Pirlo és Agnelli távozhatnak, Marotta visszatérhet – FRISSÍTVE 08:23-kor

vzertoseg.jpgAz Öreg Hölgy jövőjével kapcsolatos találgatások célkeresztjébe az utóbbi időszakban némiképp meglepő módon nem egyes futballisták, hanem a torinóiak mestere, Andrea Pirlo, illetve vezetőségi tagjai, azaz a klub három fő reprezentánsa, Andrea Agnelli elnök, Pavel Nedvěd alelnök, illetve Fabio Paratici sportigazgató kerültek, akik egyes, többek között a legmegbízhatóbb forrásokból származó értesülések szerint mindannyian komoly veszélyben lehetnek utóbbi időben elkövetett tetteik miatt, mellyel párhuzamosan a Bianconeri régi alkalmazottai visszatérhetnek a csapat kötelékébe. 

A tegnapi nap folyamán a Zebrák ügyeivel kapcsolatban szinte mindig pontos értesülésekkel rendelkező Romeo Agresti a Juventibus podcast-adásában beszélt a fekete-fehérekkel kapcsolatos legújabb értesüléseiről, rajta kívül pedig más újságírók mellet az utóbbi időben rendre nagy elismeréseket bezsebelő Massimiliano Neruzzi is megszólalt a témával kapcsolatban, akik mindketten meglehetősen érdekes szempontokat publikáltak a Juve helyzetét illetően. 

Előbbi, javarészt a Goal Italia számára jelentő szakember mondanivalójának felütéseként mindenekelőtt a Juventus esetleges, ám sajnálatos módon egyre valószínűbb Bajnokok Ligája-indulásról való lemaradásáról fejtette ki álláspontját, leszögezve, hogy a sportszakmai presztízsveszteségen túl az olasz rekordbajnoknak a legrangosabb európai kupasorozatban való indulási jogról való lemaradás esetén szinte felfoghatatlanul nagy összeget kellene előteremtenie anyagi helyzetének egyenesben tartásához. 

"Információim szerint amennyiben a Juventus lemaradna a Bajnokok Ligájáról, s az Európa-ligában kellene indulnia a következő idényben, a gazdasági egyensúly eléréséhez nem kevesebb mint 300 millió euróra lenne szüksége. Ugyan korábban említettem, hogy Fabio Paratici 100 millió eurót kíván előteremteni júniusig, ezen összeg csak a BL-részvétel esetén állna fenn, s ha a csapat nem tudja teljesíteni ezt illető célkitűzését, a klubnak 300 millióra lesz szüksége."

Agresti ezt követően Andrea Pirlo helyzetét vette górcső alá, akivel kapcsolatban több hírforrás is kijelentette, hogy amennyiben nem arat győzelmet az Udinese elleni találkozón, a vezetőség azonnal elbocsáthatja, helyére másodedzőjét, Igor Tudort kinevezve, ugyanakkor a transzferguru úgy tudja, hogy ennek lehetősége egyelőre nem áll fenn Torinóban. 

"Ha csak nem történik valami előre megjósolhatatlan, előreláthatatlanul nagy katasztrófa az elkövetkezendő napok során, Andrea Pirlo az idény utolsó hat összecsapásán is a Bianconeri vezetőedzője marad. A vezetőség egyelőre saját helyzetével sincs teljes mértékben tisztában, ekképp mindenképpen a szezon végét követően határoznak majd a Maestro sorsáról is, várhatóan az eredmények függvényében.

Ezzel együtt Andrea Agnelli jövője szintén súlyos kérdéseket vet fel maga után, ugyanis bennfentes források szerint a Juve elnöke szinte minden nemzetközi tekintélyét elvesztette a Szuperliga kapcsán kirobbanó botrány következtében, s tetteiért egészen biztosan vállalnia kell majd a felelősséget is. Nehezen elképzelhető, hogy ha Agnelli a továbbiakban is az Öreg Hölgy feje marad, a klub képes lesz tisztázni európai (mindenekelőtt az UEFA-val fennálló) viszonyait. Agnellit a kontinens futballelitjének nagy része árulónak tartja, ami egyhamar egészen biztosan nem fog érdemben változni."

Ezzel együtt az együttes átigazolási ügyleteit vezénylő személy kiléte is megváltozhat, ugyanis az Il Corriere di Torino újságírójának számító Neruzzi szerint Agnellivel együtt Fabio Paratici is erősen érintett lehet az ESL előkészítésében, ami arra enged következtetni, hogy a sportigazgató szerződése valóban nem lesz meghosszabbítva a szezon végeztével, helyére pedig nem is akárki pályázhat a jelek szerint. 

"A Szuperliga bejelentése, majd az ezt követő káoszt megelőzően a klub felső körei eltökéltek voltak Fabio Paratici szerződésének meghosszabbítását illetően, ugyanakkor mostanra a klubbal kapcsolatos összes ügy, ekképp a sportigazgató kontraktusának megtoldása is teljesen bizonytalanná vált. Jelen állás szerint Paratici jövője minimum kérdéses, a jelek szerint pedig ezzel párhuzamosan Beppe Marotta sem elkötelezett az Internél való maradás iránt, ekképp e tekintetben mindenképpen érdemes figyelemmel kísérnünk a további fejleményeket."

FRISSÍTÉS: A Sky Sport Italia hírei alapján ha nem történik totális összeomlás a szezon végéig, Andrea Pirlo a következő évben is a Juve edzője lesz majd. Ha a csapatnak sikerült bejutni a Bajnokok Ligájába, valamint győzedelmeskednie a Coppa Italia fináléjában, a Maestrót nem fogják meneszteni. Mindeközben Nicolò Schira arról számolt be, hogy a pletykák ellenére Pirlo az idény végéig mindenképpen maradni fog, nincs esély rá, hogy Tudor váltsa őt az idény utolsó találkozóira, mivel a klub nem a jelenlegi állapot, hanem az egész évad alapján kívánja értékelni az egykori középpályás munkásságát.