Gotti: "A Juve összezavarása lesz a kulcs"

luca-gotti.jpgA Juventus ma kora este az Udinese otthonába látogat, s annak ellenére, hogy az olasz rekordbajnoknak a jelenlegi idényben már matematikai esélye sincs a Scudetto elhódítására, Andrea Pirlo alakulatára a Bajnokok Ligája-kvalifikáció kiharcolása miatt ennek ellenére is igen fontos összecsapások várnak a szezon utolsó hónapjában, ekképp a Bianconerinek a Zebrette ellen is a három pont begyűjtését kell tekintenie legfőbb célkitűzésének. 

A találkozót megelőzően az udinei alakulat mestere, Luca Gotti is megtette ilyenkor szokásos értékelését az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett a Juventus jelenlegi helyzetéről, saját gárdájának nehézségeiről, s nem utolsósorban a fekete-fehérek kulcsemberének számító argentin kapus, Juan Musso hiányáról is. 

"A Juventus egy rendkívül erős alakulat, mely számos nagyszerű futballistát tudhat soraiban, ekképp ha holnap este győzelmet szeretnénk aratni az Öreg Hölgy ellen, azt mindenekelőtt szervezett csapatjátékkal, nagyfokú agresszióval, szilárd védekezéssel, kőkemény letámadással, illetve technikás futballistáink erényeinek kiaknázásával érhetjük el. Ha sikerülne zavarba hoznunk a Bianconerit, megkaparintanák a helyzeti előnyt, ennek révén pedig már nem a Zebrák dominanciájáról, hanem kiegyenlített erőviszonyokról beszélhetnénk" – jelentette ki Gotti az Udinese TV adásában. 

Tavaly júliusban a torinóiaknak éppen a friuli alakulat pályáján lett volna lehetőségük bebiztosítani sorozatban kilencedik bajnoki címüket, ám a Rodrigo De Paul fémjelezte együttes akkor hatalmas meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott Maurizio Sarri fiai ellen. 

"A mostani összecsapásra való felkészülésünk során természetesen eszünkbe ötlött a szóban forgó összecsapás, ugyanakkor elsődlegesen nem az akkori, hanem a jelenlegi körülmények lebegtek szemünk előtt. A kérdéses mérkőzés természetesen mindannyiunk számára nagy megelégedést okozott, s a mai napig fájó pont, hogy a Juve elleni győzelmünk miatt érzett határtalan boldogságunkat nem tudtunk megosztani szurkolóinkkal a stadionok lezárásából kifolyólag. Bár a Zebrák legyőzése csak igen ritkán adatik meg az embernek, az a találkozó nekünk már csak egyfajta jutalomjátéknak bizonyult, hiszen egy héttel azelőtt a Cagliari ellen sikerült bebiztosítanunk a Serie A-ban való bennmaradásunkat, ami az adott pillanatban sokkal nagyobb örömforrást szolgáltatott számunkra."

Vajon az Udinese ezúttal milyen lelkiállapotban lévő Juventusszal fog találkozni? Ezúttal is képesek lehetnek meglepni a Bianconerit, vagy Pirlo gárdája hazaviszi majd a három pontot? 

"A nagy csapatokkal kapcsolatos pletykák és találgatások elkerülhetetlenek, kiváltképp, ha egy alakulat egy ilyen hosszú ideig tartó dominanciát követően megy át egy nehezebb időszakon. A Juventusszal jelenleg pontosan ez történik, ám ennek ellenére sem hiszem hogy az Öreg Hölgy zavartan érkezne otthonunkba, mivel mindannyian tisztában vannak a Bajnokok Ligájában való szereplés presztízsértékével és fontosságával, s meggyőződésem, hogy az elkövetkezendőkben minden tőlük telhetőt megtesznek majd a sorozatban való részvétel kiharcolásáért."

Gotti alakulata számos alapemberét lesz majd kénytelen nélkülözni, ugyanis a legfontosabb kulcsjátékosok közül Jayden Braaf, Juan Musso, valamint Ilija Nestorovski sem lesz bevethető az olasz rekordgyőztes ellen, ekképp adja magát a kérdés, hogy az udineiek számára mekkora érvágást jelent a fent említett labdarúgók kidőlése. 

"Rendkívül sajnálatos, hogy egy ekkora jelentőséggel bíró megmérettetést megelőzően ilyen fontos labdarúgóink dőlnek ki határozatlan időre, ám különösképp sem Braaf, sem pedig Nestorovski esete nem okozott nekem meglepetést, mivel a jelenlegi idényben számos alkalommal kellett szembesülnünk ehhez hasonló gondokkal, s már-már azt is kijelenthetném, hogy a csapatnál jelentkező sérülések száma egyáltalán nem mozog a normalitás határain belül. 

A fent említett esetekhez hasonló izomsérülések száma meglehetősen elszaporodott alakulatunknál, ugyanakkor ezek többsége teljesen ártalmatlan szituációban lépett fel, ennek pedig megítélésem szerint egyáltalán nem kellene ilyen gyakorisággal jelentkeznie. Braafon és Nestorovskin kívül jelen pillanatban Ignacio Pussetto, Fernando Llorente, valamint Gerard Deulofeu is hasonló gondokkal küzd, s akkor még nem is beszéltünk az eltiltását töltő Juan Mussóról, akinek hiánya szintén rendkívül meghatározó szerepet játszhat majd. 

A hét folyamán rengeteg alkalommal társalogtam cserekapusunkkal, Simone Scuffettel, s ez ehhez hasonló alkalmakkor levont következtetések alapján úgy vélem, hogy megbízható alternatívánk van Juan helyettesítésére, mivel Simone minden tekintetben eltökélt céljai megvalósítását illetően, s mivel már közel sem számít gyermeknek, biztos vagyok benne, hogy képes lesz megfelelően felvenni a mérkőzés ritmusát, s kezelni fogja a Juventus ellen való pályára lépés által jelentett hatalmas nyomást" – zárta szavait Gotti. 

A Juventus mérkőzésre készülődő, huszonkét fős kerete a következő (fontosabb hiányzók – Merih Demiral és Federico Chiesa, mindketten sérülés miatt): 

udinese_juve_keret.jpg