Marino: "Paratici megfélemlítette a játékvezetőt"

marino_para_referee.jpgAz Udinese sportigazgatója, Pierpaolo Marino a Zebrette és a Juventus tegnap esti találkozóját követően meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott a Sky Sport Italiának, melyben azzal vádolta Bianconerinél dolgozó kollégáját, Fabio Paraticit, hogy a mérkőzés közben megpróbálta megfélemlíteni a játékvezetőt, hogy ezzel igyekezzen befolyásolni az összecsapás kimenetelét, mely állítása szerint végső soron sikerült is az Öreg Hölgy szakemberének. 

Mint ismert, a Juve tegnap hatalmas fordítást bemutatva, az utolsó tíz percben két gólt is szerezve, 1-2-re diadalmaskodott a Dacia Arenában, mely azonban Marino állítása szerint a fekete-fehérek vezetősége által alkalmazott, meglehetősen tisztességtelen módszereknek volt köszönhető, ugyanis az általa látottak alapján Paratici a szünetben a játékoskijáró bejáratánál várta a találkozót dirigáló Daniele Chiffit, s állítólag heves tiltakozás, meglehetősen szélsőséges eszközökkel közepette vonta kérdőre a sípmestert, hogy miért fújta le ilyen korán az első félidőt.

"Dühös vagyok, mivel csapatom nagyszerű teljesítményt nyújtott, most pedig éppen azért állok itt, hogy megvédhessem a mérkőzésen kifejtett kemény erőfeszítéseiket, melyeket egytől-egyig a Juventus elleni győzelem érdekében eszközöltek ki" – kezdte mondanivalóját Marino. 

"Az Öreg Hölgy büntetőjéhez vezető Ronaldo-szabadrúgást előidéző szituációt valójában az Udinese javára kellett volna lefújni, hiszen a Juve futballistája egyértelműen szabálytalanságot követett el a mi játékosunkkal szemben, ugyanakkor a kérdéses szituációért nem a bírót hibáztatnám, mivel a labdarúgás világának veteránjaként teljesen világos számomra, hogy mi történt a két játékrész között eltelt percekben. Nem egy esetet láttam már, mikor egyes személyek a játékvezetők megfélemlítését választották kudarcaik következtében, s a Bianconeri vezérkara most éppen ezt tette a félidő – megítélésük szerint – túlságosan korai lefújása miatt. 

Ezt követően, az összecsapás végéhez közeledve Chiffi egy olyan szituációért ítélt szabadrúgást az Öreg Hölgynek, melynek valójában sohasem kellett volna annak lennie, mivel Juan Cuadrado követett el világos szabálytalanságot Jens Stryger Larsennel szemben, nem pedig fordítva, ekképp a szóban forgó ítélet nyilvánvalóan hatalmas játékvezetői mellényúlás volt, melyet egészen egyszerűen nem hagyhatunk szó nélkül. Úgy vélem, hogy a Juve játékosai, edzője, valamint vezetőségi tagjai nyomást gyakoroltak Chiffire a félidőben, s elsősorban verbális módon zúdították rá fenyegetéseiket, mely magától értetődően jelentős mértékben befolyásolhatta a bíró döntéseit. 

Úgy viselkedtek, mintha vereséget szenvedtek volna, s mindezt azért, mert Chiffi negyven másodperccel korábban fújta le a félidőt. Nem a találkozót, hanem pusztán az első játékrészt. Az efféle cselekedetek egy másfajta korszak futballját elevenítik fel bennem, aminek jelen pillanatban már egyáltalán nincs helye a labdarúgásban, s mivel akkor felszólaltam ellene, most sem fogok másképp tenni" – zárta szavait Marino.