Galeone: "Allegri vissza fog térni a Juventushoz"

agnelli_allegri_2018_19_1400x840.jpgAz Öreg Hölgy egykori sikeredzőjének számító Massimiliano Allegri egykori mentora és közeli barátja, Giovanni Galeone egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy megérzése szerint a mester az idény végét követően egészen biztosan visszatér majd a Bianconerihez, mivel a vezetőség a legkevésbé sem elégedett Andrea Pirlo munkásságával, ugyanakkor leszögezte, hogy az új trénerről szóló döntést mindenképpen az Exor fejének, John Elkann-nak kellene majd meghoznia. 

A jelen pillanatban nyolcvan esztendős egykori szakember mindenekelőtt a Juventus körüli, igen komplikált szituációról beszélt, leszögezve, hogy a torinóiak közel sem olyan meggyőzőek, mint az előző idényekben, s a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő alakulatok közül is jóval erősebb gárdákkal kell szembenézniük. 

"Úgy vélem, hogy ez a Juve nem az az együttes, melyet az elmúlt években láthattunk, ebből kifolyólag meglátásom szerint igen nagy esély van rá, hogy nem fogják kvalifikálni magukat a Bajnokok Ligájába. Ennek elérésére sokkal nagyobb esélye van az AC Milannak, mely alakulat a torinóiak elleni megmérettetésen könnyen el is döntheti a lényegi kérdéseket, hiszen annak ellenére, hogy a Rossoneri az utóbbi hetekben, nagyjából a Sassuolo ellen elszenvedett vereség óta kisebb gödörbe került, továbbra is nagyszerű csapatnak számítanak" – jelentette ki a nápolyi illetőségű Radio Kiss Kiss adásában. 

"Ugyanez vonatkozik az Atalantára és a Napolira is, akik szinte minden tekintetben nagyobb szervezettséget képviselnek, mint az Öreg Hölgy. Gennaro Gattuso alakulata egy nehezebb időszakot követően képes volt feltámadni hamvaiból, azóta pedig valóságos szárnyalás vette kezdetét a Partenopeinél, ami természetesen az eredményeken is meglátszik. 

Soha nem voltak kétségeim azt illetően, hogy az égszínkékek padjára Rino az alkalmas vezetőedző. Ugyan csapatának az elmúlt hetekben számos rosszul elsülő összecsapása volt, meggyőződésem, hogy ez csak bizonyos kulcsjátékosok hiánya miatt következett be a Napolinál, kiknek visszatérésével Gattuso szinte azonnal megmutatta, hogy miért is tartják a Serie A egyik legkiemelkedőbb mesterének. Pontosan tudja, hogy mit kell tennie az adott helyzetekben, emiatt pedig mindig is nagyszerű trénerként tekintettem rá."

Az olasz rekordbajnoknál fennálló edzőkérdéssel kapcsolatban szinte napi szinten merülnek fel az újabb és újabb pletykák, ekképp természetesen Max Allegri is szóba került lehetséges jelöltként, barátja szerint pedig a mester visszatérésére immár jóval nagyobb az esély, mint az elmúlt hetekben. 

"Nem tudok információkkal szolgálni azt illetően, hogy Andrea Agnelli az elmúlt napokban megkereste-e Maxot, ahogy azzal sem vagyok tisztában, hogy Pirlo azonnali menesztése esetén ki venné át a fekete-fehéreket a hátralévő néhány bajnoki, illetve a kupadöntő idejére. A Juventusnál jelen pillanatban számos bizonytalan tényező van, mivel mostanra a vezetőség legfőbb köreinek pozíciója is ingataggá vált, ebből kifolyólag nem tudnám megmondani, hogy ki dönt majd az új edző kilétéről a Maestro elbocsátásának bekövetkeztekor. 

Elképzelhető, hogy a Szuperliga-botrány ellenére Agnelli marad majd a klub elnöke, s köztudomású, hogy Allegri remek kapcsolatot ápol a Bianconeri első emberével, ekképp Andrea személye biztosan nem jelentene problémát a jövőt illetően, ám jelen helyzetben inkább arra tenném a voksomat, hogy ideiglenesen mindenképpen John Elkann veszi majd át a torinóiak irányítását. Érzésem szerint Max vissza fog térni a Juventushoz június elején, mivel mély hallgatása, s pályafutásának folytatása iránt érzett hatalmas vágya ezt mondatják velem. Korábban ő maga jelentette ki, hogy nyár elejétől fogva ismét munkába áll majd, s meggyőződésem, hogy konkrét tervvel, esetleg állással is rendelkezik már, ám ennek meglétét egyelőre titkolnia kell a külvilág előtt" – zárta mondanivalóját a sajtónak korábban több ízben is szivárogtató Galeone.