Nicola: "A Juve Olaszország örökös bajnoka"

nicola.jpgAz Öreg Hölgy vezetőedzőjét, Andrea Pirlót követően a Torino mestere, Davide Nicola is megtette a trénerek mérkőzések előtt szokásos nyilatkozatát a ma esti Derby della Molét megelőzően, melyben egyebek mellett kijelentette, hogy együttese bárkivel szemben képes eredményesen futballozni, a városi rivális ellen pedig ez hatványozottan igaz lehet, valamint szót ejtett a Bikák csapatkapitányának, Andrea Belottinak egyedülálló képességeiről is. 

A trénerként a korábbiakban számos alakulatnál megforduló szakember az utóbbi időben némileg kirángatta a Granatát a gödörből, melybe a szezon során vezényelték magukat, ám ennek ellenére fiai továbbra sem lehetnek nyugodtak, hiszen a kiesés még mindig valós opciót jelenthet számukra, ennek elkerülése érdekében pedig a lehető legtöbb pontot kell begyűjteniük a szezon hátralévő részében. 

"A mostani lesz számomra az első Derby della Mole a Torino mestereként, ebből kifolyólag nagy kíváncsisággal és izgalommal várom az összecsapás kezdetét. Mindenképpen kivételes teljesítményt szeretnénk nyújtani a Juventus ellen, s tisztában vagyunk vele, hogy a saját utunkon haladva bármely ellenféllel szemben képesek lehetünk jó eredményt elérni" – jelentette ki Nicola a DAZN kamerái előtt. 

"A Juventus számomra mindig is a klasszikus nagy csapatok megtestesítőjét jelentette, hiszen ők Olaszország örökös bajnokai, melyen az sem változtat, hogy éppen a tabella első, vagy harmadik pozíciójában állnak-e. A párosítás történetéből elsőként a Granata egykori, 3-2-es győzelme jut eszembe, mikor az együttes kétgólos hátrányból nyerte meg az összecsapást, s igen jó előjel lehet számunkra, hogy a Sassuolo elleni mérkőzésünkön nemrég pontosan ugyanezt csináltuk mi is. Ennek ellenére pontosan tudjuk, hogy a derbi egy teljesen más találkozó lesz, mint a Neroverdi elleni megmérettetés, ekképp a kellő komolysággal készülődünk az összecsapásra, hiszen mindannyian tisztában vagyunk a meccs mostani és mindenkori jelentőségével."

A Bikák Nicola irányítása alatt bevezettek egy új szokást a meccsek lefújását jelentő hármas sípszót követően, ugyanis ezen alkalmakkor a csapat tagjai egytől-egyig összegyűlnek a futballpálya kezdőkörében, hogy értékeljék az elmúlt kilencven perc során történt eseményeket. 

"Úgy vélem, hogy az általunk bevezetett szokás egy rendkívül fontos és hasznos tevékenység, mely egyfajta áttekintést nyújt számunkra a mérkőzéseket követően, egyúttal pedig megszilárdít bennünket a projektünk helyességéről szőtt elképzeléseinkben, s növeli a csapat összhangját, illetve a tevékenységünkbe vetett hitünket is. A győzelmek esetén ezen alkalmakkor megoszthatjuk egymással a boldogságunkat, míg a kudarcok idején vigasztalhatjuk egymást. Utunk minden egyes lépése egy előre megszabott nyomvonalon haladva történik, ekképp minden egyes mérkőzés előtt igyekszünk meghatározni az összecsapáson megvalósítandó mozzanatokat és történéseket.

A srácokkal minden alkalommal nyílt, gátlásoktól mentes párbeszédet folytatunk, mely hosszabb távon egyértelműen jótékony hatással volt ránk. Természetesen még mindig rengeteg hiba van a játékunkban, azonban nem ezekre, hanem az eredményes megmozdulásokra kell koncentrálnunk, mivel kizárólag utóbbiak segíthetnek bennünket a további építkezés során. A legfontosabb, hogy a játékosaim teljes mértékben tisztában legyenek a képességeikkel és az értékeikkel, mivel alacsony önbecsülés, vagy túlzott önbizalom esetén a csapat játéka könnyűszerrel összeomolhat."

A Torino legfontosabb futballistája vitathatatlanul az alakulat csapatkapitánya, Andrea Belotti, aki egyes esetekben a nehéz körülmények ellenére is képes klasszis teljesítményt nyújtani a gránátvörös szerelésben. 

"Andrea képes a fent említett kérés végrehajtására, azaz fel tudja mérni az erősségeit, a mérkőzéseken pedig ezek figyelembe vételével is igyekszik futballozni. A támadó nem csak nagyszerű mutatói miatt fontos számunkra, hanem kiváló mentalitása okán is, mivel még a legkilátástalanabb helyzetekben is vért izzad a Toróért, s nem egy esetben a saját tizenhatosági lép vissza egy-egy labda megszerzésének érdekében. 

A hozzáállása természetesen a körülötte lévőkre is jó hatással van, ugyanis szellemisége igen rövid időn belül ragad át csapattársaira, akik teljes mértékben azonosulnak vele, s a lehető legteljesebb módon tisztelik őt. Andrea az egész alakulatot képes megmozgatni, ekképp nem pusztán centerként alkalmazható, a fent említett tulajdonságok révén pedig mindent megtestesít, amit a kapitány szó jelent a labdarúgásban" – zárta szavait Nicola.