Alex Sandro: "Tanulnunk kell a kiesésből"

sandro_vs_port.jpgA Juventus brazil futballistája, Alex Sandro a Porto elleni keddi Bajnokok Ligája-kiesést követő nap után a keretből elsőként adott nyilatkozatot az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett a kudarc pontosabb okairól, valamint kijelentette, hogy az Öreg Hölgy együttese jelen pillanatban azon dolgozik, hogy a búcsút feledtetve minél több trófeát zsebeljen be az idény hátralévő szakaszában.

A balhátvéd elsőként a Bianconeri portugál világsztárjáról, Cristiano Ronaldóról ejtett szót, akinek távozásával kapcsolatban a napokban rengeteg sajtóhír és újság foglalkozott. A labdarúgó szerint természetes, hogy az ötszörös aranylabdás klasszis csalódottnak érzi magát, ám véleménye szerint CR7 továbbra is a csapat sikeréért munkálkodik majd.

"Cristiano az összecsapást követően szomorúnak érezte magát, ahogy mindenki más is, mivel szerettünk volna továbbjutni a negyeddöntőbe, ami sajnálatos módon nem sikerült. Csalódott, azonban mindannyian azok vagyunk, ám ma már ismét közösen edzettünk, s elhatároztuk, hogy minden erőnkkel megküzdünk majd a még elérhető trófeákért" – mondta Alex Sandro a Sky Sport Italia munkatársának. 

"A Serie A-t, valamint a Coppa Italiát továbbra is megszerezhetjük, s pontosan tisztában vagyunk vele, hogy mik a céljaink, valamint, hogy milyen úton érhetjük el ezeket. Mindenképpen folytatnunk kell a munkát, ha meg akarjuk valósítani az álmainkat."

A dél-amerikai játékos úgy véli, hogy a portugál bajnok ellen elszenvedett vereség újabb tapasztalatokat adhat a Zebráknak, kiváltképp a csapat fiataljainak, melyeknek segítségével a jelenlegi idény során elkövetett hibák kiküszöbölésére is lehetőség nyílik.

"Természetesen szomorúak vagyunk a kiesés miatt, ám a legnagyobb hiba a hozzáállásunk terén állt fenn. A párharc első mérkőzését rendkívül rosszul kezdtük, s mindkét félidő elején szinte azonnal gólt kaptunk. Éppen az e pillanatokban képviselt mentalitásunkat kell megváltoztatnunk, mivel annak ellenére, hogy egyes időszakok könnyebnek tűnnek az összecsapások során, ezek ugyanolyan megterhelőek, mint a meccsek egyéb szakaszai.

Akár olyan mozzanatokból is gólt kaphatunk, melyek elsőre teljesen ártalmatlan szituációknak tűnnek, ebből kifolyólag pedig könnyűszerrel szenvedhetünk vereséget. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy minden egyes perc, valamint az összes átadás kiemelt fontossággal bír, s tisztában kell lennünk a körülménnyel, miszerint minden apró helyzet megváltoztathatja egy találkozó menetét. E téren kétségkívül sokat kell még fejlődnünk."

A következő hónapokban a torinóiaknak kizárólag a hazai versenysorozatokra kell összpontosítaniuk, s míg a Coppa Italia döntőjébe már sikeresen kvalifikálta magát Andrea Pirlo alakulata, a bajnokságban további kemény megmérettetések állnak a Juve előtt, kezdetnek mindjárt a Cagliari elleni, március 14-i mérkőzés.

"Arra törekszünk, hogy az összes serleget a magasba emelhessük az idény végén, melyet még lehetséges megszerezni. Minden mérkőzésünket meg kell nyernünk, ám ez a cél már a szezon kezdeti szakaszában is előttünk lebegett. Bár voltak nehezebb időszakaink, a Scudetto mindig is alapvető célkitűzést jelentett számunkra. Még számos összecsapáson bizonyíthatunk, ezek mellett pedig az Atalanta elleni májusi kupadöntőben is kiváló teljesítményt kell nyújtanunk" – zárta mondanivalóját Alex Sandro.