Kuluševski és Bentancur a mérkőzésről

kulu_genoa.jpgA Juventus Genoa ellen aratott 3-1-es sikerét követően a két csapat mesterei mellett egyes játékosok is értékelték a látottakat az olasz sportsajtó kamerái előtt, ők pedig általánosságban nagy elégedettségüknek, illetve boldogságuknak adtak hangot a lefújást követően, egyiküknek pedig volt is oka az örömre, hiszen hosszú idő után ismét gólt szerzett a zebracsíkos szerelésben. 

Az Öreg Hölgy első találatát jegyző svéd futballista, Dejan Kuluševski nyilatkozatában mindenekelőtt leszögezte, hogy a legfontosabb tényező a Grifoni ellen mutatott jó játékának eléréséhez önbizalmának újbóli megtalálása volt, azonban legfőképp nem ennek, hanem a csapat közös sikerének örül, hiszen ezzel újabb lépést tettek kitűzött céljaik elérése felé. 

"Az volt a legfontosabb, hogy újra a kellő önbizalommal lépjek pályára, mely őszintén szólva kissé hiányzott belőlem az elmúlt időszakban, ugyanakkor a mesternek is hálás lehetek, hogy néhány fordulót követően ismét rám támaszkodott, s jelölt a kezdőcsapatba, mely után mindenképpen meg szerettem volna mutatni, hogy nem érdemtelenül tartózkodom a pályán az első pillanattól fogva" – jelentette ki a Sky Sport Italia újságírójának kérdésére. 

"Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy mindannyian képesek legyünk felszabadultan futballozni, emellett pedig nagy egységességet képviseli az előttünk álló megmérettetések során, s ennek elérésében számos tényező segíthet bennünket. Továbbra is arra kell törekednem, hogy a megfelelő tevékenységet végezzem mind a pályán, mind pedig azon kívül, ennek érdekében pedig nyugodtan munkálkodom, s mindent meg fogok tenni azért, hogy újabb és újabb sikerekhez segítsem az együttesemet."

Az utóbbi időben a játékos két ízben is kritikus helyzetben adta el a labdát, ezzel gyakorlatilag gólpasszt adva előbb a Lazio, majd nemrég a Torino támadóinak, azonban véleménye szerint mostanra sikerült túllendülnie a kisebb mentális megingáson. 

"Mióta a Bianconeri mezét viselem, az első játékrészben szinte mindig jó teljesítményt nyújtunk, azonban a második félidőben jóval több teret engedünk az ellenfeleknek, e tekintetben pedig mindenképpen fejlődésre van szükségünk. Nem szabad ilyen sok alkalommal elvesztenünk a játékszert, hiszen ennek révén csak magunkat hozzuk nehéz helyzetbe, ebből kifolyólag én is vállalom a felelősséget a korábbi hibáimért. Végső soron azonban ma sikerült győzelmet aratnunk a Genoa ellen, s ez a legfontosabb, nem pedig az, hogy hány tévesztést követtünk el a mögöttünk lévő kilencven perc alatt."

Cristiano Ronaldo igen dühösnek tűnt, amiért nem sikerült gól szereznie a Rossonblu ellen, ám a csapat megmutatta, hogy akkor is képes találatokat lőni az ellenfeleknek, ha házi gólkirálya nincs a legjobb formában. 

"Nagyon fontos, hogy mindenki saját magára koncentráljon a kulcsszituációkban. Egyszerűen nem kereshetjük a labdával minden egyes alkalommal Cristianót, mivel még tőle sem várhatjuk el, hogy minden feladatunkat egy személyben megoldja. Annak ellenére, hogy ma nem volt képes betalálni, rengeteget tett hozzá a játékunkhoz. A későbbiekben pontosan ezen az úton kell tovább haladnunk, mivel bármekkora bajnok is Ronaldo, ő sem szerezhet mindig gólokat, s nem szabad hagyni, hogy a hiányában képtelenek legyünk bevenni az ellenfelek kapuját" – zárta mondanivalóját Kuluševski. 

benta_genoa_post_interview.pngA Bianconeri uruguayi középpályása, Rodrigo Bentancur társa mellett szintén a kamerák elé állt a mérkőzés után, interjújában pedig egyebek mellett kifejtette, hogy a Napoli elleni találkozó ismételten fordulópontként szolgált a csapat életében, hasonlóan a felek januári Supercoppa-összecsapásához. 

"Az első félidőben remek teljesítményt nyújtottunk, s mentális tekintetben az eddigiekben számos alkalommal hiányzó, ám mégis elvárható összeszedettséget képviseltük. E tekintetben kétségkívül nagy fejlődésen mentünk keresztül, ugyanakkor a második játékrészekben mutatott futballt illetően további javulás szükséges, mivel csakis úgy érhetünk el eredményeket, ha kilencven percen át úgy játszunk, mint az első negyvenöt minutumban" – jelentette ki a Juventus TV munkatársának. 

Mint ismert, a futballista az elmúlt időszakban több alkalommal is meglehetősen bizonytalannak tűnt, a Porto elleni BL-nyolcaddöntőben például közvetlen gólt eredményező hibát is vétett, ugyanakkor az utóbbi összecsapásokon ismételten jó produkcióra volt képes. 

"Az elmúlt időszakban ismét magabiztosnak érzem magam, emellett pedig fizikai állapotom is kielégítő. Tisztában vagyok vele, hogy még igen sokat kell fejlődnöm, s remélem, hogy én, valamint a csapat is képes lesz tovább haladni a nemrég megkezdett úton, ami számos szép élményt tartogat magában. Hogy Pirlo mester mondott-e nekem valamit a lefújást követően? Ez alkalommal nem, de a keddi edzésen biztosan beszél majd velem, ahogy mindenkivel szokott a meccs utáni első tréningen."

Ezt követően természetesen a játékost is megkérdezték CR7 állítólagos kifakadásáról, ám a dél-amerikai úgy véli, hogy a portugál éppen a tegnap mutatott mentalitása tette a világtörténelem egyik legjobbjává. 

"Cristiano éppen ezen mentalitásának köszönhetően vált a világ egyik legjobb labdarúgójává. Ha így reagál egy mérkőzést követően, az nem azt jelenti, hogy elégedetlen az együttessel, sokkal inkább önmagát marcangolja, amiért nem sikerült betalálnia. Mindannyian egy hajóban evezünk, s képesek vagyunk örülni egymás sikereinek, az ehhez hasonló esetek után pedig mindig próbáljuk erősíteni egymást, s reménykedünk benne, hogy CR a következő találkozón ismét eredményes lesz majd."

Az olasz rekordbajnok a következő fordulóban az Atalanta otthonába látogat, a találkozó pedig akár a szezon kimenetelét is befolyásolhatja, mivel a bergamóiak ugyancsak éles harcban vannak a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyikének megszerzéséért. 

"Jövő vasárnap rendkívül fontos és nehéz mérkőzést kell majd játszanunk, s mindannyian tudjuk, hogy mekkora játékerőt képvisel az Atalanta, valamint, hogy ezt ugyanarra a célra szeretnék felhasználni, mint mi, vagyis, hogy bejussanak a BL főtáblájára. A Scudetto jelen pillanatban nagyon messze van, ám amíg nyílik matematikai esély a megszerzésére, egy pillanatra sem adhatjuk fel a reményt, ebből kifolyólag a szezon hátralévő összecsapásain minden tekintetben a maximumot kell nyújtanunk, hogy végül elégedetten tekinthessünk vissza az idényünkre" – összegzett Bentancur.