Morata: "Ha így folytatjuk, a tévéből nézhetjük a BL-t"

moratacropped_8xhq6f055ry41mep5knrywqf8.jpgA Juventus spanyol támadója, a Fiorentina elleni összecsapáson csereként beálló, ám ennek ellenére pályára lépését követően egyből varázslatos gólt szerző Álvaro Morata a tegnapi megmérettetést követően igyekezett értékelni az olasz sportsajtó kamerái előtt, kijelentve, hogy ha a Zebrák így folytatják, könnyedén lemaradhatnak a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekről, melynek következtében fennáll a veszélye, hogy tíz évet követően csupán a televízió képernyőjén keresztül élhetik majd át a sorozat pillanatait. 

"Lehet, hogy nagyszerű találatot lőttem, ugyanakkor ezen gólokra egyetlen ember sem fog emlékezni, ha nem vezetnek győzelmekhez. Lehetőségeink révén jóval többször vehettük volna be az ellenfél kapuját, ugyanakkor sajnálatos módon ezt nem sikerült megtennünk, azonban ennek ellenére is reménykedésre adhat okot, hogy a második félidőben sokkal jobb mentalitással futballozunk, mint az első játékrészben, ebből pedig jelentős erőt meríthetünk az elkövetkezendő megmérettetésekre is" – szögezte le a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Hogy miért vagyok ennyire komoly a gólom ellenére? Természetes, hogy nem lehetek boldog, hiszen az együttesem ismételten csupán egy csalódást keltő eredményt volt képes felmutatni egy nálunk sokkal alacsonyabb színvonalat képviselő alakulattal szemben, akiket ennek ellenére maximálisan tisztelek, s megemelem a kalapom mai teljesítményük előtt. 

Nem szeretek veszíteni, illetve létfontosságú pontokat elhullajtani, ebből fakadóan pedig magától értetődő, hogy nem fogok széles mosolyt villantani egy ilyen nehéz és gyötrelmes idény közepette. Nem számít, hogy ki veszi be az ellenfelek kapuját, hiszen egyedül annak van jelentősége, hogy ezt valaki minden egyes találkozón képes legyen megtenni, mivel nem az egyéni teljesítmények minden tekintetben eltörpülnek a kollektív sikerek mellett. Úgy vélem, hogy ma sikerült bebizonyítanunk, hogy némileg összeszedettebb játékkal képesek lehetünk minden egyes mérkőzésünkön diadalmaskodni, s a továbbiakban ennek fényében is kell munkálkodnunk." 

A center jövője továbbra is igen nagy kérdéseket vet fel maga után, hiszen a Bianconeri mindeddig nem kötelezte el magát egyértelműen a spanyol újabb egy évre szóló kölcsönvétele, vagy végleges szerződtetése mellett, ekképp több ízben is felmerült, hogy Morata visszatérhet egykori alakulatának, az Atlético Madridnak kötelékébe. 

"Jelen pillanatban nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Mindenki tisztában van vele, hogy ha lehetőségem lenne rá, a Juventus csapatában maradnék akár egy életen át, azonban a futball nem az érzelmekről, hanem elsődlegesen a szakmáról és az üzletekről szól, így nekünk, játékosoknak meglehetősen sok esetben egyszerűen nincs megfelelő választási lehetőségünk."

A támadó két korábbi klubja, a Real Madrid, illetve a Chelsea a jövő héten egymással fog szembenézni a Bajnokok Ligájában, így adja magát a kérdés, hogy a futballista követni fogja-e a párharcot. 

"Számomra ez semmit sem változtat a témát illetően, mivel a kiesésünket követően egyszerűen nem követem a BL további megmérettetéseit, ezt minden tiszteletlenség nélkül jelenthetem ki. Fogalmam sincs, hogy a két fél milyen játékerővel rendelkezik, vagy hogy ki a találkozó esélyese, mivel fáj látni, hogy miközben ott lenne a helyünk a pályán, csupán a tévéből követhetjük a mérkőzéseket. Ha így folytatjuk, ez jövőre egész idényben így lesz."

Morata ezt követően a Juventus TV adásában is megszólalt, ahol elsősorban a találkozó taktikai elemeit vette górcső alá, kijelentve, hogy a Fiorentina számára a Juve elleni hazai összecsapás a szezon legfontosabb meccse, így ezen alkalmakkor mindig kettőzött erővel szeretnének futballozni. 

"Arra számítottunk, hogy a Violák meglehetősen szorosan tömörülnek majd saját tizenhatosuk környékén, így nem gondoltuk volna, hogy ellenfelünk ennyi támadást szeretne majd vezetni térfelünkön. Megérzéseink ekképp alapvetően is hibásnak bizonyultak, ám tisztában kellett volna lennünk a ténnyel, hogy a Fiorentina számára ez a szezon legfontosabb összecsapása, melyen mindig kettőzött erőbedobással igyekeznek szerepelni.

A Lilák büntetője bizonyos szempontból meghatározta a játék képét, azonban nem foghatjuk erre kudarcunkat, mivel a szóban forgó esetet megelőzően is jóval többet kellett volna tennünk a siker érdekében. A tizenegyesek természetesen módosíthatják egy találkozó kimenetelét, ugyanakkor ezen alkalmakat személy szerint nem a bírói tévedések, hanem a szerencse számlájára írom, mivel egyes napokon te jutsz ilyen lehetőséghez, máskor pedig éppen ellened ítélnek egy efféle szituációban" – összegzett Morata.