Cobolli Gigli: "A Juve vezetősége kudarcot vallott"

kobold_ur.jpgAz Öreg Hölgy korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának a Juventus Maccabi Haifa ellen elszenvedett vereségét, illetve a kudarc utóhatásait illetően, ezen nyilatkozat keretében pedig élesen kritizálta a klub vezetőségét, kijelentve, hogy a csapatnál súlyos problémák állnak fenn, melyeket immár a fejesek sem próbálnak elfedni, miközben a Zebrák gyakorlatilag utolsó bizonyítási lehetőségüknél járnak, hiszen innentől minden sokkal nehezebb lesz. 

"A következő szavakat elsősorban Juve-drukkerként fogom mondani, ilyen minőségben pedig egyértelműen az a benyomásom, hogy Andrea Agnelli kedd esti nyilatkozatát az elnöknek körülbelül négy hónappal ezelőtt kellett volna megtennie, ugyanis az utóbbi időszakban, melyet a sportvezető hallgatása övezett, komoly konfliktusok alakultak ki a mester és a keret, illetve egyes vezetőségi tagok, jelen esetben Max Allegri és Pavel Nedvěd között" – szögezte le a TMW Radio adásában. 

"Nyílt titok, hogy Nedvěd nem jön ki jól a szakvezetővel, s bár alelnökként megvan a lehetősége arra, hogy kritikát fogalmazzon meg vele szemben, ezáltal elvette a felelősségvállalás esélyét Agnellitől, miközben a képlékeny helyzetet látva a játékosok is arra számítottak, hogy kisvártatva valami nagy horderejű változás fog bekövetkezni a klubnál, ami akár egy edzőváltás képében is eljöhet majd. Annak ellenére, hogy a klub tehetett volna lépéseket a változás érdekében, az elnök a minap kijelentette, hogy Allegri marad a csapat trénere, a keretnek ebből kifolyólag pedig bele kellett nyugodnia a helyzetbe. 

A nemrég bejelentett edzőtábor elsősorban abból a szempontból lehet hasznos a gárda számára, hogy a futballisták mélyebben is megismerhetik majd Allegri elképzeléseit, amire égető szükség van, mivel egy Juve-szintű csapatnak sosem lehet olyan sablonos és lomha játéka, mint jelenleg. Elképzelhetetlennek tartom, hogy egyes labdarúgók valóban ennyire figyelmetlenek, passzívak, határozatlanok és gyenge akaratúak lennének, a keretnek pedig éppen ezért kell reagálnia a mostani, szégyenteljes állapotokra, mégpedig győzelmek révén. 

Egyértelmű, hogy mentális szinten valami nincs rendben a kerettel, így tehát a játékosoknak egy ismételt megerősítésre van szükségük, melyet csak úgy kaphatnak meg, ha az illetékesek tisztázzák egymás között a pontos szerepköröket. Nedvědnek nem kellene olyan dolgokkal foglalkoznia, melyek nem számítanak az ő felelősségének, Agnellinek pedig többet kellene törődnie klubjával, mindazonáltal, ha a Juventus a Torino elleni derbin is kikapna, a fejesek nem tarthatnának ki sokáig Allegri mellett, mivel a népharag őket is elsöpörné, ha még ekkor is megerősítenék a mester állását. 

A szezon eddigi eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a Bianconeri maximum a bajnokság negyedik helyéért szállhat majd harcba, azonban a riválisok eddigi szereplését látva még ez is hatalmas kihívásnak bizonyul. Innentől fogva még nehezebb lesz helytállni, a Zebráknak ekképp már az utolsó kártyáik kijátszására kell készülniük. Ugyan Nedvěd néhány héttel ezelőtt állítólag azt javasolta, hogy a klub menessze Allegrit, helyére pedig nevezze ki Paolo Monterót, a dolgok máshogy alakultak, a fekete-fehéreknek pedig ezzel kell megelégedniük, s ilyen feltételek mellett kell visszatérniük a helyes útra. 

A nyári mercato során a vezetőség számos hibát vétett, mivel olyan kiégett, vagy hanyatló játékosoktól várta a megváltást, mint Paul Pogba, vagy Ángel Di María, s elhitette a külvilággal, hogy az ő leigazolásukkal egy csapásra megoldódnak majd a Juve gondjai. A fejeseknek új alapokra kellett volna fektetniük az Öreg Hölgyet, e téren viszont eddig csúfos kudarcot vallottak, miközben az AC Milan és a Napoli sportigazgatói, azaz Paolo Maldini és Cristiano Giuntoli a semmiből is képesek voltak szilád talapzaton álló várakat építeni, tehetséges játékosok potom összegekért való megszerzése által. A Bianconerit érő szerencsétlenségek sorozata akkor kezdődött, mikor a klub 100 millió eurót áldozott Cristiano Ronaldóra, ezt azonban már korábban is kifejtettem..." – zárta gondolatait Cobolli Gigli.