Zidane: "Ronaldo visszatérhet"

ronaldo_zidane.jpgAz elmúlt napokban rengeteg pletyka, illetve valódi hírértékkel bíró értesülés látott napvilágot a Juventus portugál klasszisával, Cristiano Ronaldóval kapcsolatban, melyek legnagyobb része arra a kérdésre próbált meg választ találni, hogy az ötszörös aranylabdás világsztár vajon a jelenlegi idény végét követően is marad-e az olasz rekordbajnoknál, vagy új alakulatot keresve próbálja meg elhódítani hatodik Bajnokok Ligája-trófeáját, mely a Bianconeri színeiben mindeddig nem sikerült.

Ugyan az üggyel kapcsolatban számos szakértő, újságíró, futballista, valamint egyszerű Juve-szurkoló is véleményt nyilvánított, egészen a tegnapi napig valóban közelről érintettnek mondható személy nem nyilatkozott a labdarúgó esetleges távozásáról. A csendet a klasszis korábbi együttesének számító, a Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane törte meg, aki az olasz sportsajtónak adott rövid interjújában sokak szerint egyértelmű utalást tett CR7 jövőjére, illetve a klubhoz való lehetséges visszatérésére.

A francia mester a Sky Sport Italia kérdezte a Blancók ma esti, Atalanta elleni összecsapása előtt megrendezett hétfői sajtótájékoztatón, az egykori nagyszerű középpályás pedig legutóbbi, némiképp témaváltó szándékkal elmondott szavaival ellentétben ezúttal egyáltalán nem zárta ki Ronaldo spanyolokhoz való visszatérését.

"Hogy igazak e a pletykák? Azt kérdezi tőlem, hogy Cristiano Ronaldo visszatérhet-e a Real Madrid kötelékébe? Igen, kijelenthető, hogy talán van némi valóságalapja ezen híreszteléseknek" – jelentette ki sejtelmesen Zidane az olasz lapnak.

"Tökéletesen ismerjük Cristianót, hiszen megannyi évek keresztül futballozott a csapatunkban, ekképp tisztában vagyunk vele, hogy egy olyan személyiség, aki mindig, minden helyzetből a lehető legjobbat akarja a kihozni, a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtva.

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy Ronaldo jelen pillanatban a Juventus játékosa, ezt pedig feltétlenül tiszteletben kell tartanunk, ebből kifolyólag nem is ejthetünk róla sok szót. Volt szerencsém együtt tevékenykedni vele, a közös munka időtartama alatt pedig minden tekintetben lenyűgözött.

Nagy hatást gyakorolt mind rám, mind pedig a Real Madridra, ám az elmúlt esztendőkben az Öreg Hölgyet segítette. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, ennél többet jelen pillanatban én magam sem tudok mondani" – összegzett Zidane.

A világtörténelem egyik legjelentősebb futballistája, s a sportág történetének legeredményesebb gólszerzője 2009 és 2018 között szerepelt a spanyol fővárosi alakulat szerelésében, habfehér színekben pedig 438 összecsapáson 450 találatot szerzett, illetve négy Aranylabdát, s ugyanennyi Bajnokok Ligája-trófeát hódított el a Spanyolországban megnyert, számos egyéb kupa mellett.