HIVATALOS: A Juventus menesztette Andrea Pirlót

pirlo_coppa_italia.jpgUgyan a szezon közben még leginkább arról olvashattunk, hogy, ha a Juventus sikerrel megnyeri a Coppa Italiát és Bajnokok Ligáját érő helyezést ér el a Serie A-ban, akkor az együttes vezetőedzője, Andrea Pirlo a következő szezont is a Bianconerinél kezdheti meg, ezek a hangok a csapat rossz teljesítményével együtt egyre inkább halkabbá váltak, s sokkal gyakrabban találkozhattunk azzal a sajtóban, hogy az egykori középpályás jövője eldőlt, s már semmi sem mentheti meg állását. Ez ebben a pillanatban hivatalossá is vált, ugyanis a torinói alakulat oldalain bejelentette, hogy Andrea Pirlo már nem a Juventus edzője, vagyis a klub menesztette a trénert. A Maestro 52 mérkőzés, 34 győzelem, 10 döntetlen és 8 vereség után, egy Supercoppa Italianával és egy Coppa Italiával a vitrinjében hagyja el az Öreg Hölgyet.

A klub hivatalos oldala a következőképpen búcsúzik a Mistertől:

" Köszönjük, Andrea!

Ezeket a szavak mondhatjuk mindannyian egy különleges, együtt töltött élmény végén.

Néhány hónappal ezelőtt Andrea Pirlo, a világfutball ikonja új kalandba kezdett, először dolgozott vezetőedzőként.

Eme kaland elkezdéséhez hatalmas bátorság szükséges, főleg egy olyan időszak során, amelyet nehézségek százai jellemeztek, miközben a járvány arra kényszerítette a világot, hogy átgondolja/átdolgozza saját szabályait minden egyes nap.

Pirlo csak most tette meg első lépéseit egy csodálatos edzői karrier irányába. Egy kaland, amely a folyamatos változásokról szól. és gyakran a saját ötletek megvalósításáról, amelyet bajnokként a pályán szerzett.

Mivel a futballban a győzelmek számítanak, emlékezzünk ezekre vissza: néhány rövid hónap alatt Pirlo két trófeát is magasba emelhetett, a Coppa Italiát és a Supercoppa Italiánát. Ezek mellé edzőként ragyogó győzelmeket aratott a legrangosabb stadionokban, a San Sirótól kezdve a Camp Nouig.

Mindezekért, a bátorságért, az elkötelezettségért, a szenvedélyért, amikről minden nap tanúbizonyságot tett, őszintén, szívből köszönjük ezt a Maestrónak, az Edzőnek, Andreának.

Valamint szeretnénk sok sikert kívánni a jövőben, minden bizonnyal csodálatos lesz"

Szinte biztos, hogy a helyét a Bianconeri korábbi sikeredzője, Massimiliano Allegri veszi át, akinek bejelentése csak órák kérdése.