Pirlo: "Donnarumma a világ egyik legjobb kapusa"

kokusz.jpgA Juventus igazi rangadóra készül, ugyanis a Bianconeri a holnapi este folyamán az AC Milan alakulatát fogadja majd a Serie A-ban, mely összecsapáson sokak szerint akár a teljes szezon mérlege is megítélésre kerülhet, mivel könnyen elképzelhető, hogy az a találkozó dönt majd a klubok jövő évi Bajnokok Ligája-szerepléséről is. 

A megmérettetés előtt természetesen az Öreg Hölgy mestere, Andrea Pirlo is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett a keret futballistáinak állapotáról, Cristiano Ronaldo és Gianluigi Donnarumma esetleges jövőjéről, valamint a saját magát illető, egyre fokozódó kérdésekről is. 

"Kijelenthetem, hogy a holnap mérkőzést illetően végre minden egyes futballistánk elérhetőnek bizonyul, hiszen mindenki kiváló edzésmunkát végzett a hét folyamán, ennek folytán pedig igen széles skálán mozgó lehetőségek közül válogathatok majd a kezdőcsapatot illetően. Szórakoztató, s meglehetősen nyitott összecsapásra számítok, hiszen mindkét alakulat kedveli az ellenfelekkel szemben alkalmazandó presszinget, valamint mindkét fél szeret kezdeményezőként fellépni az egyes kulcsszituációkban, ezen jellemvonások pedig egyértelműen egy nagyszerű megmérettetés képét vetítik elő számomra. " – szögezte le a meccset megelőző sajtótájékoztatón. 

"Legfőbb célkitűzésünknek továbbra is a Bajnokok Ligája-kvalifikáció elérése számít, ennek bebiztosításáért pedig minden szempontból készen állunk felvenni a küzdelmet soron következő ellenfelünkkel, a közvetlen riválisunknak számító AC Milannal is. A holnapi összecsapás igen fontos megmérettetés lesz a versenysorozatban való indulást garantáló pozíciók elérését illetően, e körülménnyel pedig mindannyian tökéletesen tisztában vagyunk.

Úgy vélem, hogy holnap legtöbb labdarúgónk esélyt kap majd a pályán való bizonyításra, javarészt a rendelkezésünkre álló öt cserelehetőségnek köszönhetően, melyek a taktikai elképzelések mélyítésén és keresztülvitelén túl energiaszintünk, valamint intenzitásunk fenntartásában is segítségünkre lehetnek, ami igen fontos körülmény a szezon utolsó szakaszában. Két futballistánk sárga lapos figyelmeztetés esetén nem játszhat majd a Sassuolo ellen, ebből kifolyólag ezen játékosok helyzetét is figyelembe kell vennünk"–  tette hozzá. 

Az egykori középpályás ezt követően kitért a fekete-fehérek egyes labdarúgóira is, melynek keretein belül többek között Cristiano Ronaldóval való viszonyáról, illetve a kapusposzt kérdéseiről is szót ejtett, megfogalmazva megállapításait Gianluigi Donnarumma esetleges érkezésével kapcsolatban is. 

"A keret összes játékosával jó viszonyban állok, ám ez a hozzáállás a teljes együttesre jellemző, ennek révén természetesen Cristiano is nagyszerű kapcsolatot ápol csapattársaival. Az Udinében elért sikerünk, illetve a Ronaldo második gólját követő közös, önfeledt ünneplésünk rendkívül fontos jelentéstartalommal bír, ugyanis míg CR7 az elmúlt hetek kritikáira igen frappáns válasszal szolgált, alakulatunk is megmutatta, hogy képes felülemelkedni a negatív hangokon, nem engedve, hogy ezek befolyásoljanak bennünket.

Cristiano, valamint Zlatan Ibrahimović továbbra is a világ legjobb támadói, sőt labdarúgói közé tartoznak. Nem tudom, hogy életkoruk, s ezzel párhuzamosan képviselt meghatározó szerepük rontja-e az olasz futball nemzetközi megítélését, ugyanakkor a hozzájuk hasonló futballisták semmilyen körülmények között sem jelentenek problémát együtteseik számára, emellett pedig meggyőződésem szerint a szurkolók is élvezik nézni játékukat. CR párja a holnapi találkozón minden bizonnyal Álvaro Morata lesz, aki ismételten teljes körű edzésmunkát végezhetett, s készen áll a bevetésre. 

Adrien Rabiot-ra valószínűleg ugyanez vonatkozik, ekképp a francia is kezdőként jut majd szerephez, mivel a legutóbb bajnokin fáradtsága miatt némi pihenőt biztosítottam számára, azonban ennek ellenére is hasznosan futballozott az Udinese ellen, játékával, valamint mindenekelőtt gólpasszával pedig jelentős részt vállalt a csapat kollektív diadalából is. 

Nem tudom, hogy mit tartogat a jövő Gianluigi Donnarumma számára, ugyanis Gigio jelen pillanatban az AC Milan futballistájának számít, ugyanakkor véleményem szerint a hálóőr már most is a világ öt legjobb kapusa közé tartozik. Példamutató labdarúgó, valamint ember, ekképp minden tekintetben gratulálok eddigi útjához, s rengeteg sikert kívánok neki a továbbiakra nézve is. 

Hogy a klub Donnarummát kívánja hozni Szczęsny helyére? Wojciech mindig nagyszerűen teljesített a pályán, s egyértelműen csapatunk egyik legbiztosabb pontjának számít, a kisebb-nagyobb hibák elkövetésének lehetősége pedig minden egyes játékosban benne van. Úgy vélem, hogy egy egész éves kiváló produkciót nem illik összevetni néhány mellényúlással, mivel ez bárkivel előfordulhat, kapusunk pedig mindig is rengeteget adott számunkra az egyes összecsapások alkalmával, ebből kifolyólag a holnapi napon is kezdőként számolunk vele, ezt illetően nem is merülhetnek fel további kérdések. 

Weston McKennie nagy valószínűséggel az első perctől fogva a gyepen fog tartózkodni, mivel az utóbbi időben számos szempontból jelentős fejlődésen ment keresztül, ugyanis képes volt optimális állapotba hozni testtömegét is, melyre közös együttműködésünk kezdetétől fogva nagy hangsúlyt fektettünk a szakmai, valamint az orvosi stábban is. Az olyan alkattal rendelkező labdarúgóknak, mint Weston, 100%-os eltökéltséggel kell tartaniuk magukat a számukra előírt étkezési normákhoz, hiszen csak ennek révén érhetnek el eredményeket. Örülünk, hogy az elmúlt hónapokban sikerült változtatnunk McKennie mentalitásán, aki jelen pillanatban jóval profibb szellemiség mentén tevékenykedik, mint az első hónapok ideje alatt."

A Maestrót végezetül magától értetődő módon jövőjéről is kifaggatták, azonban Pirlo ismételten csak a Juve alapvető célkitűzéseinek jelentéségét tudta kihangsúlyozni, leszögezve, hogy a folytatást illető kérdésekről nem ő, hanem a vezetőség fogja meghozni a szükséges határozatokat. 

"Jövőmmel kapcsolatban továbbra sem tudok érdemben nyilatkozni, mivel jelen pillanatban a velünk megeső aktuális történéseket, illetve a közvetlenül előttünk álló kihívásokat kell szem előtt tartanunk. Továbbra is soron következő céljaink elérésére kell koncentrálnunk, ugyanis a bajnokságból hátralévő négy forduló, valamint a Coppa Italia Atalantával szemben lejátszandó fináléja a folytatást illető kérdésekre is alapvető befolyással lehet majd" – zárta gondolatait az kiváló olasz szakember.