Galeone: "Max nem vágna eret, ha Ronaldo távozna"

cr_maxi.jpgMassimiliano Allegri egykori mentora, s egyik legjobb barátja, a sajtó számára szinte mindig rendkívül érdekes információkat szivárogtató Giovanni Galeone a minap ismét megszólalt a Bianconerihez nemrég visszatérő mester múltjával és jelenével kapcsolatos tudnivalókról, leszögezve, hogy az olasz szakvezető az elmúlt években számos, igen jelentős ajánlatot utasított vissza egyes európai topkluboktól, emellett pedig szót ejtett a tréner Cristiano Ronaldóval kapcsolatos terveiről is. 

"Max hasonló erényekkel bír vezetőedzőként, mint melyek futballistaként is jellemezték őt, ugyanis mikor a kezeim alatt szerepelt, egyértelműen megmutatkoztak azon tulajdonságai, melyet trénerként is igazak rá, hiszen már karrierjének kezdetén is képes volt olvasni a játékot, illetve felismerni az ellenfelek gyenge pontjait, melynek köszönhetően mindig igen nagy segítséget jelentett alakulatunk számára, a pályán, valamint a pályán kívül is" – kezdte mondanivalóját az Il Bianconero kamerái előtt. 

"Ha Massimiliano a tavalyi esztendő során visszatért volna Torinóban, minden bizonnyal én magam sem értettem volna egyet döntésével, azonban most örültem a Juve hivatalos bejelentésének, ugyanis ezen lépéssel a klub gyakorlatilag elismerte, hogy nagy hibát követett el, mikor két idénnyel ezelőtt menesztette Allegrit. A topcsapatok általában nem ismerik el, hogy tévúton jártak, vagy járnak, azonban a Juventus gesztusa, s mindenekelőtt döntése teljességgel egyértelműnek bizonyult. 

Hogy miért nem láttam volna szívesen az Öreg Hölgy kispadján az elmúlt szezonban? Úgy vélem, hogy a Juve rendkívül méltatlanul bánt Allegrivel 2019 tavaszán, azonban később beigazolódott, hogy határozatuk helytelen volt, hiszen mind a Bajnokok Ligájában, mind pedig Olaszországban jelentős presztízsveszteséget szenvedtek az elmúlt idényekben. A fennálló helyzetet igen szemléletesen mutatja be a tény, miszerint a Bianconeri idén már a bajnokság negyedik helyének is úgy örült, mintha a fekete-fehérek Scudettót szereztek volna, ennek nyomán pedig a vezetőségnek is rá kellett döbbennie, hogy az egyetlen helyes út Massimiliano ismételt leigazolása lehet. 

Kijelenthetem, hogy Max első, munkán kívüli idényét rendkívül nyugodtan töltötte, s nem törődött azzal, hogy ismételten helyet foglaljon egy adott alakulat kispadján. Ez idő tájt igen sokszor beszéltem vele, ő pedig leszögezte, hogy boldognak és derűsnek érzi magát a labdarúgás világán kívül, ugyanakkor tavaly meglátásom szerint már igencsak megszenvedte a csapat nélkül maradás következményeit. 

A Juventusnál töltött utolsó idényében Massimiliano öt együttesnek is nemet mondott. A Chelsea két hét alatt két alkalommal is megpróbálta vele felvenni a kapcsolatot, azonban Max mindkétszer visszautasította őket, a Kékeket leszámítva pedig ugyanezt tette a Real Madriddal, az Arsenallal, a Paris Saint-Germainnel, valamint a Manchester Uniteddel is. A fenteikben részletezett állapot mindössze egy esztendeig állt fenn, azonban ezen időszak alatt Allegri minden egyes iránta érdeklődőnek utat mutatott. Nem volt hajlandó szezon közben átvenni egy gárda irányítását. 

Ezzel együtt azt is elmondhatom, hogy az elmúlt hetekben Max mindenre kiterjedő megállapodást kötött a Blancókkal, s ha a Juventus nem lépett volna közbe, a Királyiak vezetőedzőjének neve ma nagy valószínűséggel Massimiliano Allegri lenne. A Bianconeri az utolsó pillanatban szerződtette a mestert, akit gyakorlatilag elhappoltak a Habfehérek orra elől, azonban a tréner személyes tekintetben sem tartotta igazán meggyőzőnek a Real ajánlatát, melynek eredményeképp a torinóiakhoz való ismételt csatlakozása is érhető lépésnek számít. 

Hogy Allegri mindenképpen értékesítené Cristiano Ronaldót? Nem, határozottan nem gondolnám, hogy ez így lenne, ugyanakkor amennyiben a portugál távozni szeretne, vagy egyszerűen csak el kellene mennie, Max biztosan nem vágna eret elmenetele miatt" – zárta szavait Galeone.