Morata: "Cristiano és én is boldogok vagyunk"

morata_ronaldo.jpgA Juventus támadója, az elmúlt időszakban számos pletykával kapcsolatban emlegetett Álvaro Morata a mai nap folyamán hosszabb nyilatkozatot adott a nemzetközi médiának, melyben többek között kijelentette, hogy mindenképpen maradni szeretne az Öreg Hölgynél, véleménye szerint pedig csatártársa, a Real Madriddal szóba hozott Cristiano Ronaldo is így tesz majd. 

A huszonnyolc esztendős nagyszerű idénykezdetet produkált, melyet mutatói is alátámasztanak, hiszen a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 16 találatot szerzett, s 11 gólpasszt osztott ki, ám az utóbbi időben teljesítménye meglehetősen visszaesett, emellett pedig a Bianconeri is lejtmenetbe fordult át.

"A jelenlegi év egy rendkívül bonyolult időszakot hozott magával, melynek keretein belül egy első percben elkövetett hiba, illetve egy meg nem ítélt büntető következtében már a nyolcaddöntőben búcsúzni kényszerültünk a Bajnokok Ligájából, mely körülményeket azonban nem okolhatjuk kizárólagosan, hiszen mindannyian felelősek vagyunk a kudarcért. A magam részéről elég csak arra gondolnom, hogy számos nagy helyzetet hagytam ki a párharc során, például a fejesemet a visszavágó első pillanataiban, mely gól talán negyeddöntőt ért volna számunkra" – jelentette ki a spanyol El Larguero adásában. 

"Természetesen pozitívumokat is átélhettünk, ugyanis megnyertük a Supercoppa Italianát, illetve sikerült bejutnunk a Coppa Italia döntőjébe is, míg a bajnokságban is talpon állunk, annak ellenére, hogy a folyamatban lévő idény számos változást hozott a csapat életében az ezt megelőző kilenc esztendőhöz képest" – tette hozzá. 

A Bianconeri legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldót számos kritika érte az elmúlt hetekben, ám Morata szerint ez önmagában nem irányozza elő a portugál futballista klubváltását, még azzal együtt sem, hogy a hírek szerint maga a Juventus is elgondolkodott az ötszörös aranylabdás klasszis értékesítésén. 

"Mindannyian kénytelenek vagyunk szembesülni a negatívabb hangokkal, ami természetesen igen zavar bennünket. Az elmúlt időszakban legfőképp engem, valamint Cristianót kritizálták néhány rosszabb teljesítményünk miatt, ennek ellenére egy pillanat erejéig sem szükséges bizonygatnunk, hogy milyen eredményeket értünk el pályafutásunk folyamán. 

Nem szükséges elmondanom, hogy kicsoda Cristiano Ronaldo, mivel mindenki láthatja, hogy ő minden egyes mérkőzésen a lehető legjobb produkciót igyekszik nyújtani, hogy ezzel is védelmezze a Juve mezét. Egy csapat vagyunk, s leszögezném, hogy ha sikerülne két trófeát nyerni az idényben, semmiképpen sem tekinthetnénk kudarcként a jelenlegi szezonra. 

Őszintén szólva, Cristianóval számos dologról beszélgetünk, ám a futballról szinte sosem esik szó kettőnk között. Rengeteg időt töltünk egymás oldalán a pályán, ideértve a meccseket, valamint az edzéseket is, mivel magától értetődő, hogy amikor a letámadás és a támadótaktika részleteit tárgyaljuk meg, mindkettőnknek jelen kell lennie. 

Magánemberként egyáltalán nem a labdarúgásról társalgunk, hiszen mindkettőnknek ez az életünk, így jól esik néha mással is foglalkozni. Általában a világ aktuális eseményeit, a vacsorákat, a korábbi eseményeket beszéljük meg, melyek mindkettőnk érdeklődését felkeltik.

A távozás gondolata mindeddig egyetlenegyszer sem merült fel a témák között. Ugyan az utóbbi időben Cristiano borúsabbnak tűnik, ám ez kizárólag azért van, mert az elmúlt évtizedben megszokta, hogy rendre a Bajnokok Ligája döntőjében szerepelhet. A gond nem a Juventus miatt áll fenn, egy másik alakulatnál ugyanígy viselkedne. Szereti az Öreg Hölgyet, ám a totális győzelemhez szokott, ekképp pedig teljesen normálisnak mondható, hogy az ehhez hasonló helyzetekben dühösnek és csalódottnak érzi magát. 

Úgy vélem, továbbra is elégedett a csapattal, az érzés pedig kölcsönös, mivel én, valamint véleményem szerint a Bianconeri is azt szeretnénk, hogy jövőre is a klubnál maradjon. A Zebráknak mindig szüksége volt a világ legjobbjaira, ekképp természetszerű, hogy CR7-nek is fekete-fehér színekben kell folytatnia."

Moratával kapcsolatban a napokban több ízben felmerült, hogy az olasz rekordbajnok nem hosszabbítja meg a támadó kölcsönszerződését, aki ekképp visszatérhet az Atlético Madridhoz, azonban a spanyol szerint a maga részéről jól érzi magát Torinóban. 

"Személyes tekintetben elmondhatom, hogy mikor kölcsönben szerepelsz egy klubnál egy másik alakulattól, igen kevés beleszólásod van a jövőd alakulásába. Boldog voltam az Alétinél, azonban ugyanilyen boldog vagyok a Juventusnál is. mivel mindig is szoros kapcsolatban álltam a Bianconerivel. 

Élő szerződéssel rendelkezem, az idény végét követően pedig megbeszéljük a továbbiakat, ám egyelőre ezzel kapcsolatban nem folytattam egyeztetéseket a vezetőséggel. Jól érzem magam Torinóban, s minden vágyam, hogy szerves része legyek a klub új projektjének, segítve ennek kibontakozását" – összegzett Morata.