Armand Traoré: "Dybala hiányát bárki megérezné"

joya.jpgA Juventus egykori balhátvédje, Armand Traoré a minap terjedelmesebb nyilatkozatot adott a kizárólag az Öreg Hölggyel kapcsolatos hírekkel foglalkozó TuttoJuve ismert újságírójának, Mirko Di Natalénak, melyben egyebek mellett szót ejtett további karrierjéről, illetve a Bianconeri helyzetéről is, elmondva véleményét a fekete-fehérek számos jelenlegi futballistájáról. 

Mint ismert, a játékos, aki a 2010/11-es szezonban futballozott a piemonti székhelyen, kölcsönben az Arsenal gárdájától, a korábbiakban azzal tűnt ki pályatársai közül, hogy karrierje során rengeteg együttesben megfordult, ugyanakkor mióta 2020 januárjában lejárt a szerződése a Cardiff alakulatánál, nem tudott új csapatot találni magának. 

"Sajnálatos módon az elmúlt időszakban félre kellet tennem a klubcsapatok felkutatását, mivel több mint tizenhat hónapja nem edzhettem profi együttessel, s immár nagyjából két esztendeje nem léptem pályára hivatalos összecsapáson, ekképp pedig az elmúlt időszakban más területre igyekeztem összpontosítani a felesleges energiáimat. Rendkívül csalódott lennék, ha a mostani körülmények között kellene befejeznem a karrieremet, ám egyszerűen úgy vélem, hogy nekem ez a sors jutott labdarúgóként."

A Juventus igen nehéz idényen megy keresztül, s minden bizonnyal megállapítható, hogy a torinóiak legutóbb akkor teljesítettek ilyen rosszul Olaszországban, mikor Traoré a klub kötelékében szerepelt egy bizonyos Luigi Delneri irányítása alatt. 

"Annak ellenére, hogy a Juventusnak az utóbbi hetekben rendkívül nehéz időket kellett átélnie, a tegnapi nap folyamán kiváló találkozót játszottak a Napoli ellen, ahol megmutatták, hogy kik is ők valójában. A Zebrákkal kapcsolatban a Bajnokok Ligájából való kiesés jelentett számomra csalódást, azonban még mindig van lehetőségük bizonyítani, hiszen jelen pillanatban a Serie A harmadik helyén állnak, s még igen sok találkozó áll előttük.

Mivel a Bianconeri legtöbb labdarúgója eddigi pályafutása során szinte minden évben szerzett valamilyen trófeát, a jelenlegi helyzet őket is egészen új kihívások elé állítja, ugyanakkor  meglátásom szerint a továbbiakban a Juve vissza fog térni a győztes útra, hogy bebizonyítsa a külvilág számára, hogy továbbra is az, ami volt."

Paulo Dybala visszatérése, majd gólja rendkívül fontos tényező volt a végeredményt illetően, ekképp sokakban felmerült a kérdés, hogy a szinte egész esztendőben sérült argentin futballista hiányzott-e valójában a Bianconeri sikereihez a jelenlegi idényben. 

"Ez minden bizonnyal így van, s Paulo Dybala visszatérése kizárólag jó hír lehet az alakulat szerelmeseinek számára. Ez világosan megmutatkozott a Partenopei elleni találkozón, ahol ő maga jelentette a különbséget, véleményem szerint pedig sérülései miatt bekövetkező, meglehetősen hosszú időre szóló kiesését a csapat is rendkívüli mértékben megszenvedte. Egy hozzá hasonló labdarúgó távollétét minden egyes alakulat megérezné, ekképp úgy vélem, hogy La Joya hatalmas jelentőséggel bír majd a szezon hátralévő összecsapásainak szempontjából."

A Juventus vezetőedzőjének, Andrea Pirlónak számos hibája van vezetőedzőként, ugyanakkor a legnagyobb gondot a szakértők szerint az jelenti, hogy a Maestro, alapvető jellemvonásaiból kifolyólag nem képes a szükséges módon vezényelni a csapatot az oldalvonal mellől. 

"Az Öreg Hölgynek nem szabad kapkodnia, s türelemmel kell lenniük az elkövetkezendő időszakra nézve, hiszen Róma sem egy nap alatt épült, ekképp pedig nem lehet elvárni, hogy Pirlo napok alatt átülteti elképzeléseit a keretbe. Andrea rendkívül fiatal, s igen csekély tapasztalattal bíró szakember, akinek egyből egy topcsapatnál kellett megkezdenie edzői pályafutását, s egy olyan öltözővel kell foglalkoznia, melyben számos futballista hatalmas egóval rendelkezik. A Bianconerinél mindig jelentős elvárások vannak, melyből fakadóan a klub dolgozóira is óriási nyomás nehezedik, azonban a szurkolóknak semmiképpen sem szabad egy olyan trénert okolniuk a rossz idényért, aki nem tehet a csapat negatív eredményeiről. 

Pirlo számos jó döntést hozott a szezon során, s természetesen számos tekintetben követett el hibákat, ugyanakkor a külvilágnak nem a pillanatnyi történesekre, hanem a hosszú távú jövőképre kellene fektetnie a hangsúlyt, azaz mindenkinek engednie kell Andrea projektjének kibontakozását. A Juventusnak vissza kell térnie az őt megillető helyre, ebből a szempontból pedig Andrea hasonló helyzetben van, mint Mikel Arteta, akinek ugyanezt a célt szükséges elérnie az Arsenallal. Ahhoz, hogy valami nagyot hozhassunk létre, legfőképpen türelemre, időre, illetve kitartásra van szükségünk, emellett pedig meg kell adnunk a Bianconerinek azt a tiszteletet, melyet érdemel, s feltétlenül bíznunk kell a csapat vezetőségében, valamint a játékosok felkészítéséért felelős szakmai stábban."

Vajon ennek a jövőnek Cristiano Ronaldo is része lesz, vagy nyáron távozni fog Torinóból? 

"Ha a Juve nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája jövő évi kiírásába, Cristiano mindenképpen el fogja hagyni az alakulatot, ugyanis Ronaldo mindenekelőtt az újabb és újabb győzelmekért él, s pályafutásának végéhez közeledve nem engedhetne meg magának egy olyan idényt, melyben nem szerepel a legrangosabb európai kupasorozatban, így ennek bekövetkeztekor minden bizonnyal egy olyan alakulathoz akarna távozni, mellyel sokkal nagyobb esélyei lennének magasba emelni a trófeát. 

Hogy kit igazolnék, ha CR7 távozna a Juventustól? Elsősorban Erling Håland megszerzésére törekednék, aki a jövő egyik legnagyobb reménysége, azonban nem tudom, hogy mekkora esély van arra, hogy valaha is a fekete-fehérek szerelésében fog futballozni. A norvég alternatívája számomra Sergio Agüero lenne, aki ingyen igazolható támadóként nagyszerű opciót képezne az Öreg Hölgy számára."

Traoré korábban arról beszélt, hogy a Bianconeri futballistái igen gyakran dohányoztak az öltözőben, mely sokakban ellenszenvet váltott ki a futballistákkal kapcsolatban, ekképp a francia balhátvéd igyekezett megmagyarázni szavait, melyet követően interjújának zárásaként kitért a Juventusnál szerzett élményeire is. 

"Ez számos alkalommal előfordult a Torinóban töltött egy esztendőm alatt, ugyanakkor ez semmilyen tekintetben sem számított egyedi esetnek, mivel Olaszországban és Franciaországban a futballisták sokkal gyakrabban élnek ezekkel a szerekkel, mint más topbajnokságok csapataiban. A csapattársaim már az ifjúsági alakulatokban is rendszeresen cigarettáznak, ugyanakkor ez a viselkedés jóval ritkábban fordul elő Angliában, ahol a többség megveti a dohányzást és az ivászatot, ami sokak szemében érdekes különbséget jelenthet az egyes nemzetek habitusának és szokásainak összevetésekor. 

Személyes tekintetben elmondhatom, hogy igen jól éreztem magam az Öreg Hölgy labdarúgójaként, ahol csodálatos embereket ismertem meg, mind a csapat környezetében, mind pedig ezen kívül. Nagyszerű érzés volt egy olyan, történelmi jelentőségű klubban futballozni, mint a Juventus, az ottani élményeim pedig örök életre a Bianconeri szurkolójává tettek, melynek eredményeképp manapság is élénk figyelemmel kísérem a velük kapcsolatos híreket, valamint eseményeket. Büszkén vállalom, hogy életem végéig hű leszek a Zebrákhoz" – zárta szavait Armando Traoré.