Carnevali: "Locatelli egy nagy klubot érdemel"

lo.jpgA Sassuolo sportigazgatója, Giovanni Carnevali a minap arról beszélt az olasz sportsajtónak, hogy a Neroverdi együttesének egyik legfontosabb futballistája, Manuel Locatelli megérdemli, hogy a jövő évtől egy igazi nagy csapat kötelékében is megcsillogtassa tudása legjavát, mivel véleménye szerint a fiatal középpályás megérett a váltásra.

Az ismert olasz szakember, kinek vezényletével a korábban középcsapatként számon tartott Sassuolo igen okos átigazolási politikát folytatva immár az Európa-liga szereplést erő pozíciókért áll harcban, mindenekelőtt kijelentette, hogy a huszonhárom esztendős védekező középpályás egyértelműen bír azon tulajdonságokkal, melyek egy jelentős alakulathoz való csatlakozás alapfeltételei, azt azonban nem tudta megmondani, hogy Locatelli esetében melyik csapat lehet az, melynél ezeket ki is fogja bontakoztatni.

"Manuel lenyűgöző fejlődésen ment keresztül, mióta 2018 nyarán hozzánk igazolt, ezért pedig minden elismerés kijár neki. Mind emberként, mint pedig futballistaként felnőtté vált, ez pedig hatalmas boldogsággal és büszkeséggel tölt el bennünket" – kezdte a torinói illetőségű Tuttosportnak adott rövid interjúját Carnevali.

"Nagyon remélem, hogy nyáron egy jelentős hagyományokkal rendelkező, tradicionális nagy csapatnak mondható alakulat fog lecsapni Locatellire, mivel egyértelműen megérett arra, hogy egy topklubban futballozzon. Teljesen mindegy, hogy ez melyik együttes lesz, mivel akár a Juventus, akár a Manchester City szerzi majd meg, mindenhol jól fog teljesíteni.

Manuel minden tekintetben megérdemli, hogy egy ilyen alakulathoz szerződjön, s meggyőződésem, hogy egy ilyen jellegű szintlépéssel csak még jobb produkcióra lesz képes. Hiszek benne, mivel szinte a szemem láttára nőtt fel, így pedig biztos vagyok a mondanivalóm igazában" – összegzett Carnevali.

Bár a nyári mercato kezdetéig semmi sem biztos, mindenképpen kijelenthető, hogy az olasz labdarúgó az Öreg Hölgy egyik legfőbb kiszemeltjének számít, hiszen Fabrizio Romano a napokban arról írt, hogy a fekete-fehérek pole-pozícióban vannak a játékos megszerzéséért folyó versenyben, míg tegnap este a Bianconeri ügyeiben szinte mindig pontos információkkal rendelkező Romeo Agresti elmondta, hogy Locatelli szinte az egyetlen olyan célpont Fabio Paratici számára, akit 100%-os biztossággal szerződtetni kíván, nem utolsósorban a csapat vezetőedzőjének, Andrea Pirlónak kérésére, aki tudomása szerint igen nagyra tartja a futballistát, többek között posztjából kifolyólag is, mivel mint ismert, a Maestro labdarúgóként hasonló szerepkörben futballozott, mint a nemrég az olasz válogatottban is lehetőséget kapó játékos.