Conte: "Kiélezett taktikai csatára számítok"

contetraitor.jpgA ma kora esti Derby d'Italiát megelőzően a Juventus mestere, Andrea Pirlo mellett az Inter trénere, Antonio Conte is megtette ilyenkor szokásos értékelését az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett azt állította, hogy csapata 2-0-ás, Öreg Hölgy ellen aratott januári diadala alapvetően határozta meg a szezon kimenetelét, mindezen túl pedig leszögezte, hogy együttese rendkívüli tetteket hajtott végre a folyamatban lévő, 2020/2021-es idényben. 

Mint ismert, a két ősi rivális immár negyedik alkalommal fog találkozni a jelenlegi kiírásban, mely összecsapások közül kettőt a Coppa Italia Bianconeri továbbjutását hozó elődöntőjében rendeztek meg, ugyanakkor a mai mérkőzés a Nerazzurri számára maximum presztízsértékkel bírhat, hiszen a milánóiak immár bebiztosították bajnoki címüket, ellentétben a Zebrákkal, akiknek mindenképpen nyerniük kell, ha életben akarják tartani Bajnokok Ligája-indulásról szőtt álmaikat. 

"Teljesen világos, hogy mikor az elmúlt tíz esztendő legkiemelkedőbb olasz alakulatával nézel szembe, a meccs kimenetele által okozott elégedettség mellett szintedet is van lehetőséged felmérni az összecsapáson. A Juve januári legyőzése véleményem szerint e tekintetben is meghatározó diadal volt, ugyanis a Bianconeri ezt megelőzően sorozatban kilenc alkalommal hódította el a Scudettót, mindeközben pedig igen nagy szakadékot hozott létre közte, valamint a Serie A többi alakulata között, mely által a felettük aratott diadal önbizalmunk, illetve öntudatunk növelésének szempontjából is kiemelt fontossággal bírt" – jelentette ki Conte az Inter TV adásában. 

"Az Öreg Hölgy elleni megmérettetésünkön magától értetődően könnyedén kiderülhetett volna, hogy csupán egy bumerángeffektus hatása alatt állunk, s hogy jó eredményeink túlzottal elbizakodottá tettek bennünket, ugyanakkor a szóban forgó összecsapáson minden szempontból a megfelelő módon kamatoztattuk elképzeléseinket, a meccs megnyerésével pedig összességében véve a bajnoki cím felé is igen nagy lépést tettünk" – tette hozzá. 

A milánói gárda mestere ezt követően kifejtette, hogy ugyan alakulata az aranyérem bebiztosítását követően is töretlenül robog előre a ligában, a Juventus eltökéltsége miatt igen kemény taktikai csatát jósol szombat estére, hiszen a Bianconeri továbbra is világos célokkal rendelkezik, ugyanakkor hozzátette, hogy meglátása szerint az Inter hihetetlen dolgokat vitt véghez az elmúlt hónapok során. 

"Őszintén szólva, még a közvetlenül magunk mögött hagyott hetekben sem gondoltam volna, hogy a tabella erőviszonyai ilyen mértékű változáson mehetnek keresztül, mindössze egy játéknap leforgása alatt. Az idény előtt rendkívül szoros bajnokságot jósoltam, ez pedig az aranyéremért folyó harc kivételével valójában be is következett, azonban mi képesek voltunk mindvégig saját utunkon haladni, melynek végén sikerült is elérnünk az általunk meghatározott eredményeket. 

Úgy vélem, hogy idén az Inter minden tekintetben riválisai fölé kerekedett, melyet a tabella első, illetve többi helyezése közötti, rendkívül nagynak számító pontdifferencia is világosan alátámaszt. Váratlan dolgokat vittünk véghez, ennek révén pedig sikerült meglepnünk ellenfeleinket, ami természetesen hatalmas büszkeséggel tölt el bennünket, ám eddigi eredményeinkből nem következik egyenesen, hogy a Juventus ellen is győzelmet fogunk aratni, mivel Andrea Pirlo alakulata nagy küldetéstudattal halad céljai felé, ekképp pedig megítélésem alapján a holnap esti találkozó igen kiélezett taktikai csatát von majd maga után" – összegzett Conte.