de Ligt: "Boldog voltam Pirlóval"

de_ligt_pirlo.jpgA Juventus holland válogatott futballistája, Matthijs de Ligt a tegnapi nap folyamán az Oranje edzőtáborából adott interjút hazája sportsajtójának, melyben több téma mellett az Öreg Hölgynél az elmúlt órákban bekövetkező edzőváltásról, valamint saját szerepéről, s az őt a Barcelona alakulatával is szóba hozó hírekről is kifejtette álláspontját. 

A huszonegy esztendős labdarúgó mindenekelőtt kijelentette, hogy továbbra is rendkívül jól érzi magát Torinóban, ennek folytán pedig egyáltalán nem érdeklik a helyzetét firtató híresztelések, hiszen álláspontja szerint a Bianconeri kötelékében ő maga is nagy megbecsülésnek örvend, melyet semmire sem cserélne el jelen pillanatban. 

"Kijelenthetem, hogy nagyon boldog vagyok a Juventusnál. Mondhatni, úgy érzem magam, mint hal a vízben, ez egészen biztosnak számít. Úgy vélem, hogy az Öreg Hölgynél megbecsülnek engem a pályán, valamint a pályán kívül is, ez pedig természetesen hatalmas elégedettséggel tölt el, személyes tekintetben, illetve egy labdarúgó szemszögéből nézve is" – fogalmazott az ESPN NL kamerái előtt. 

"Hogy a Zebrák elengednének-e adott esetben? Az ehhez hasonló kérdésekre sajnálatos módon nem tudnék válaszolni, mivel a futball világában az egyes klubok döntenek a játékosok jövőjéről, ekképp őket kell megkeresni az efféle ügyekkel kapcsolatban. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy számos alakulat küzd jelentősebb anyagi gondokkal, ugyanakkor nem tudom, hogy ez az én helyzetemre kihatással lesz-e majd az elkövetkezendőkben. 

Jelen pillanatban semmilyen tekintetben nincsenek értesüléseim arról, hogy a Barcelona érdeklődik-e irántam, azonban ezen felül is úgy vélem, hogy az ezzel kapcsolatos pletykákkal semmi értelme nem lenne foglalkozni jelen helyzetben. Leszögezném, hogy a katalánok esetleges ajánlata egyáltalán nem fontos számomra, ugyanakkor senki sem tájékoztatott arról, hogy a Barca lépéseket tett volna irányomba."

Az elmúlt idény számos nehézséget tartogatott az olasz rekordbajnok kerete számára, mely bonyodalmak alól természetszerűleg de Ligt sem vonhatta ki magát, aki a szezon kezdetén súlyos sérüléséből lábadozott, ezt követően pedig a koronavírus-fertőzésen is átesett, melynek következtében ismételten heteket kellett a csapat kötelékén kívül töltenie. 

"A magam mögött hagyott szezon szellemi és fizikai értelemben véve is igen megterhelő hónapok sorozatának számított, melynek során rengeteg hullámvölggyel voltunk kénytelenek szembesülni. Az évad első szakaszában nagyjából tizenkét hétig nem léphettem pályára vállműtétemet követően, ezt követően pedig kisvártatva a koronavírus-fertőzést is elkaptam, melynek következtében újabb hosszabb időszakra dőltem ki. 

Ha valaki három héttel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy a szezon utolsó mérkőzésein megszerezzük a Coppa Italiát, majd bebiztosítjuk Bajnokok Ligája-indulásunkat, minden bizonnyal azonnal elfogadtam volna ezen események bekövetkeztét. Mostanra kijelenthető, hogy szerencsére sikerült is elérnünk ezen célokat, s újult erővel tekinthetünk előre a további sikerek érdekében."

De Ligt ezt követően szót ejtett a Juventus szakmai stábját illető személycserékről is, elmondva, hogy Andrea Pirlo nagy segítséget nyújtott neki, s megpróbált jobb futballistát faragni belőle, ugyanakkor kijelentése szerint Max Allegrit is remek szakembernek tartja, akivel ellenfélként már volt lehetőség találkozni a korábbi évek során. 

"Örülök, hogy egy olyan mester kezei alatt dolgozhattam, mint Andrea Pirlo, akinek jelenléte mindig hatalmas boldogsággal töltött el. A Maestro igen nagy önbizalommal ruházott fel, s megpróbált minden tekintetben jobb labdarúgót kovácsolni belőlem, ezen hozzáállásért pedig örökké hálás leszek neki. 

A klub elhatározta, hogy meghoz bizonyos döntéseket, én pedig tiszteletben tartom a vezetőség álláspontját, mivel egyedül ők képesek tisztán látni, hogy a csapat eredményei megfelelőnek bizonyulnak-e, vagy hogy az adott tréner alkalmas-e a keret vezénylésére. A tavalyi idény végén bajnoki címet szereztünk, ennek ellenére Maurizio Sarrit menesztették az együttestől, ám meglátásom szerint e lépés kapcsán is közrejátszhattak olyan indokok, melyekről nekünk nem lehet tudomásunk. 

Hogy mit gondolok Massimiliano Allegriről? Úgy tudom, hogy a mester a múltban már igen nagy eredményeket ért el a Juventusszal, ekképp bízom benne, hogy együtt is lehetőségünk lesz gyarapítani a klub trófeáinak számát. Egy biztos, a tréner nem felejtette el a nevemet, ami valószínűleg örökre emlékezetébe vésődött" – mondta mosolyogva a 2019-es Bajnokok Ligája-negyeddöntőben lőtt, az Ajax továbbjutását, valamint a Juve kiesését előidéző találatára utalva. 

A középhátvéd végezetül napjaink egyik legfontosabb témájáról, a koronavírus elleni vakcinákról is szót ejtett, kijelentve, hogy korábbi fertőzése miatt ő maga egyelőre nem oltatja be magát, ugyanakkor tudja, hogy a járvány ellen minden lehetséges eszközzel védekezni kell. 

"Nem fogom beoltatni magam, egyelőre semmiképpen sem. Nem kötelező, ekképp nem is fogom megtenni, hiszen saját magamra nézve ezt tartom a lehető legjobb döntésnek. Úgy gondolom, hogy mindenki maga felel a saját testéért, s az egyes emberek maguk tudják, hogy számukra mi a legkedvezőbb. Természetesen a fertőzés veszélye továbbra is fennáll a járvány visszaszorulásának ellenére, ezért pedig igyekszem minél kevesebb emberrel tartani a személyes kapcsolatot a válogatotthoz köthető személyeken kívül" – összegzett de Ligt.