Buffon visszatér a Parmába

gig_parma_return.jpgMint ahogy az korábban is tudnivaló volt, a Juventus legendás hálóőre, az elmúlt idény végén a Bianconerit immár véglegesen is elhagyó Gianluigi Buffon számos ajánlat közül válogathatott a folytatást illetően, mely megkeresések közül az egyik legérdekesebbnek mindenképpen a veterán portás nevelőegyesületétől, a Parmától érkezett, melyek a legfrissebb hírek alapján az ikon immár el is fogadhatott. 

Az elmúlt hetek mindenekelőtt Gianluca Di Marziótól érkező híreinek valóságtartalmáról elsőként a tegnap délután folyamán lehetett meggyőződni, mikor az Öreg Hölgytől Coppa Italia-győzelemmel távozó Buffon ügynöke, Silvano Martina megerősítette, hogy ügyfele valóban tárgyalásban áll a Sonkásokkal, ahol profi futballistaként 1995 és 2001 között 220 összecsapáson szerepelhetett, mielőtt 52 millió euró fejében a Bianconerihez igazolt volna. 

"Természetesen, megerősíthetem, hogy a Parma egy lehetséges célállomást jelent Gigi számára, azonban a döntés nem rajtam múlik, mivel egyértelműen ő határoz majd jövőjéről. A folytatást illető kérdések továbbra is nyitottak, Buffon pedig az összes lehetőséget figyelembe fogja venni, melyek között a Keresztesek is megtalálhatóak. A héten találkozunk majd a klub képviselőivel, akik be fogják mutatni számunkra projektjüket, jelen pillanatban azonban csak ennyi bizonyossággal szolgálhatok" – szögezte le a Parma Today kérdésére. 

Úgy fest, hogy a beharangozott egyeztetés már ezt megelőzően, vagy legalábbis ekörül megtörténhetett, ugyanis az éjjeli órákban Gianluca Di Marzio, valamint Fabrizio Romano nagyjából egyszerre számoltak be a hírről, hogy a jelek alapján a felek között minden tekintetben megszületett az egyezség, s Buffon készen áll arra, hogy visszatérjen egykori sikereinek színhelyére. 

Utóbbi szakember leszögezte, hogy a megállapodás gyakorlatilag késznek tekinthető, s a Superman becenévre hallgató labdarúgó immár eltökélten készül az olasz másodosztályba kieső Parma mezének magára öltésére, ahol huszonhat esztendővel ezelőtt elkezdte egyedülálló pályafutását. Romano hozzátette, hogy bár Buffon közel áll a Sonkásokhoz, a tárgyalások egyes aspektusok tekintetében jelen pillanatban is zajlanak, mivel a negyvenhárom esztendős legenda számos ajánlatot kapott az utóbbi hetekben, többek között a Flamengo, valamint a Beşiktaş alakulataitól is, ugyanakkor prioritásának mindig is az Olaszországban való maradás, illetve a Parmához való visszatérés számított, mely alakulat igen ambiciózus projektet kínált fel számára. 

Di Marzio ezzel párhuzamban kijelentette, hogy annak ellenére, hogy Buffon iránt többek között a Barcelona is érdeklődött, a kapus számára jóval csábítóbb volt a lehetőség, hogy ismét együtt tevékenykedhessen a Manchester City U23-as gárdája után a Keresztesek kispadját elfoglaló egykori csapattársával, Enzo Marescával, akinek jelenléte állítólag arról is meggyőzte a kapust, valamint a klubot, hogy UN1CO kora ellenére is hosszabb távú, kétéves kontraktust kössenek, melynek megszületését akár már a jövő hét folyamán bejelenthetik.