Çalhanoğlu és Costa ügyében közel a megegyezés, míg Allegri egyre távolabb

allegri_es_douglas-costa.jpgUgyan a Juventus helyzete hetek óta rendkívül bizonytalannak számít, az olasz sportsajtó ennek ellenére is napi rendszerességgel igyekszik az Öreg Hölggyel kapcsolatos pletykák révén felkelteni a nagyérdemű figyelmét, melynek keretein belül egyes források a ma délutáni órákban is meglehetősen érdekes híresztelésekről számoltak be, elsősorban az AC Milan futballistájának, Hakan Çalhanoğlu, illetve a Bianconeri kölcsönben szereplő brazil szélsőjének, Douglas Costának helyzetéről is, ráadásul edzőkérdésben is új információk láttak napvilágot.
A Rossonerihez közeli forrásnak számító Daniele Longo értesülései szerint a Juve meglehetősen közel van ahhoz, hogy megegyezzen a nyáron ingyen megszerethető Hakan Çalhanoğluval. A nagyszerű szezont futó irányítónak a torinóiak egy 5 millió eurós éves fizetést ajánlottak fel, ami felülmúlja a milánóiak jelenlegi ajánlatát. A Milan továbbra is szeretné meghosszabbítani a 27 esztendős játékos szerződését, azonban csak abban az esetben tudnak versenyezni a Juventus által kínált összeggel, ha jövőre a Bajnokok Ligájában indulhat az együttes. Mirko Di Natale ezen felül azzal egészítette ki az információt, hogy a Galatasaray alakulata szintén érdeklődik a középpályás iránt, azonban a töröknek nem nemzetének egyik legjelentősebb alakulata, hanem a Bianconeri lenne a prioritás, amennyiben távozna a Diavolitól. 

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a Grêmio Douglas Costa leigazolásán dolgozik, a megbízhatóbb újságírók közé tartozó Giovanni Albanese szerint már meg is született a megegyezés a futballista és a jövendőbeli klubja között. Elmondása szerint a klub azt szeretné, hogy a lehető legkisebb tőkeveszteséggel tudjon megszabadulni a braziltól, ahogy az Gonzalo Higuaín és Sami Khedira esetében is történt. A 2022-ig érvényes szerződéssel rendelkező játékos elengedése összesen 8.9 millió eurós veszteséget eredményezhet az egyébként sem rózsás helyzetben lévő könyvelésben.

Romeo Agresti az elmúlt percekben arról számolt be, hogy a szélső, valamint jövőbeli alakulata között nagy vonalakban megtörtént a megegyezés, a felek pedig 2-3 napon belül minden tekintetben elrendezik az apróbb részleteket, mellyel párhuzamosan Fabrizio Romano is kijelentette, hogy a Grêmio a személyes feltételeket illetően mindenben megállapodott a játékossal, aki fizetésének csökkentése révén térhet vissza szülőhazájába, ezt követően pedig már csak a két klub egymás közötti tárgyalásai vannak hátra, mielőtt az érdeklődő dél, valamint a Juventus végleg lezárják a transzfert. 

Ahogy reggel már olvashattátok, Massimiliano Allegri első számú opciót jelent a Real Madridnál, ha a jelenlegi mesterük, Zinédine Zidane nem Madridban folytatná karrierjét. A Sky Sport Italia arról számol be, hogy jelenleg az olasz tréner közelebb van a Habfehérekhez, mint a Bianconerihez, és jelenleg a francia mester számít befutónak a Juventus padjára, ugyanis Andrea Pirlo egészen biztosan nem fog maradni Torinóban.