Pirlo: "Ismerem lehetséges utódaim neveit"

pirlo_before_napoli.jpgA Serie A idei küzdelmeiből nem több mint öt forduló van hátra, a Juventus számára pedig az igazán nagy rangadók megvívása előtt egy talán valamivel kisebb feladat, az Udinese elleni összecsapás áll, melynek keretien belül a Bianconeri a bajnokság 33. játéknapján a Zebrette otthonába látogat, hogy ott próbálja meg begyűjteni a BL-indulást érő helyek eléréséért zajló verseny szempontjából kulcsfontosságúnak számító három pontot. 

A találkozót megelőzően a szokott módon az Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo is az olasz média kamerái elé állt, hogy egyéb témák mellett értékelje alakulata helyzetét, valamint egyes játékosok állapotát, emellett pedig szót ejtett az őt érő fenyegetésekről, s John Elkann-nal folytatott megbeszéléseiről is. 

"Az Udinese rendkívül fizikális alakulat, mely igen erős és technikás futballistákat tudhat magáénak, akik általában magas szinten álló védekezést valósítanak meg. Ezen okokból kifolyólag tudjuk, hogy meglehetősen nehéz összecsapás áll előttünk, mely a tabella szempontjából is hatalmas jelentőséggel bír, ugyanakkor lényes helyzetünkből kifolyólag mindannyian eltökéltek vagyunk az általunk kitűzött cél elérését illetően, s hiszem, hogy képesek leszünk végrehajtani feladatunkat" – jelentette ki a Maestro a meccs előtti sajtótájékoztatón. 

"A srácok tisztában vannak a pillanat fontosságával, s mindannyian felismertük, hogy az előttünk álló öt bajnoki találkozó, illetve a Coppa Italia fináléja alapvetően befolyásolhatják majd jövőnket. Minden tekintetben arra összpontosítunk, hogy megnyerjük ezen találkozókat, ennek révén pedig kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligája jövő évi küzdelmeibe, e célnak pedig hajlandóak vagyunk minden mást alárendelni" – tette hozzá. 

Az egykori középpályás ezt követően a Juve egyes labdarúgóiról is beszélt, leszögezve, hogy Cristiano Ronaldo jól érzi magát, párja pedig a holnapi napon Paulo Dybala lehet a támadósorban, ugyanis Álvaro Morata vádliproblémákkal küzd, állapota pedig ennek következtében további kiértékelésre szorul. 

"Ronaldo jól van, minden tekintetben nyugodtnak mondható. A holnapi napon nagy valószínűséggel Paulo Dybala szerepel majd mellette a támadósorban, ugyanis Álvaro Morata nem érzi magát túlságosan jól, egészen pontosan vádliproblémákkal küzd, ekképp ma mindenképpen fel kell mérnünk, hogy elutazhat-e velünk Udinébe, vagy itt kell maradnia az edzőkomplexumban. 

Cristiano továbbra is rengeteg motivációval rendelkezik, ennek következtében az elsők között fogta föl helyzetünket, s meggyőződésem, hogy az elkövetkezendőkben is mindent megtesz majd együttesünk közös sikereiért. Paulo a héten kitűnően munkálkodott, s nagy örömünkre immár jóval több energiával, s sokkal nagyon fokú erőnléttel rendelkezik, mint az elmúlt hetekben bármikor. 

Danilo bevethető, míg Federico Chiesa kissé még fájlalja a lábát, így továbbra sem áll 100%-ig készen a játékra. Meglátjuk, hogy holnap milyen állapotban lesz, azonban jelen állás szerint igen kockázatos döntés lenne kezdőként szerepeltetni, mivel fennáll a veszélye, hogy ezzel többet ártanánk, mint használnánk neki. Arthur a héten külön edzésmunkát végzett, ám a tegnapi nap folyamán ismét velünk együtt dolgozhatott, míg Aaron Ramsey is kénytelen volt szembesülni kisebb egészségügyi gondokkal, melyből fakadóan nagy valószínűséggel ő is a padon kezdhet majd. 

Dejan Kulusevski rendkívül jól teljesített az utóbbi napokban, nagyszerű megmozdulásokat produkált közös edzéseink alkalmával, ez pedig mindenképpen arra predesztinálja, hogy holnap az első perctől fogva a pályán tartózkodjon. Természetesen a csapat összeállításáról még van némi időm határozatot hozni, mivel a mai edzésen látott teljesítmények függvényében a fentebb elmondottak egytől-egyig megváltozhatnak, értve ez alatt mind az egyes futballistákat, mind pedig az általunk alkalmazott hadrendet. 

Hogy Chiellini jövőre is velünk lehet-e? Jelen állás szerint ezt nem tudnám egyértelműen kijelenteni, mivel annak ellenére, hogy minden egyes nap élénk párbeszédet folytatok Giorgióval, ezen diskurzusaink nem a jövőt, hanem a mostani helyzetet illető kérdéseket feszegetik."

A tréner, mondanivalójának végéhez közeledve szót ejtett a csapatot, illetve a jövőt illető témákról is, leszögezve, hogy egyelőre ő a Juventus vezetőedzője, ennek révén semmi oka nincs arra, hogy a továbbiakon gondolkodjon, hiszen egyetlen feladatát a csapat sikereinek maradéktalan biztosítása jelenti. 

"Kijelenthetem, hogy nyugodt vagyok a jövőmet illetően. Jelen pillanatban minden tekintetben a csapatra koncentrálok, ezt pedig a hét folyamán John Elkannak is leszögeztem beszélgetésünk alkalmával. Mivel évek óta a futball világában élek, megszoktam a közszereplőséggel járó nehézségeket, illetve örömöket is, ekképp nem lep meg, hogy néhány ember az elmúlt hetekben halálos fenyegetéseket juttatott el hozzám, valamint a fiamhoz. Ez egyáltalán nem új jelenség, ugyanakkor mélységesen bánt, hogy Niccolò-t is elérték a hozzájuk hasonló gyáva és rosszindulatú személyek támadásai, hiszen ő semmiről sem tehet a Juventus helyzetével kapcsolatban. Ez a jelenség az egész társadalom kollektív problémája, s emiatt nem is szabad elmennünk mellette. 

Csapatunk még mindig az eddigi nyomvonalon halad, ebből kifolyólag egyáltalán nem foglalkozunk más gárdák eredményeivel, s kizárólag saját mérkőzéseink megvívását tartjuk szem előtt. Nem tudom, hogy az Udinese elleni találkozónkat követő, Milannal szemben lejátszandó megmérettetésünk meghatározhatja-e az idényünk mérlegét, ugyanakkor természetesen a Rossoneri elleni küzdelem előtt is mindent megteszünk majd a megfelelő felkészülés érdekében. 

Magától értetődően az elmúlt időszakban én magam is találkoztam a sajtó által generált pletykákkal, így lehetséges utódaim neveit is ismerem, azonban ezen híresztelések nincsenek rám hatással, mivel sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznom, mint hogy időt szenteljek az ehhez hasonló írások olvasgatásának. Továbbra is a feladatom helyes elvégzésére koncentrálok, ennek kapcsán pedig semmi sem tántoríthat el elképzeléseim kivitelezésétől. Boldog vagyok, hogy a Juventus mesterének mondhatom magam, s örülök, hogy Agnelli elnök úr biztosította számomra ezt a lehetőséget, így pedig a tőlem telhető legjobb módon igyekszem segíteni a klubot az előttünk álló időszakban, ahogy az eddigiek során is" – összegzett Pirlo.