Cobolli Gigli: "Agnelli sosem látott mélységben van"

cobolli_gigli_548x345.jpgA Juventus egykori elnöke, Giovanni Cobolli Gigli a tegnapi nap folyamán ismét megfogalmazta álláspontját az Öreg Hölgy körüli aktuális történésekkel kapcsolatban, aki ezúttal mindenekelőtt Andrea Agnelli felelősségére kívánt rávilágítani, leszögezve, hogy a Bianconeri jelenlegi első embere minden tekintetben lejáratta magát a Szuperliga-üggyel, illetve a Luis Suárez nyelvvizsgájával kapcsolatban elkövetett visszaélésekben vállalt szerepével. 

A korábbi sportvezető mondanivalójának kezdeteként kinyilvánította, hogy Agnelli bizonyosan nem mondott teljes mértékben igazat a fent említett eseményeket illető nyilvános kijelentéseiben, ugyanakkor ez önmagában nem jelenti azt, hogy a fekete-fehérek új elnök után nézhetnek, ugyanis az ehhez hasonló kérdésekről feljebb lévő szervezetek fognak majd dönteni. 

"A Szuperliga bukása, valamint a Suárez-ügy talán soha nem látott mélységekbe taszították Andrea Agnellit, aki ebből fakadóan egyértelműen nagy bajban van. Jövőjével kapcsolatban természetesen egyikünk sem határozhat, mivel a Juve fejét kizárólag tágabb családja, s így John Elkann erősítheti meg, vagy menesztheti jelenlegi szerepköréből" – jelentette ki a Radio Crc. adásában. 

"Az elnök által a Suárez-üggyel kapcsolatban elmondottak igen nagy kételyt ébresztettek bennem, hiszen Agnelli azt állította, hogy nincs tudomása azon manőverekről, melyeknek segítségével az uruguayi olasz állampolgárságot igazoló okmányainak kiállítását kívánták gyorsabbá tenni, ekképp gyakorlatilag arról beszélt, hogy ő maga semmilyen tekintetben nem vett részt az ezt illető eseményekben. Ezt azonban igen nehéz elhinni, mivel nincs még egy olyan család és elnök, aki annyira együtt élne klubjával, mint Andrea a Juventusszal. Meggyőződésem, hogy a a háttérből mindvégig ő mozgatta a szálakat."

Cobolli Gigli ennek ellenére kijelentette, hogy a sportvezetőnek a fentiek ellenére még mindig van lehetősége kijavítani hibáját, azonban ő maga személyesen úgy véli, hogy a Zebráknak teljes körű strukturális megújulásra van szükségük a további eredményes szereplés kieszközöléséhez. 

"Bár Agnelli mindeddig nem találta meg a siker útjára való visszatérés útját, véleményem szerint idővel képes lehet ennek elérésére. Én magam nem tudom megítélni, hogy távoznia kellene-e pozíciójából, mivel ezt elsősorban saját családja fogja eldönteni, ugyanakkor az eseményeket személyes szemszögből vizsgálva mindenképpen nagy figyelmet szentelnék a Juventus egyéb alkalmazottaival, mindenekelőtt a marketinggel, s a jogi tevékenységekkel foglalkozó emberek jövőjével kapcsolatos kérdéseknek is, mivel a Szuperliga ilyen, rendkívül amatőr módon történő bejelentése klasszikus bumeránghatást váltott ki az európai topkluboknál, ennek révén az Öreg Hölgynél is, e téren pedig az ő felelősségük is megkérdőjelezhetetlen. 

Úgy vélem, hogy a Bianconerinek szinte minden szempontból meg kell újulnia, ezt illetően pedig nem kizárólag a labdarúgókra, hanem a vezetőség tagjaira is gondolok. Andrea Pirlo esete igen érdekes kérdéseket vet fel, mivel szakmai elképzeléseiben egyértelműen látszódik rajta a fejlődés, s az is rendkívül becsülendő, hogy tavaly nyáron ekkora bátorságot tanúsítva fogadta el Agnelli felkérését, ám ha a Juventusnak nem sikerült bejutnia a Bajnokok Ligájába, igen nehéz lenne elképzelni a közös folytatást" – összegzett a korábbi elnök.