Cuadrado: "A derbi valóságos ütközet lesz"

cuad_tor.jpgA Juventus kolumbiai futballistája, Juan Cuadrado a holnap esti Derby della Mole előtt ismételten az olasz sportsajtó kamerái elé állt, nyilatkozatában pedig többek között kijelentette, hogy az Öreg Hölgynek mindenképpen nyernie kell városi riválisa ellen, ha értékelhető eredménnyel kívánja lezárni a jelenleg futó szezont, valamint felidézett néhány múltbéli, meglehetősen ikonikusnak számító jelenetsort is. 

Mint ismert, a dél-amerikai játékosok, európai társaiktól eltérően nem léptek pályára válogatottjaik előre beütemezett, majd végül a kontinensen tomboló koronavírus miatt elhalasztott összecsapásain, ekképp klubcsapataik edzőközpontjai környékén maradva sokkal több lehetőségük nyílt a pihenésre, valamint a megfelelő edzésmunka elvégzésére. 

"A Juventus dél-amerikai futballistáinak nevében kijelenthetem, hogy a válogatott szünet adta lehetőségeket igyekeztük a lehető legeredményesebb módon kihasználni, ebből kifolyólag rengeteg időt fektettünk a szükséges regenerációra, illetve az erőnléti tevékenységek és edzések elvégzésére, hogy még erősebben térhessünk vissza az együttesünkhöz" – fogalmazott a jobb oldali mindenes a Sky Sport Italia újságírójának kérdésére válaszolva. 

"Mivel a szezonban egy, a szokottnál sokkal sűrűbb és megerőltetőbb versenynaptár alapján kell pályára lépnünk, a fent említett munkafolyamatokra mindeddig igen kevés időnk jutott, ennek révén most kihasználhattuk az adódó alkalmat, s reméljük, hogy elegendő energiát sikerült gyűjtenünk az idény eredményes befejezéséhez. Személyes tekintetben elmondhatom, hogy remek fizikai állapotban érzem magam, a leállás pedig sokat segített számomra. 

Mindig, minden egyes élethelyzetben nehézséget jelent állandóan utazni, s háromnaponta futballozni, mely helyzetet csak még bonyolultabbá teszi az időzónák közötti eltérés, valamint az immár egy esztendeje előforduló, előzetesen teljesen váratlannak számító helyzetek időnkénti jelentkezése is. A szünet segített, hogy ismét nyugodtnak érezhessük magunkat, ez a tulajdonság pedig a megfelelő mentalitással párosulva döntő tényezőnek számíthat."

A csapat a szezon alapvető nehézségei mellett egyik legjobbját, Paulo Dybalát is nélkülözni kényszerült az esztendő számottevő részében, mely a futballista szerint magától értetődően hatással volt az együttes futballjára is. 

"Paulo már visszatérhetett a közös edzésekre, aminek nagyon örülünk, mivel Dybala vitathatatlanul egy hatalmas nagy pluszt, egy óriási értéket jelent az alakulatunk számára, aki képes különbséget jelenteni a rangadókon. Meggyőződésem, hogy ha a problémái nem hátráltatták volna, sokkal többet tudott volna segíteni az együttesnek, melynek révén elképzelhető, hogy jelen pillanatban jobb helyzetben is tudhatnánk magunkat."

A Bianconeri Benevento elleni kudarc során mintha éppen a fent említett két jellemző hiányzott volna a Zebrákból, ekképp Andrea Pirlo fiainak mindenképpen javítaniuk kell a márciusban elért eredményekhez képest, ám a labdarúgónak számos szép emléke fűződik a torinói derbihez, melyek reményei szerint szombaton is erőt adnak majd neki. 

"Nagyon nehéz volt elfogadnunk és megemésztenünk a Benevento elleni fiaskót, mely éppen azért fájt ennyire, mert tisztában voltunk az összecsapás fontosságával, ennek ellenére mégsem tudtunk diadalt aratni. Most egy még nagyobb kihívás, a mindig kemény találkozónak számító Derby della Mole áll előttünk, mely mérkőzésre azonban rengeteg időnk volt felkészülni, így mindenképpen nyernünk kell, s nem kereshetünk kifogásokat. 

Természetesen mindannyian tudjuk, hogy a derbi valóságos ütközetnek ígérkezik, mivel mindkét alakulatnak égető szüksége van a pontokra, hogy feljebb tudjanak lépni a bajnoki tabellán. Nyilvánvalóan, mint az idény összes megmérettetésén, most is rendkívül nehéz lesz a szurkolóink biztatásának hiányában futballoznunk, ám ahogy az eddigiek során, úgy most is kizárólag magunkra kell koncentrálnunk. 

A Torino elleni mérkőzésekkel kapcsolatban rendkívül szép emlékek élnek bennem, mivel az első fekete-fehérben szerzett találatomat is a Bikák ellen értem el, ráadásul az utolsó percben, mely az adott körülmények között győztes gólnak számított. Nagyon jó volt hallani a stadion morajlását, valamint a csapat szerelmeseinek engem éltető rigmusait, s bízom benne, hogy a jövőben még számos alkalmam lesz pályára lépni ezen összecsapásokon, emellett remélem, hogy újabb gólokkal szolgálhatom majd a csapatomat. 

A Napoli elleni, április hetedikei mérkőzésre ugyanaz vonatkozik, mint a Granatával szemben megvívandó meccsre. A továbbiakban egyetlen feladatunk van, jelesül az, hogy minden esetben a kellő hozzáállással futballozzunk, lehetőség szerint megnyerve az összes előttünk álló találkozót" – szögezte le Cuadrado.