Del Piero: "Csapat nélkül még Ronaldónak se megy"

adp_milan_juve.jpgA napokban a Juventus történetének első számú futballikonja, Alessandro Del Piero is megfogalmazta meglátásait szeretett alakulatának jelenlegi helyzetével kapcsolatban, rövid értékelésében pedig egyebek mellett kitért az AC Milan elleni összecsapás előtt minden bizonnyal jelentkező hatalmas nyomásra, illetve a Cristiano Ronaldóval kapcsolatos gondokra is, rávilágítva az Öreg Hölgy egyik központi problémájára. 

Az olasz legenda mindenekelőtt arról ejtett szót, hogy a Bianconeri futballistái véleménye szerint tisztában voltak a Diavoli elleni találkozó fontosságával, ugyanakkor a rájuk nehezedő belső és külső nyomásból kifolyólag képtelenek voltak a tőlük elvárható szinten teljesíteni, ami teljes körű bénultságot, ekképp pedig megalázó vereséget eredményezett. 

"Úgy vélem, hogy a hatalmas nyomás, mely a napokban a Juventus labdarúgóinak vállait nyomta saját maguk, illetve a közvélemény, s a vezetőség részéről is, alapvetően befolyásolta a Rossoneri elleni eredményt. A csapatot kritizálóknak tisztában kell lenniük a körülménnyel, miszerint egyetlen játékos számára sem egyszerű feladat ekkora elvárások mellett is megfelelő produkciót nyújtani" – kezdte mondanivalóját a Sky Sport Italia vasárnap éjjeli magazinműsorában. 

"Az Öreg Hölgy labdarúgói minden bizonnyal pontosan ismerték helyzetüket, ebből kifolyólag tudták, hogy ha sikerül legyőzniük a Milant, igen nagy lépést tesznek a Bajnokok Ligája-kvalifikáció kiharcolása felé, ugyanakkor ezzel együtt fel kellett mérniük, hogy ellenkező esetben lemaradhatnak a sorozatról. Bár a találkozó előtt azt mondtam, hogy a végeredmény nem befolyásol majd semmit, egy ekkora eltökéltséggel rendelkező, s ilyen futballt reprezentáló Rossonerinek egyértelműen a BL-ben a helye, s biztos vagyok benne, hogy ott is lesznek jövőre. 

Ezzel szemben a Juve kapcsán erős kételyek merülnek fel, ám természetesen nem szeretnék ellenük beszélni, s őszintén remélem, hogy elérik az általuk kitűzött célokat. A Zebrák nem tudták megugrani az akadályt, az egymás elleni eredmények pedig szinte minden közvetlen ellenfelük tekintetében más alakulatoknak kedveznek, ami egyáltalán nem számít jó előjelnek."

A fekete-fehérek gólrekordere ezt követően kitért a csapat jelenkori klasszisának, Cristiano Ronaldónak megítélésére is, kinyilvánítva, hogy meglátása alapján a portugál futballista önmagában nem képes megváltani a világot, s mivel nincs körülötte csapat, hatalmas botorságnak számít őt felelősségre vonni a kudarcokért. 

"Természetesen a piros-feketékkel szembeni megmérettetés alkalmával CR7 sem játszott jól, ám annak ellenére, hogy Udinében megmentette alakulatát, természetesen nem képes ehhez hasonló tettek végrehajtására minden egyes összecsapáson, s ezt követelni tőle rendkívül irreális is lenne. Cristianónak meglátásom szerint mindenekelőtt egy világklasszisokkal felálló csapatra van szüksége, mely adott helyzetben képes kiszolgálni őt.

A korábbi években láthattuk, hogy a Real Madrid gépezetével Ronaldo halálos fegyvert jelentett Zinédine Zidane kezében, mivel a portugál bátran támaszkodhatott társai segítségére, ugyanakkor a Juventusnál csapat híján nem képes a spanyolországi szintjén teljesíteni. Önmagában senki sem váltja meg a világot, s nem is értem, hogy miért reménykedtek ennek ellenkezőjében azok, akik Cristianót a Bianconerihez hozták néhány esztendővel ezelőtt" – zárta megállapításait Del Piero.