Moggi: "Pirlo jövője nem szerdán dől majd el"

moggi.jpgA Juventus egykori legendás sportigazgatója, Luciano Moggi a minap ismételten megfogalmazta az Öreg Hölgy helyzetével kapcsolatos álláspontját az olasz sportsajtó számára, melyben többek között kijelentette, hogy véleménye szerint a Bianconeri hibát követne el, ha ismét leültetné Massimiliano Allegrit az együttes kispadjára, ezzel párhuzamban pedig leszögezte,  hogy a Napoli elleni szerdai megmérettetés nem fogja meghatározni Andrea Pirlo jövőjét sem. 

A jelen pillanatban nyolcvanhárom esztendős korábbi szakember mindenekelőtt az olasz rekordbajnok egyes labdarúgóiról beszélt, kijelentve, hogy a legnagyobb gondot továbbra is Paulo Dybala hiánya jelenti, kinek játéka rengeteget tudna segíteni az alakulaton, hiszen Cristiano Ronaldo már nem tudja azt a hatást produkálni, mint korábbi éveiben. 

"Úgy vélem, hogy Cristiano Ronaldo többé már nem képes olyan mértékű különbséget jelenteni a futballpályán, mint amikor a Real Madrid színeiben szerepelt, hiszen korának előrehaladtával az őt naggyá tévő jellemzők is elhalványultak. Az Öreg Hölgy csapatából leginkább Paulo Dybala hiányzik, mivel vele együtt a kreativitás is eltűnt a fekete-fehérek játékából, s jelenleg talán egyedül Federico Chiesa képes színt vinni a Zebrák futballjába" – fogalmazott Moggi a Radio 24 csatornáján sugárzott Tutti Convocati című műsorban. 

"Nem normális, hogy a Juventusnak kilenc bajnoki címet követően a Bajnokok Ligájában való indulást biztosító pozíciók eléréséért kell küzdenie, ugyanakkor nem hinném, hogy Andrea Pirlo jövője szerdán fog eldőlni, mivel meglátásom szerint a keret is tisztában van a pillanat fontosságával, ekképp nagyszerű mérkőzést fognak játszani a Napoli ellen. Való igaz, hogy a déliek olykor kiváló meccseket játszanak, azonban ezzel együtt rengetegszer szenvednek, s úgy gondolom, hogy a Bianconeri ki fogja használni a Partenopei gyengeségeit, ezzel otthon tartva a létfontosságú három pontot."

Az olasz rekordbajnok átigazolási ügyeit csaknem másfél évtizeden keresztül irányító Moggi a továbbiakban kitért Weston McKennie napokban megrendezett, s az olasz médiában meglehetősen nagy port kavaró házibulijára is, emellett pedig szót ejtett Massimiliano Allegri sokat emlegetett esetleges visszatéréséről, s a Juve legfőbb problémájáról is. 

"Hogy mi a véleményem a Juve futballistáinak állítólagos kihágásáról? Ha a rendőrség találomra bekopogtatna egy olaszországi magánlakásba, szinte mindegyikben több személyt találna hét-nyolc főnél, hiszen a népesség képtelen több mint egy éven keresztül betartani a koronavírus ellen hozott szabályokat, ami ugyan felelőtlenség, ám ösztönökből fakadó velejárója az emberi természetnek.

Nyilvánvalóan napi szinten történnek ehhez hasonló esetek, ugyanakkor a szóban forgó összejövetel jó témát szolgáltatott a sajtónak, hiszen az Öreg Hölgy labdarúgói is megjelentek rajta. Személy szerint a klub helyében semmiképpen sem büntettem volna őket eltiltással, mivel egy nagyobb összegű pénzbüntetésből is tanultak volna, ám ezzel a döntéssel a Bianconeri csak magát sodorta még nehezebb helyzetbe a Derby della Molén. 

Hogy Allegri visszatérhet-e? Nos, őszintén szólva a legkevésbé sem szeretem az újramelegített leveseket. Egy megfáradt kapcsolatba nem mindig lehet új életet lehelni, mivel sokszor már évekkel ezelőtt kihunyt a tűz fellobbanásához szükséges szikra, azonban könnyen lehet, hogy Max hamarosan újra leül majd a Juventus kispadjára, hasonlóképpen a Marcello Lippivel korábban megtörténtekhez, aki annak idején a hívásunkra minden további nélkül elvállalta a csapat irányítását, hogy segítsen kirángatni az együttest a bajból. 

A Zebráknál jelen pillanatban hatalmas zavar uralkodik, ez tisztán látszik az illetékes személyek megnyilvánulásain, illetve az alakulat futballján. Hogyan is lehetne eredményesen játszani, mikor Federico Chiesát és Dejan Kulusevskit bal oldali középpályásként, míg Cristiano Ronaldót csatárként akarják alkalmazni? Ez egyértelműen edzői felelőtlenség. Hogy Bernardeschiből jó balhátvéd válhat-e? Úgy vélem, hogy Fedét lassan a kapuban is ki lehetne próbálni, ott talán nem okozna akkora csalódást, mint a mezőnyben" – zárta szavait éles kijelentéssel Moggi.