Accardi: "Sarri sosem szerette a Juventust"

sarri.jpgA Juventus korábbi trénerének számító Maurizio Sarri egyik legközelebbi barátja, Giuseppe Accardi a minap meglehetősen érdekes nyilatkozatot adott olasz sportmédiának, melyben egyebek mellett kijelentette, hogy a nápolyi születésű tréner egyszer biztosan vissza fog térni kedvenc csapatához, a Napolihoz, emellett pedig ismét kifejtette a szakember Öreg Hölggyel kapcsolatos eredendő ellenérzéseit, melyek elmondása szerint már Torinóba való igazolása előtt felmerültek a mesterben. 

Az egykori futballista, aki játékosként többek között megfordult az Inter, a Bologna, illetve a Palermo alakulataiban is, mindenekelőtt arról beszélt, hogy barátja már a kezdetektől fogva belső vívódáson ment keresztül a Bianconerinél való munkavállalásából kifolyólag, ennek következtében pedig sosem szerette igazán a Zebrákat, hiszen mindig is a Napoli alakulatához húzott a szíve. 

"Hogy Sarri egy napon visszatér-e majd a Partenopeihez? Véleményem szerint igen, mert a szíve vissza fogja hívni szülővárosa legendás együtteséhez, ugyanakkor jelen pillanatban nem tudnám meghatározni, hogy ez mikor fog majd bekövetkezni. Maurizio számára mindig is a Napoli volt az első, ezen pedig az sem változtatott, hogy egy esztendő erejéig a Juventus szakvezetőjeként tevékenykedett" – árulta el Accardi a Radio Marte adásában. 

"Sarri valójában sosem szerette igazán az Öreg Hölgyet, s tisztán szakmai indokokból vállalt munkát Torinóban, ugyanis személyes tekintetben mindig a Napoli iránt érezte elkötelezve magát, hiszen mégiscsak gyermekkori kedvencéről beszélünk, melyet nem egyszer trénerként is igen közel juttatott a Scudettóhoz. Maurizio egyértelműen gazdagabbá tette az égszínkékek történelmét, az érzései pedig továbbra is a városhoz kötik, ekképp meglátásom alapján gondolkodás nélkül visszatérne szeretett gárdájához. 

Maurizio mindig is olyan edző volt, aki szeretett a futballistáival dolgozni, azonban sokak számára ellenszenvesnek tűnik, mivel a labdarúgói megfelelő edzésmunkáját sokkal fontosabbnak tartja a baráti kapcsolatok kiépítésénél. Ha a Napoli a jövőben is nagy eredményeket szeretne elérni, vitán felül áll, hogy vissza kell szerezniük egykori sikerkovácsukat, hiszen Sarri és a Partenopei kapcsolata egy tökéletes házasságnak számított."

Az exjátékos ezt követően a déli alakulat jelenlegi mesteréről, Gennaro Gattusóról is szót ejtett, aki elmondása alapján szintén kitűnő munkát végez a Vezúv lábánál, melyet a klub vezetőségének is meg kell becsülnie az időnként jelentkező, kisebb-nagyobb nehézségek ellenére. 

"Őszintén remélem, hogy Rino Gattuso a jövőben is a Napoli edzője lesz majd, mivel véleményem szerint kitűnő munkát végez Nápolyban, s a futballon kívül is képes valami pluszt adni a keretnek, ami még erősebbé teszi a mester és a futballisták között fennálló, egyébként is nagyszerűnek mondható viszonyt. Ha az elkövetkezendő hónapokban Aurelio De Laurentiis menesztené Gattusót, mindenképpen egy igen magas szinten álló, s már számos alkalommal bizonyított szakembert kellene kineveznie helyette, lehetőleg egy olyan olasz trénert, aki már számtalanszor bizonyított hazai közegben is.

Egy olyan mesterre van szükségük, aki képes folytonosságot hozni az együttes eredményeibe, s aki nem bánná, hogy a vezetőség alkalmanként meglehetősen önhatalmú döntéseket hoz, néha vele való egyeztetés nélkül is. Ez az edző meglátásom szerint Max Allegri lenne, akit nagyon szeretnék Nápolyban látni, mivel igen kíváncsi vagyok, hogy mit tudna kihozni a rendelkezésére álló keretből. Annyi bizonyos, hogy nagy változásokat, mondhatni, új időszámítást hozna a klubhoz" – zárta szavait Accardi.