Zidane: "Nem tudom, hogy mit hoz a jövő"

zinedine-zidane-1.jpgA Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane a Blancók tegnapi, Chelsea elleni Bajnokok Ligája-kiesését követően adott interjút a nemzetközi sportsajtónak, melyben együttese játékának értékelésén túl javarészt jövőjéről ejtett szót, leszögezve, hogy a spanyol fővárosi alakulatnál lezárulhatott egy korszak, a továbbiakkal pedig egyelőre ő maga sincs tisztában. 

A francia mester mindenekelőtt a londoni Kékekkel szemben megvívott, 2-0-ra, összesítésben pedig 3-1-re elvesztett párharcról ejtett szót, leszögezve, hogy Thomas Tuchel alakulata egyértelműen megérdemelte a továbbjutást, ekképp jelen pillanatban csak gratulálni tudna ellenfelének. 

"A Chelsea nagyszerűen teljesített kétszer kilencven perc alatt, s sokkal jobban játszottak a két találkozón, mint a Real Madrid, ekképp teljes mértékben megérdemelt a továbbjutásuk. A ma esti mérkőzés elején számos helyzetet sikerült kialakítanunk, ugyanakkor ezen lehetőségekből nem tudtunk gólokat szerezni, ebből kifolyólag pedig csak gratulálni tudunk ellenfeleinknek, akik e tekintetben is fölénk kerekedtek" – szögezte le a Sky Sport kamerái előtt.

"Természetesen nem örülök a végeredménynek, ugyanakkor kénytelen vagyok elismerni, hogy ma este gárdánk nem érdemelt továbbjutást. Annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében léptünk pályára, valami igen erősen hiányzott belőlünk, ugyanakkor nem kifogásokat kell keresnünk, hanem büszkeséggel tekintve eredményeinkre le kell vonnunk a szükséges konzekvenciákat a jelent, valamint a jövőt illetően.

Jelen pillanatban még nem tudnám higgadtan értékelni a történteket, s ez az elkövetkezendő napokban minden bizonnyal így is fog maradni, viszont muszáj lesz tudatosítani magamban, hogy a BL-ből való kiesés a múlt, a jelen pedig a La Ligában lejátszandó, minden tekintetben létfontosságú négy összecsapásunk lesz, ekképp innentől fogva kizárólag a bajnokság megnyerésére kell koncentrálnunk, hogy minél jobb teljesítményt érhessünk el az előttünk álló találkozókon.

Szeretnék köszönetet mondani a srácoknak, akik minden tőlük telhetőt megtettek egyes kulcsembereink hiányában is, ám mindannyiunknak tisztában kell lennie a ténnyel, hogy a futball állandóan változik, ennek folytán pedig bármikor adódhatnak a maihoz hasonló szituációk."

A Bianconeri egykori futballistáját, aki 1996 és 2001 között futballozott a fekete-fehérek szerelésében, az utóbbi időben több ízben is hírbe hozták a Juventusszal, ezen pletykákat pedig érdekes módon ő maga sem utasította el kategorikusan. 

"Egyelőre nem tudnám minden kétséget kizáróan kijelenteni, hogy a következő idényben is a Real Madrid kispadján ülök-e majd. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, ugyanis jelen pillanatban a fentebb már említett négy bajnoki megmérettetésre összepontosítok. Hogy mit gondolok a Juventusról? Korábban elmondtam, hogy a Bianconeri mindig is közel állt a szívemhez, ám továbbra is a Blancók mestere vagyok, s ugyan elképzelhető, hogy lezárult egy korszak alakulatunknál, a végsőkig kitartok majd mellettük" – zárta mondanivalóját Zidane.