Játékosok a Porto elleni BL-kiesésről

img_20210310_015808.pngMint ismert, a Juventus tegnap este nagy csatában, 3-2-es sikere ellenére a Porto idegenben rúgott góljainak köszönhetően búcsút intett a Bajnokok Ligájának, mely találkozó éjfél előtti lefújását követően a két csapat mesterei mellett egyes futballisták is értékelték a látottakat.

A Bianconeri keretéből először az együttes második félidőben cserként pályára lépő holland óriása, Matthijs de Ligt állt a kamerák elé, aki kijelentette, hogy jelen helyzet az egész alakulat számára rendkívül nehéz pillanatot jelent, ezen felül pedig leszögezte, hogy a fekete-fehérek kiesése alapjaiban változtatja meg a torinóiak idényét, melyben messzemenő változásoknak kell bekövetkeznie az elkövetkezendő időszakban.

"Ez egy igen fájó eredmény, egy borzasztóan rossz érzésekkel párosuló kiesés. Mikor csaknem egy teljes mérkőzésnyi játékidőt futballozhatsz emberelőny mellett, ennek ellenére mégsem éred el a célodat, az mindig elképesztő mértékben bánt téged, valamint a csapatodat is" – kezdte szavait a Sky Sport Italia újságírójának.

"Nem hinném, hogy már alapvetően rosszul kezdtük volna a mai összecsapást, sokkal inkább arról volt szó, hogy a Porto előnyhöz jutását követően nagyon hirtelen módon, s az eredeti stílusunktól eltérően kívántunk futballozni, ekkor azonban már túlságosan késő volt.

A második félidőben ennek ellenére jól teljesítettünk, s a megfelelő tempóval játszottunk, melynek eredményeképpen szereztünk is két gólt, ám a továbbjutást jelentő harmadik találatot nem sikerült bejuttatnunk az ellenfél hálójába.

Természetesen ez a kudarc sok tekintetben változtat a szezonunkon, mivel úgy terveztük, hogy a későbbekben is a Bajnokok Ligájában szereplünk majd, ám már márciusban búcsút kellett intenünk a sorozatnak. Rendkívül nehéz feldolgoznunk a kiesést, ami minden hasonló esetben így van" – összegzett de Ligt.

A Zebrák kolumbiai jobbhátvédje, Juan Cuadrado elismerte, hogy mikor a rendes játékidő vége felé eltalálta a keresztlécet, gondolatai között járt a találat, melyet a tavalyi kiírásban szerzett az Atlético Madid ellen, illetve kijelentette, hogy a Juventus a kiesés ellenére is nagyszerű gárda maradt.

"Úgy vélem, hogy igen jól kezdtük az összecsapást, ha pedig Álvaro fejese bemegy, alapjaiban változott volna meg a találkozó kimenetele" – értékelt csalódottan a Sky Sport Italia kamerái előtt.

"A félidőben magabiztosan vonultunk az öltözőbe, s készen álltunk a továbbjutás kiharcolására. Az ezt követő események nagy bizalommal töltöttek el bennünket, ám végül nem szereztük meg a harmadik találatot, mely végső soron a kiesésünket eredményezte.

Mikor a második félidő vége felé a kapu irányába lőttem a labdát, természetesen sok ilyen módon szerzett találatom, többek között a tavalyi, Madridban lőtt gólom is eszembe jutott, ám sajnálatos módon ezúttal nem voltam képes bejuttatni a játékszert az ellenfél kapujába.

Egy ilyen kudarcot követően nem sok mindent tudok mondani. Az ehhez hasonló kiesések bármikor előfordulhatnak, nem csak velünk, hanem bármely más együttessel, vagy futballistával is. Az eredmény ellenére büszke vagyok a csapatomra, legfőképp az akaratra és a vágyra, melyet a pályán mutattunk. Meggyőződésem, hogy a Serie A-ban is ezt a hozzáállást kell képviselnünk, ebben az esetben pedig bármi megtörténhet."

A dél-amerikai futballista az első játékrészben némi fájdalmat érzett a combjában, melynek okaira az összecsapást követően fényt is derített.

"Zaidu belépője miatt a combom kissé megkeményedett, azonban a csapat érdekében összeszorítottam a fogaimat, s a továbbiakban is a pályán maradtam. Ma este mindenki e mentalitás nyomán futballozott, ami a kudarcunk ellenére igen eredményes jövőt vetíthet előre.

Nem gondolnám, hogy az idei esztendőben véget ért volna a Juve nagy korszaka. Még mindig hiszünk a bajnoki cím megszerzésében, s készen vagyunk a végsőkig harcolni az Interrel, mivel birtokában vagyunk az ehhez szükséges erőnek, ezen felül pedig a Coppa Italia döntőjében is bizonyíthatunk.

Hosszú évekig kizárólag mi diadalmaskodtunk Olaszországban, ha pedig a jelenlegi szezon végén nem emelhetjük magasba a Scudettót, semmi sem fog megváltozni, mivel az eredménysorozat, melyet felépítettünk, kétségkívül egyedi és megismételhetetlen" – zárta szavait Cuadrado.

Az Öreg Hölgy továbbjutási reményeit életben tartó, kétszer is beköszönő olasz válogatott szélső, Federico Chiesa társait követően arról beszélt, hogy alakulata igen sokat tett a győzelemért, ennek révén pedig egyértelműen megérdemelte volna a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe való kvalifikációt.

"A teljesítményem ellenére nem fogok örömmel visszagondolni a mai összecsapásra, mivel nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, még azzal együtt sem, hogy az első félidő után rendkívül jelentős erőforrásokat mozgattunk meg ennek eléréséért, kezdve az én találataimmal, majd folytatva Álvaro Morata lehetőségeivel, s Juan Cuadrado kapufájával" – szólt a Sky Sport Italiának.

"Ha nem sikerül kivívnunk az általunk elérni kívánt eredményt, az az elsődleges feladatunk, hogy minden tekintetben átértékeljük a történteket, azonban mindent összevetve úgy érzem, hogy a szünet után nagyszerűen futballoztunk, az ekkor mutatott mentalitásunk miatt pedig megérdemeltük volna a továbbjutást.

Bár szerettünk volna tovább szerepelni a Bajnokok Ligájában, ebbéli reményeink nem váltak valóra, mindazonáltal a későbbiekben lehetőségünk lesz kijavítani a mostani kudarcunkat, hiszen a Serie A-ban, illetve a Coppa Italiában is versenyben vagyunk az adott trófeák megszerzéséért" – szögezte le Chiesa.