Semplici: "Bátran kell játszanunk"

semplici.jpgAndrea Pirlót követően tegnap délután a Cagliari mestere, Leonardo Semplici is megtette találkozók előtt szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett csapatának holnap megvalósítandó taktikájáról, illetve az Öreg Hölgy erősségeiről is.

Az olasz tréner, akit a nemrég menesztett Eusebio Di Francesco helyére nevezett ki a szárd alakulat, mondanivalójának elején leszögezte, hogy legkevésbé sem örül a Juventus Bajnokok Ligájából való kiesésének, mivel a búcsút követő összecsapásokon a Bianconeri mindig a tőle telhető legjobb teljesítményt igyekszik nyújtani.

"Egy rendkívül erős csapattal készülünk szembenézni, mely a bajnokság legerősebb keretét tudhatja magáénak. Nagy kár, hogy idő előtt kellett búcsút inteniük az európai kupasorozatoknak, mivel a kiesésüket követő találkozókon mindig feltüzeltnek és dühösnek bizonyulnak. Ennek ellenére nem velük kell foglalkoznunk, mivel kizárólag a saját dolgunkkal szabad törődnünk, arra törekedve, hogy minél jobb futballt mutassunk be, következetesen haladva tovább a legutóbbi mérkőzéseinken megkezdett úton" – jelentette ki a szakember az összecsapást megelőző sajtótájékoztatón.

Semplici irányítása alatt a Rossoblù még veretlennek számít, ugyanis három összecsapáson hét pontot szereztek, azonban a tréner szerint holnap nem szabad elbizakodottan futballozniuk, mivel több alapemberük, például Leonardo Pavoletti, Charalampos Lykogiannis, Marko Rog, valamint Riccardo Sottil sem állhat majd rendelkezésükre, előbbi két futballista eltiltás, míg utóbbi két labdarúgó sérülés következtében.

"Mindenképpen igyekszünk majd jó teljesítményt nyújtani, azonban csak a holnapi nap folyamán fog kiderülni, hogy pontosan mely futballistáinkat jelölhetjük a kezdőcsapatba. Rendkívül fontos lesz, hogy ne passzív futballt akarjunk játszani, hiszen a Juventus ellen egyedül a kezdeményező, bátor játék lehet kifizetődő. Igen sok egyéni karakterességre, valamint mély elszántságra és nyugalomra van szükségünk, ugyanis csak ennek birtokában zavarhatjuk össze a mindenkori ellenfeleinket.

Természetesen óriási mértékben tiszteljük a torinóiakat az elmúlt évtizedben elért eredményeik, továbbá a történelmi jelentőségük miatt, azonban bízunk a saját képességeinkben, s hiszünk benne, hogy holnap elérhetjük az általunk kitűzött célt. Úgy vélem, hogy a Bianconeri mindent megtesz majd a siker érdekében, mivel feltett szándékuk bebizonyítani, hogy a BL-búcsú ellenére nagyszerű együttest alkotnak."

Mint ismert, a szárdoknál többször megforduló belga futballista, Radja Nainggolan januárban ismét visszatért a piros-kékekhez, trénere pedig abban bízik, hogy a belga középpályás akár már az Öreg Hölgy ellen is megmutathatja, hogy mekkora jelentőséggel bír a pályán.

"Szükségünk volt Radja tapasztalatára, s jó, hogy újra körünkben tudhatjuk őt. Nagyon remélem, hogy a hátára veszi majd a csapatunkat, az ő vezényletével pedig sikerült feljebb lépnünk a tabellán, hogy a kiesés réme többé ne fenyegethessen bennünket" – zárta szavait Semplici.