Bonucci: "Vissza fogunk térni Olaszország trónjára"

bonu_udinese.jpgA Juvetus tegnap esti , 1-2-es győzelmét követően az Öreg Hölgy mestere, Andrea Pirlo mellett az együttes veterán védője, Leonardo Bonucci is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy megtegye a futballisták ilyenkor szokásos értékelését a találkozóról, melynek keretein belül egyebek mellett elmondta, hogy a Bianconeri szinte semmit sem tanult az utóbbi összecsapásokon, ám ennek ellenére leszögezte, hogy a fekete-fehérek a megmérettetés utolsó tíz percében minden tekintetben a helyes hozzáállással futballoztak, ami végül sikerhez is vezetett. 

A harmincnegyedik születésnapját éppen két nappal ezelőtt ünneplő olasz védő mindenekelőtt kinyilvánította, hogy ha az együttes elégedettnek érzi magát a mérkőzés utolsó tíz perce miatt, semmit nem értett meg a látottakból, illetve a szezon eddigi részéből, tehát teljesen felesleges volt annyit küzdeniük az idény elmúlt találkozóink. 

"Ha őszinte akarok lenni, csak egy hajszálon múlt, hogy ma este sikerült hazavinnünk a három pontot, ebből kifolyólag pedig ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, illetve csupán tíz percnyi futballal, semmit sem értettünk meg, s semmit sem tanultunk a mai eseményekből. Abszolút semmit" – jelentette ki Bonucci a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Úgy tűnik, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk a kellő sebességgel, a mérkőzés tempójának megfelelően futballozni, ami természetesen rendkívül nagy hiányosságnak róható fel. Tisztában vagyok vele, hogy az ilyen, s ehhez hasonló, apró részletek elsajátítása a futball legnehezebb feladata, ugyanakkor minden tekintetben fel kell fognunk jelentőségüket, hiszen csak így kvalifikálhatjuk magunkat a Bajnokok Ligájába, aminek eléréséért továbbra is minden lehetséges eszközzel harcolnunk kell.

Az Udinese elleni összecsapás végeredményét mindössze apró momentumok határozták meg, melynek korántsem így kellene lennie egy hozzánk hasonló gárda esetében. A találkozó elején ajándékoztunk egy gólt a Zebrettének, majd ezt a névleges gesztust a második félidőben ők is viszonozták. A mai mérkőzés ismételten csak a legkisebb részleteken múlott, ahogy ebben a szezonban már rengetegszer, ez pedig megítélésem szerint egyáltalán nem helyénvaló."

A Bianconeri továbbra is pengeélen táncol a Serie A-ban, hiszen pontosan ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint az előtte lévő Atalanta, valamint a mögötte elhelyezkedő Milan, jövő vasárnap pedig az alakulat éppen a Rossoneri együttesével méri majd össze erejét, mely találkozó kimenetele minden bizonnyal sorsdöntő jelentőséggel bírhat a továbbiak szempontjából. 

"Jelen pillanatban a soron következő találkozónk megnyerése számít elsődleges célkitűzésünknek, ami magától értetődően rendkívül nehéz feladat elé állít bennünket, hiszen a mai nap folyamán is túlzottan sok lehetőséghez engedtük az Udinesét, ám ennél is nagyobb bajt jelent, hogy a szív, az elszántság, továbbá a szenvedély is hiányozott belőlünk, ennek felbukkanását pedig mindössze az utolsó tíz percben tapasztalhattuk meg. 

Ki kell jelentenünk, hogy véget ért egy korszak, egészen pontosan a Juventus nagy évtizede, melynek bekövetkeztéhez mi is igen sokat tettünk hozzá állandósuló pontvesztéseinkkel, ugyanakkor meg kell emelnünk kalapunkat az Inter előtt is, akik a jelenlegi idényben egyértelműen a legfolytonosabb és legmagabiztosabb teljesítményt nyújtották a Serie A alakulatai közül, mely végül bajnoki címet eredményezett számukra. 

Mától egy új fejezet veszi kezdetét csapatunk életében, melynek első tetteként újra meg kell lelnünk az éhséget, hogy visszaszerezhessük azt, amit kilenc esztendőnyi egyeduralmat követően elvesztettünk, s ami olyannyira páratlan cselekedetnek minősül, hogy meggyőződésem szerint igen nehéz lesz valaha is megismételni. Gratulálok az Internek, hiszen minden tekintetben megérdemelték a Scudettót, azonban hiszem, hogy újra talpra fogunk állni, s visszatérünk Olaszország trónjára" – összegzett Bonucci.