HIVATALOS: Massimiliano Allegri a Juventus új vezetőedzője

max_wcb.jpgA Juventus vezetése nem hagyta, hogy kihűljön a csapat kispadja Andrea Pirlo menesztése után, ugyanis a sajtóban keringő hírek igaznak bizonyultak, és a fekete-fehérek alakulata valóban megtalálta a Maestro utódját, aki nem más, mint a Juve korábbi sikertrénere, Massimiliano Allegri, aki többek között az Inter és a Real Madrid ajánlataira mondott nemet, hogy visszatérjen legnagyobb sikereinek helyszínére, és segítsen az Öreg Hölgyön az idei kudarcos év után.

A Juventus hivatalos oldala a következőképp üdvözli a régi-új Mistert:

" Massimiliano Allegri mától a Juventus menedzsere. Allegri visszaül a padra melyet olyan jól ismer, melyet szeret és mely viszontszereti őt, a mai napon egy új közös utazás indul az új célok felé.

Első Juventusnál eltöltött időszaka alkalmával elért eredményei belevésődtek a klub történelmébe: 5 bajnoki cím, zsinórban négy hazai dupla, két Olasz Szuperkupa, két Bajnokok Ligája döntő három év alatt. Ezen periódus alatt rengeteg emlékezetes teljesítmény volt Olaszországban és Európában egyaránt.

Két évvel ezelőtt az alábbi üzenettel búcsúztunk. A Történelem Egymagában. Ez az üzenet szerepelt az Allegrinek átnyújtott mezen, melyet Andrea Agnelli elnök úrtól vehetett át. Ez a pár szó tökéletesen összefoglalja a mester első időszakát a klubnál.

A legszebb mégis a történetekben az, hogy sosem érnek véget. A futballban ez azt jelenti, hogy ami beleivódott a DNS-ünkbe: a legjobb győzelem mindig a soron következő.

És most készen állunk arra, hogy ezt újra kezdjük Allegrivel, hogy együtt építsük a jövőt: az ő elképesztő professzionalizmusával, lelki erejével, azokkal a briliáns ötletekkel, melyekkel edzőként képes a lapokat keverni a pályán és azon kívül egyaránt. Jellegzetes mosolyával, mely egyfajta ismertető jegyének is tekinthető, az ő általa képviselt, jó értelemben vett egyszerű megközelítéssel, melyet a futballban és az életben is vall. A vággyal, hogy megoldjon dolgokat, és az elköteleződéssel, hogy kiélvezzen minden csodás pillanatot amit a Juventusnak adhat, és adni is fog.

Kezdjük újra együtt. Kezdjük újra Max-szal.

Üdvözlünk itthon Mester!"

 

Gianluca Di Marzio és Romeo Agresti értesülései szerint Allegrinek nem csupán az edzői feladatok elvégzése lesz a feladata, hanem az igazolásokba is lesz beleszólása, fizetése pedig 9 millió euró körüli összeget tesz majd ki. Mint ismert, a livornói születésű mester első ízben 2014 és 2019 között irányította a Bianconerit, mely alakulattal ezen időszak alatt öt Scudettót, négy Coppa Italiát, valamint kép Supercoppa Italianát nyert, ezen felül pedig két ízben, 2015-ben, majd 2017-ben is bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába.