McKennie ügynöke: "Ez egy sikertörténet"

mckennie_genoa.jpgA Juventus amerikai futballistájának számító Weston McKennie ügynöke, David Müller a minap exkluzív interjút adott a szinte kizárólagosan az Öreg Hölggyel kapcsolatos hírekkel foglalkozó TuttoJuve munkatársának, Mirko Di Natalénak, melyben egyebek mellett szót ejtett képviseltje fejlődéséről, a Bianconerivel való viszonyáról, illetve a játékos további céljairól is. 

Mint ismert, a középpályás tegnap szezonbeli ötödik bajnoki találatát is megszerezte a Genoa elleni összecsapáson, mellyel együttese legeredményesebb gólszerzőjévé vált poszttársai közül, ám számos egyéb tekintetben is az idény egyik legnagyobb felfedezettjének számít. 

"Úgy vélem, hogy Weston hétről-hétre egyre nagyobb fejlődésen megy keresztül, s mind jobban teljesít, mint az előző összecsapáson. A 2021-es év elején a teljesítményét sajnálatos módon egy kisebb sérülés befolyásolta, ugyanakkor rendkívül keményen dolgozott annak érdekében, hogy áthidalja az egészségügyi problémákat, jelen pillanatban pedig úgy tűnik, hogy ismételten csúcsformában van" – szögezte le Müller mondanivalójának kezdeteként. 

Annak ellenére, hogy a 25 millió eurót kitevő piaci értékkel rendelkező labdarúgó még mindig csak huszonkét esztendős, a szezon eddigi találkozói közül némelyen úgy futballozott, mintha évek óta az Öreg Hölgy kötelékében szerepelne. Vajon mi változott az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest, s mit köszönhet az Olaszországba való szerződésnek? 

"Úgy vélem, hogy a tudat, miszerint a Juventusban a világ legnagyobb bajnokai közé tartozó játékosokkal futballozhat egy csapatban, minden tekintetben ösztönzőleg hat Westronra, ezen labdarúgóktól tanulva pedig nagyon gyors fejlődésre volt képes az elmúlt hónapokban. Az Öreg Hölgynél tapasztalt közeg minden szempontból nagyszerű hatást gyakorolt rá, melyről a találatai is tanúskodnak. A legfontosabb változásnak góljainak gyarapodást látom, mivel jóval veszélyesebbé vált a kapu előterében, mint amilyennek korábban számított."

Az elmúlt hetek egyes híresztelései szerint az amerikai az általa szervezett, karanténszabályokat több ponton is áthágó házibulival magára haragította a Bianconeri vezetőségét, akik ennek következtében egy jelentősebb ajánlatért cserébe akár már idén nyáron értékesítenék a középpályást. 

"A Juventus a világ egyik legnagyobb klubja, melynek mezét viselni minden esetben hatalmas megtiszteltetésnek számít, Westonben pedig egyetlen pillanat erejéig sem merültek fel kételyek ezzel kapcsolatban. Mikor a Schalke 04 csapatánál szerepelt, s értesült a hírről, miszerint a Zebrák érdeklődnek iránta, rendkívül büszkének érezte magát, a leigazolása miatt pedig mind a mai napig nagyon hálás a torinóiaknak. 

A labdarúgás világa egy állandóan változó iparág, ahol igen kevés esetben van helye a személyes kötődésnek, vagy az érzelmeknek, ezzel pedig minden egyes futballistának, vagy együttesnek tisztában kell lennie. A gelsenkircheni alakulatnál például senki sem számolt azzal a tavalyi idény kezdetekor, hogy Weston a szezon végén távozik, ám mint ismert, ez végül mégis bekövetkezett. 

Ennek ellenére leszögezhetem, hogy McKennie rendkívül boldog a Juventusnál, ekképp pedig nem is számolok a váltás lehetőségével, egyelőre biztosan nem. Jelen pillanatban nincsenek erre utaló jelek, mivel a felek elégedettek egymással, s úgy vélem, hogy Weston megszerzése mind képviseltem, mint pedig a Bianconeri szempontjából igazi sikertörténetnek bizonyult."

A 2020/2021-es idényből még kilenc találkozó, pontosabban nyolc Serie A-mérkőzés, valamint a Coppa Italia fináléja van hátra, a sikerek érdekében pedig a keret összes tagjának maximumot kell nyújtania az elkövetkezendőkben. McKennie hogyan készül a szezon talán legfontosabb szakaszára?

"Csapattársaihoz hasonlóan minden bizonnyal Weston is a lehető legjobb módon szeretné lezárni a jelenlegi idényt, hogy segíthesse a Juventust bizonyos célok és eredmények elérésében. Ügyfelem mindig is a maximumot kívánta nyújtani, ebből kifolyólag meggyőződésem, hogy ez a következő néhány hétben is így lesz" – összegzett Müller.