De Zerbi: "Kirakósunk minden eleme a helyére került"

roberto-de-zerbi-source-laacibnet_net.jpgA Zebrák ma esti összecsapása előtt a Juve vezetőedzője, Andrea Pirlo mellett a Sassuolo mestere, Roberto De Zerbi is megtette mérkőzések előtt szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben kiemelte, hogy meglátása szerint a Bianconeri igen hevesen fog reagálni Milan elleni vereségére, ekképp könnyen elképzelhető, hogy az ostor a Neroverdin csattan majd, ugyanakkor leszögezte, hogy csapata minden tekintetben nagy fejlődésen ment keresztül az idény során, ezért pedig hisz benne, hogy fiai ma este is a kellő mentalitás mellett szerepelhetnek az olasz rekordbajnokkal szemben. 

"A Juventus nagyszerű bajnokokat tudhat keretében, s ha egy bajnok büszkeségén csorba esik, a soron következő összecsapáson általában mindent meg szokott tenni a siker érdekében. Tisztában vagyunk vele, hogy a Bianconeri a holnapi nap folyamán nagy valószínűséggel eltökéltebb lesz, mint valaha, azonban meglátásunk szerint mi is elegendő erőforrással rendelkezünk megállításukhoz, így pedig képesek lehetünk kezünkbe venni az irányítást" – jelentette ki a Sassuolo Channel újságírójának. 

"Meglátásom szerint okkal alapozhatunk futballistáink egyéni-, illetve csapatszinten képviselt minőségére, emellett pedig struktúránk, játékmódunk, valamint siker iránti éhségünk is számunkra kedvez majd. Csapatunk minden egyes tagja el kívánja érni a szezon elején meghatározott célokat, ebből a szempontból pedig teljesen mindegy, hogy mely gárda ellen kell kifutnunk a gyepre."

Egyes beszámolók, mindenekelőtt Fabrizio Romano értesülései szerint a szakember a következő idényben elhagyja jelenlegi alakulatát, hogy átvehesse a Sakhtar Donetsk irányítását, melyre korábban maga a mester is utalt, mikor kijelentette, hogy együttesének projektje szinte minden tekintetben beérett, innen pedig már nem igazán vezet fölfelé az út. 

"Valóban úgy tűnik, hogy projektünk végre révbe ért, mi pedig elégedetten arathatjuk le munkánk gyümölcseit. Mióta itt tevékenykedem, a Sassuolo mindig is veszélyes és erős csapatnak bizonyult, ugyanakkor valami hiányzott ahhoz, hogy igazán nagy eredményeket érjünk el. Talán játékosaink voltak túlságosan tapasztalatlanok, s meglehet, hogy én magam is számos hibát követtem el, melyek alkalmanként letérítettek bennünket alapvető utunkról, azonban most úgy érezzük, hogy a Neroverdi kirakósának összes eleme a helyére került, s immár minden feltétel adott ahhoz, hogy szép, továbbá eredményes futballt játszhassunk, s ne csak az egyik feltételt valósítsuk meg. 

Alakulatunk mindenképpen szeretné megkaparintani a bajnoki tabella hetedik helyét, erre pedig véleményünk szerint minden esélyünk megvan, mivel hatalmas ambíció, motiváció, valamint kiváló mentalitás munkálkodik bennünk, ezen tényezők együttese pedig lehetővé teszi számunkra céljaink elérését is. Mostanra tisztán körvonalazódott elménkben, hogy milyen terveket kívánunk megvalósítani, s ugyan az elmúlt idényekben is rendelkeztünk a szükséges minőséggel, mentális tekintetben csak az elmúlt hónapokban nőttünk fel a feladathoz, s váltunk a Serie A egyik legszórakoztatóbb gárdájává.  

Mikor három esztendővel ezelőtt stábommal átvettük a Neroverdi irányítását, mindössze két összecsapás jó eredményein múlt, hogy elkerültük a kiesést, mostanra pedig elértünk arra a szintre, hogy három fordulóval a bajnoki küzdelmek vége előtt bebiztosítottuk pozíciónkat a tabella nyolcadik helyén, s továbbra is van esélyünk eggyel feljebb lépni, ami természetesen mindannyiunkat mérhetetlenül büszkévé tesz, s nem csak a futballistákat, vagy engem, hanem a klub minden egyes dolgozóját, az elnök úrtól kezdve egészen a kertészekig és a szertárosokig" – zárta mondanivalóját De Zerbi.

A Juventus huszonkét fős, mérkőzésre készülődő kerete a következő: 

sass_juve_keret.jpg