Mauro: "Dybala jelenleg semmit nem ér"

dybala.jpgA Juventus egykori futballistája, Massimo Mauro az elmúlt órákban hosszabb nyilatkozatot adott az olasz médiának melyben egyebek mellett kinyilvánította meglátásait a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciók eléréséért folyó, rendkívül kiélezett versenyről, Andrea Pirlo edzői hiányosságairól, illetve Paulo Dybala helyzetéről is, kijelentve, hogy amennyiben az argentin futballista képtelen lesz visszanyerni régi formáját, mindenképpen távoznia kell Torinóból. 

A korábbi jobb oldali középpályás mindenekelőtt a tabella első felében jelen pillanatban is zajló küzdelemről ejtett szót, leszögezve, hogy a szóban forgó alakulatok jószerivel az utolsó pillanatig kockáztatják pozíciójukat, mely magától értetődően egyikükre nézve sem gyakorol pozitív hatást. 

"A Bajnokok Ligája-kvalifikációért versengő alakulatok az utolsó pillanatig azt kockáztatják, hogy lemaradnak a legrangosabb európai kupasorozatban való indulás jogáról, ugyanakkor a kérdéses felek közül meglátásom szerint egyértelműen kimagaslik az Atalanta, mely csapatjátékát tekintve az egyik legjobb gárda Olaszországban, valamint a Napoli, hiszen Gennaro Gattuso olyan rendkívüli játékosokkal gazdálkodhat, mint Lozano, Osimhen, vagy éppen Mertens, akik kezdőként, vagy akár csereként beállva is képesek különbséget jelenteni a futballpályán" – állapította meg a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. 

"Úgy vélem, hogy a Juventus és a Milan összecsapása rendkívül sok szempontból meghatározza majd a versenyfutást, s azon együttes, mely képes lesz győzedelmeskedni május 9-én, minden bizonnyal indulni is fog a BL-ben. Bár jelen pillanatban a két gárda egyaránt meglehetősen nehéz helyzetben van, a Rossoneri az utóbbi hetekben erősen leeresztett, ez pedig a torinóiakat teszi a meccs esélyeseivé. Személy szerint én már az idény elején megjósoltam, hogy a Diavoli a szezon felét követően egy hatalmas lufiként fog kidurranni, mivel mikor egy csapat ekkora erőbedobással futballozik az idény első felében, az évad végére egyszerűen elfogy az energiájuk. Csapatként nincs sok hibájuk, ugyanakkor egyes labdarúgóik egyszerűen nem érik el a Serie A által megkövetelt szintet, vezérük, Zlatan Ibrahimović pedig állandóan képes hátrányos helyzetbe hozni az együttest olyan butaságokkal, mint a játékvezetőkkel vívott csörték, vagy az ok nélküli kiállítások." 

A Bianconeri szintén meglehetősen hátrányos helyzetben tudhatja magát, mivel a csapat az utóbbi időben rendkívül könnyűnek számító találkozókon hullajtott el pontokat, a szurkolók pedig nagy mértékben a Zebrák mesterét, Andrea Pirlót igyekeznek felelősségre vonni a történtek miatt. 

"A Juventus néhány mérkőzésen képes volt megcsillogtatni a keretben rejlő hatalmas potenciált, mivel egyes alkalmakkor igen jól futballoztak, miközben labdarúgóik a tőlük telhető legjobb teljesítményt nyújtották, azonban más esetekben totális céltalanságot képviseltek. Őszintén szólva, a Fiorentina elleni találkozón ez utóbbi volt jellemző, mivel mind az első, mind pedig a második játékrészben ismételten csak önmaguk árnyékaként szerepeltek, ez pedig sajnálatos módon rendkívül aggaszó tendenciának számít a fekete-fehéreknél. 

Szerencsére Pirlónak ezúttal volt bátorsága belátni hibáját, s a szünetet követően más felfogásban küldte pályára fiait, ugyanakkor a jelenlegi évad nagy részében ez egyáltalán nem volt jellemző a Maestro munkásságára. A játékosoknak mindezzel együtt képesnek kell lenniük arra, hogy közös erővel kijavítsák trénerük ballépéseit, ellenben a Juve futballistáinak súlyos mentális problémái vannak, ennek révén pedig egyszerűen nem tudnak csapatként funkcionálni, sem pedig egymásért küzdeni. Mindenki döntse el, hogy melyik tényező jelent nagyobb problémát.

Ha az elkövetkezendő öt összecsapáson Pirlo helyében lennék, mindenképpen azokat játszatnám, akik kellő szellemi munícióval bírnak bizonyos feladatok végrehajtásához. Azoknak a játékosoknak adnék teret, akik technikai és mentális tekintetben is a legjobbak közé tartoznak, máskülönben az Öreg Hölgy le fog maradni a Bajnokok Ligájáról, ez pedig ép ésszel felmérhetetlenül nagy katasztrófát vonna maga után."

A fekete-fehérek dél-amerikai klasszisa, Paulo Dybala meglehetősen nehéz idényt tudhat háta mögött, hosszadalmas sérüléséből való visszatérése óta azonban sokak szerint továbbra sem játszik a tőle elvárható szinten, ennek folytán pedig Mauro így véli, hogy ha a támadó nem képes jelentős mértékben javítani formáján, mindenképpen távoznia kellene az együttes kötelékéből. 

"Úgy vélem, hogy Dybalának éppen ideje lenne formába lendülnie, s visszanyernie fizikai erőnlétét, mert az utóbbi találkozókon mást sem csinált, csak végeláthatatlan köröket róva ide-oda futkosott a pályán. Ha Paulo középpályásként játszana, nem lenne nagy probléma, hogy ehhez hasonló játékstílust képviselne, hiszen én magam sem számítottam gyors labdarúgónak, ám egy ilyen szintű támadó nem kocoghat végig egy egész találkozót. Ha nem fog rövid időn belül visszatérni eredeti formájához, mindenképpen értékesíteni kell, mivel jelen pillanatban semmit nem ér a pályán. Nem tudom, hogy mi történhetett vele" – összegzett Mauro.