Pirlo: "Nagy bizalommal tekintünk a Szuperligára"

kokusz.jpgJelen állás szerint a Juventus a holnapi nap folyamán, azaz a Serie A 31. fordulójában a Parma alakulatát fogadja hazai környezetben, mely találkozót illetően ugyancsak kulcsfontosságúnak számít majd a három pont begyűjtése, már amennyiben az Öreg Hölgy a jövőben is az olasz bajnokság, illetve a Bajnokok Ligája stabil szereplőjének tudhatja magát. 

Az összecsapást megelőzően a szokott módon a Bianconeri mestere, Andrea Pirlo is megtette mérkőzések előtt közzétett nyilatkozatát a Sonkások elleni megmérettetéssel kapcsolatban, melyben egyebek mellett szót ejtett az utóbbi napok legfőbb témájáról, az Európai Szuperligáról, illetve a várható összeállításról, s az együttes nehézségeiről is. 

"A csapat meglehetősen jól érzi magát, s minden tekintetben sikerült túllendülnünk a vasárnap folyamán elszenvedett sokkon. Az utóbbi találkozókon rengeteg energiát kellett felemésztenünk a megmérettetések óriási nehézségei miatt, s ebből kifolyólag eszközölni is fogunk néhány változtatást a kezdőcsapatot illetően, ugyanakkor nem gondoltunk nagy horderejű módosításra. Az Atalanta elleni együttes nagy része meg fog maradni a Parmával szemben is" – jelentette ki az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató keretein belül. 

"Úgy véljük, hogy legfőképpen továbbra is a jelenre kell koncentrálunk, ezt pedig jelen esetben a holnap esti összecsapásunk jelenti, ekképp egyelőre semmi mással nem foglalkozunk. A győzelem a minimum számunkra, kiváltképp a hétvégi kudarcból kifolyólag, ennek elérésére pedig meglátásunk szerint igen jó esélyeink is vannak, hiszen a Parma közel sincs előnyös helyzetben. Némiképp ellentmondva saját magamnak leszögezhetem, hogy a Sonkásokkal szemben is a kellő tisztelettel kell pályára lépnünk, hiszen Roberto D'Aversa alakulata az eredmények ellenére számos szempont alapján nyújt kimagasló produkciót, ennek következtében a lehető legjobb mentalitással kell készülődnünk a mérkőzésre."

Az egykori középpályás ezt követően a Szuperligáról is igyekezett kifejteni álláspontját, mindenekelőtt leszögezve, hogy a projekt a tervek szerint csak a jövőben valósul majd meg, ekképp az együttes változatlanul eddig meghatározott céljainak elérésére összpontosít. 

"Fő célunkat a Bajnokok Ligája-kvalifikációt érő pozíciók elérése jelenti, mivel a Szuperliga egy jövőben megvalósítandó projektet jelöl, melyben egyelőre még nem fogunk pályára lépni. A délelőtt folyamán Agnelli elnök úr beszámolót tartott az alakulatnak ezt illető elképzeléseiről, ugyanakkor, mint fentebb említettem, minden tekintetben a mostani események lebegnek szemünk előtt, hiszen ebben a helyzetben nem élhetünk a jövőben.

Az új versenysorozat megalakulása természetesen rendkívül fontos fejleménynek számít a labdarúgás történetében, azonban arra számítok, hogy az elkövetkezendő hetekben a klub hivatalos és személyes kommunikációja többet is elárul majd a részletekről a külvilágnak, illetve nekünk is. A bejelentés óta én magam is csak annyi információval rendelkezek, mint a sajtó, így ezt illetően nem szolgálhatok önöknek új értesülésekkel, ám elsősorban nem is nekem kell erről beszélnem, hiszen alakulatunk kiváló vezetőkkel rendelkezik, akik egészen biztosan világosabb magyarázattal tudnának szolgálni a kérdést illetően. 

Andrea hangját nem csak a távolból tapasztalhatom meg, hiszen a kerettel, valamint személyesen velem is igen közvetlenül viselkedik, hiszen szinte minden egyes nap láthatjuk őt az öltözőben, vagy az edzőközpont környékén, ezen felül pedig a találkozóinkat követően is meg szokott látogatni bennünket. A Szuperliga terve hatalmas bizalmat ébresztett bennünk, ekképp nagy várakozással nézünk a továbbiak elé. A legfontosabb, hogy a folyamatosan érkező újabb fejlemények és hírek ellenére nyugodtak maradjunk, hiszen az új sorozat a jövő, a jelen pedig mindenekfelett áll nézőpontunk szerint, a holnapi napon pedig nem az ESL-re, hanem elsősorban a Parmára fogunk fókuszálni."

A bergamóiak csapásának köszönhetően a fekete-fehérek a tabella negyedik helyére csúsztak vissza, ám az alakulat előtt még mindig nagy jelentőséggel bíró megmérettetések sorakoznak, ennek folytán pedig elengedhetetlen a kezdőcsapatban szereplő labdarúgók rotálása is. 

"Cristiano Ronaldo minden bizonnyal visszatérhet majd a pályára, míg Gigi Buffon az első perctől fogva velünk lesz. Paulo Dybala szintén kezdőként fog szerepelni, hiszen szüksége van a játékpercekre. Úgy vélem, hogy az Atalanta ellen, a teljes csapathoz hasonlóan neki is igen nehéz dolga volt, azonban ennek ellenére is jól teljesített, ami mindenképpen reménykeltő körülmény a jövőre nézve. Dejan Kulusevski igen jól szerepelt a legutóbbi találkozóinkon, ebből kifolyólag ő is kifuthat majd a gyepre. 

Álvaro Morata némileg fáradtnak érzi magát, míg Arthur kissé szomorúnak tűnt számomra, ami azonban nem tölt el aggodalommal, mivel ha egy futballista csereként lép pályára, ám nem tud segíteni együttesén, a következmények a labdarúgók lelkiállapotát illetően is kiütköznek. Ennek ellenére a brazil erőnléte megfelelőnek mondható, s a Keresztesek ellen is a kezdőcsapatban számolunk szolgálataival. 

Federico Chiesánál sajnálatos módon kisebb izomprobléma jelentkezett, így a napokban minden bizonnyal további tesztek várnak majd rá. Fede magától értetődően igen fontos futballistánk, ám az idény során már számos alkalommal kellett hiányolnunk egyes alapembereinket, s mégis minden egyes alkalommal képesek voltunk olyan játékosokat a pályára küldeni, akik 100%-ot nyújtottak az adott mérkőzéseken. 

Sajnálatos módon a klub U23-as csapatában játszó futballisták az alakulatuknál kitörő koronavírus következtében jelen pillanatban is teljes elszigeteltségben vannak, így velük sem számolhatunk a hét megmérettetésein. Félix Correira egy egészen kivételes technikai képességekkel megáldott támadó, akit minden bizonnyal be is fogunk vetni a szezon utolsó szakaszában. 

Együttesünk természetesen rendkívül csalódott és dühös volt a lefújást követően, mivel a veresénél sokkal jobb eredményt szerettünk volna elérni a Nerazzurri otthonában. Tisztában voltunk vele, hogy jól futballoztunk, ekképp még nagyobb keserűséget okozott számunkra az újabb pontvesztés bekövetkezte. Az Atalanta az elmúlt esztendők során világosan megmutatta, hogy immár a legnagyobbak között kell számolni velük, a lehetőségekhez képest pedig eredményesen játszottunk a Serie A egyik legnehezebb ellenfelével szemben. 

Az eddigiekben számos alkalommal próbáltam rábírni a srácokat, hogy többször próbálkozzanak a tizenhatoson kívülről leadott lövések eleresztésével, hiszen e tekintetben súlyos lemaradásaink vannak, s a masszív védekezést megvalósító együttesekkel szemben ez a játékmód hatásos fegyvernek bizonyulhat.  Némelyeken látszódik is a fejlődés, Adrien Rabiot például már több kísérletet is leadott vasárnap, azonban további fejlődés kieszközölésére van szükségünk az elkövetkezendőkben."

A Maestro végezetül magától értetődő módon jövőjéről is igyekezett szót ejteni, ugyanakkor kifejtette, hogy elsődleges feladatának nem a továbbiakon való töprengést, hanem az idény minél eredményesebb befejezését gondolja. 

"Kizárólag arra összpontosítok, hogy az Öreg Hölgy idénye minél eredményesebben fejeződjön be. Feltett szándékom, hogy a Serie A legjobb négy alakulata közé vezénylem a Juventust, emellett pedig meg szeretném nyerni a Coppa Italia trófeáját is. A bajnokság hátralévő hét találkozóján mindent meg kell tennünk a siker érdekében, ám arról, hogy a következő idényben is a Bianconeri kispadján foglalok-e majd helyet, nem én, hanem a klub vezetősége fogja meghozni a döntést" – összegzett Pirlo.