére, hogy a Monza ellen jól teljesített a védelem előtt, Aaron Ramsey továbbra is elhagyhatja a Juventust. Ha a Bianconeri szorosabbra fűzi a kapcsolatokat Pjanićcsal, minden bizonnyal azon fognak dolgozni, hogy minél előbb értékesítsék a walesit. 
  • 12:29 – Romeo Agresti: Kaio Jorge valószínűleg csütörtökön érkezik majd meg Torinóba. A brazil azon dolgozik, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban kezdje meg a munkát a Juventusnál. 
  • 12:29 – Giovanni Albanese: A Juve az elkövetkezendő napokban kísérletet tesz a Locatelli-ügylet végleges lezárására. Az olasz mindenképpen registaként szerepelne Allegri együttesében, míg Aaron Ramsey nagy valószínűséggel a Sassuolo játékosának cseréje lenne. Amennyiben a walesi nem kíván alkalmazkodni új szerepköréhez, átadólistára fog kerülni, hogy a Juve értékesítése révén felszabadítsa a Pjanić visszaszerzéséhez szükséges helyet a középpályán. 
  • 13:23 – Romeo Agresti: A Newcastle United érdeklődik Aaron Ramsey iránt, melynek nyomán a Szarkák az elmúlt órákban információt kértek a Juventustól a középpályás elérhetőségével kapcsolatban. Az ügyben mindeddig nem történt előrelépés, ahogy konkrét egyeztetések sem zajlottak a két klub között, ugyanakkor az angol alakulat fokozni kívánja a lépéseket az Arsenal egykori labdarúgójáért. A Juve e pillanatig nem hozott egyértelmű döntést Ramsey jövőjével kapcsolatban, ám a helyzet változhat, amennyiben az Öreg Hölgy véglegesíti az átigazolási időszakra, valamint a következő idényre vonatkozó terveit. 
  • 13:25 – Mirko Di Natale: Néhány Premier League-klub valóban élénken érdeklődik Ramsey iránt, azonban a Juve mindeddig nem közölte a walesi képviselőivel, hogy értékesíteni kívánja a játékost. 
  • 13:37 – Luca Bianchin: Chiellini és Agnelli pozitív hangulatú megbeszélést tartottak a reggeli órákban, melyen felvetették egy két esztendeig szóló kontraktus lehetőségét annak érdekében, hogy a védő részt vehessen a 2022 novemberében megrendezendő katari világbajnokságon. A délutáni órákban nagy valószínűséggel megszületik a szerződést illető végleges döntés, a papírok pedig aláírásra kerülnek.
  • 13:45 – La Gazzetta dello Sport: Egyes pletykák szerint a Juventus a jövő szezonra halaszthatja Manuel Locatelli leigazolását, mivel a Bianconeri ajánlata, valamint a Sassuolo igényei között továbbra is nagy eltérés mutatkozik. Jelen pillanatban igen magas a kockázata annak, hogy az üzlet nem köttetik meg belátható időn belül, ezt pedig egyik fél sem szeretné. Ha az Öreg Hölgy nem tudna egyezséget kötni a Neroverdivel, más opciók felé fordulna a középpálya azonnali megerősítésének érdekében, e tekintetben pedig a Chelsea labdarúgója, Tiemoué Bakayoko jelenti a legfőbb alternatívát. 
  • 13:50 – Fabrizio Romano: Giorgio Chiellini kisvártatva aláírja új, 2023 júniusáig szóló szerződését a Juventusszal, annak érdekében, hogy az olasz válogatott kerettagja lehessen a következő világbajnokságon is. A kontraktus megtoldását hamarosan hivatalosan is bejelenti a Bianconeri. 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat a Hírözönben található.

 

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. augusztus 2-án, 13:50-kor.