Jelentős változások előtt állhat a keret

chiello_cr.jpgA Juventus tegnap esti, Bajnokok Ligájából való újabb kiesését követően természetesen számos szakértő és újság igyekezett jövőképet megfogalmazni az Öreg Hölgy keretével kapcsolatban, nem kis részben a Bianconeri első számú legendájának, Alessandro Del Pierónak szavaiból kifolyólag, mivel mint ismert, az egykori támadó kijelentése szerint az olasz rekordbajnoknál azonnali változásokat szükséges eszközölni a további sikerek érdekében.

A milánói illetőségű La Gazzetta dello Sport mindenekelőtt a torinóiak szenátoraival, azaz legtapasztaltabb futballistáival igyekezett kezdeni a találgatásokat, mivel ma délelőtt közzétett elemzésük szerint mindenképpen ezen játékosokkal szükséges elkezdeni a fekete-fehérek keretének megreformálását, melynek alapjait már a tavaly nyári mercato igazolásaival, többek között Federico Chiesa, Arthur, illetve Weston McKennie megszerzésével lefektette a vezetőség.

A nagy múltra visszatekintő újság újság szerint ugyan a legrangosabb európai kupasorozattól való búcsú után Andrea Agnelli elnök a klub trénerével folytatott beszélgetésen megerősítette Andrea Pirlóba vetett bizalmát, aki alá is támasztotta, hogy a bukás ellenére a továbbiakban is az együttes mestere marad, az idősebb futballisták közül sokan távozhatnak az idény végeztével, kik közül nem egyen már visszavonulásukat fontolgatják.

A Gazzetta információi szerint az alakulatot 2005 óta szolgáló Giorgio Chiellini egészen biztosan a szögre akasztja majd a stoplist a 2020/2021-es szezon befejeztét követően, mivel a korábbi hírekkel szemben sorozatos egészségügyi problémáiból kifolyólag nem kívánja meghosszabbítani június 30-án lejáró torinói szerződését, s a nyári Európa-bajnokság után búcsút int a profi labdarúgásnak. Ugyan a Juve csapatkapitánya másféle befejezést tervezett, a BL-ből való ismételt kiesés, illetve a Scudetto valószínűsíthető elvesztése egyértelművé tette számára, hogy szeretett együttesének immár nem az ő szolgálataira van szüksége, ennek révén pedig teret kíván adni a fiatalabb labdarúgók kibontakozásának.

A beszámoló kitér a klub egyik legnagyobb ikonjára, Gianluigi Buffonra is, akinek az értesülések alapján újabb fájdalmat jelent az olasz rekordbajnok bukása, a Coppa Italia esetleges elhódítása pedig aligha kárpótolná őt ezért a veszteségért. Bár a kapus nemrég arról beszélt, hogy természetesen megtoldhatja kontraktusát, a lap szerint nem elképzelhetetlen visszavonulásának nyáron való bekövetkezése, annak ellenére, hogy a BL-trófea elhódítása továbbra is a negyvenhárom esztendős hálóőr legfőbb célkitűzése maradt.

Természetesen az újabb kudarcot követően nagy kérdések merültek fel az Öreg Hölgy legnagyobb sztárjával, Cristiano Ronaldóval kapcsolatban is, aki mindmáig nem tudta elérni 2018-as szerződtetésének legfőbb célját, azaz az immár két és fél évtizede óhajtott nemzetközi sikerek megvalósulását. Ennek révén az ötszörös aranylabdás futballista távozása korántsem elképzelhetetlen, annak ellenére, hogy a Bianconeri sportigazgatója, Fabio Paratici a tegnap meccs előtt adott interjújában egészen másképp beszélt a portugál játékosról.

"Szerencsére Cristiano szerződése 2022-ig érvényes, ekképp még rendelkezésünkre áll egy év, hogy folytassuk az ennek esetleges meghosszabbításáról szóló megbeszéléseket. Mindazonáltal kijelenthetem, hogy e kontraktus ügye jelen pillanatban nem prioritás a klubvezetés számára" – fogalmazott a szakember.

A lap úgy véli, hogy a Juve vezetőségének mindenképpen el kell gondolkodnia Ronaldo megtartásának, illetve értékesítésének legkevésbé sem egyszerű kérdésén, mivel mostanra az igazgatótanács is belátta, hogy a klub eddigi legnagyobb huszonegyedik századi projektje nem sok hasznot hozott a Zebráknak, nem kis részben a futballista gigászi, nettó 31 millió eurós fizetése miatt, ami a koronavírus által előidézett gazdasági válsághelyzetben mérhetetlenül nagy terheket ró a fekete-fehérek költségvetésére.