Bonucci: "A Juve ennél jóval többet érdemel"

bonucci_press.pngA hagyományokhoz híven a csapat mestere, Andrea Pirlo mellett az Öreg Hölgy keretének egyik futballistája is nyilatkozatot adott a Porto elleni Bajnokok Ligája-visszavágó előtt megrendezett sajtótájékoztatón, a megtisztelő szerepet pedig ezúttal a csapat veterán védője, Leonardo Bonucci tölthette be.

Az olasz futballista szavaiban többek között kitért játékostársaira, így Cristiano Ronaldóra és Merih Demiralra is, majd kijelentette, hogy együttesének holnap a szezon eddigi legjobb teljesítményével kell előállnia a portugál bajnokkal szemben.

"A Juventus szellemiségének mentén, azaz a lehető legnagyobb tisztelettel és alázattal kell futballoznunk a holnapi nap folyamán, mivel pontosan tudjuk, hogy csak ezen feltételek érvényesülésekor lehetünk képesek elérni az általunk kívánt eredményt" – mondta az olasz védő a meccs előtti szokásos sajtótájékoztatón.

"Koncentráltnak kell lennünk, ám nem szabad azonnal rávetni magunkat a Portóra a gólszerzés reményében, mivel az önuralmunk is rendkívül sokat fog nyomni a latba a holnapi nap folyamán. Mindenképpen szükségünk van egy találatra, ám ezt a mérkőzés bármely szakaszában megszerezhetjük. Nem szabad kapkodnunk, mivel tisztában vagyunk vele, hogy a Porto is tovább szeretne jutni, ebből kifolyólag ők sem kizárólag a védekezésre fektetik majd a hangsúlyt.

A párharc első összecsapásán túl sok hibát követtünk el, ezek együttes jelentkezése pedig végzetesnek bizonyult Portugáliában. Mindazonáltal a Juventus igazi férfiakból álló együttes, ekképp tanultunk a tévesztéseinkből, s vállaljuk értük a felelősséget. Tovább szeretnénk juttatni az Öreg Hölgyet, mivel a klub nem azt érdemli, hogy a Bajnokok Ligája korai szakaszában vérezzen el.

Holnap tökéletesen kell futballoznunk, s egyetlen hibát vagy mellényúlást sem engedhetünk meg magunknak. Természetesen mindannyian fáradtak vagyunk, mivel háromnaponta pályára kell lépnünk, ebből kifolyólag pedig sokszor a megfelelő megközelítés megtalálása sem jelent egyszerű feladatot, ám ez egyetlen percre sem jelenthet kifogást, mivel egyedül mi vagyunk felelősek az eredményeinkért.

Természetesen Ronaldo személyében egy nagy fegyverrel rendelkezünk. Cristiano mindig készen áll ezekre az összecsapásokra. Korábban kijelentette, hogy szíve szerint kizárólag a Bajnokok Ligájában lépne pályára, tehát bárki könnyedén elképzelheti, hogy milyen elhatározottsággal bír az európai kupákat illetően.

Személy szerint olyan labdarúgónak tartom magam, aki akár egy hónap kihagyást követően is változatlan formában képes visszatérni az újabb mérkőzésekre. A kezdő tizenegyről nyilvánvalóan a mester fog dönteni, azonban mindannyian készen állunk a bevetésre. Várom a mérkőzést, mely a szezon eddigi legfontosabb találkozója lesz."

Bonucci holnap minden bizonnyal az első perctől fogva a pályán tartózkodik majd, társa pedig nagy valószínűséggel Merih Demiral lesz, akivel már a tavalyi idényben is eredményes partnerséget alakítottak ki.

"Merih egyre nagyobb önbizalommal futballozik. Időre volt szüksége, hogy felépüljön a sérüléséből, azonban mostanra igen fontos játékosunkká nőtte ki magát, aki mindannyiunk számára nagy lelkesedést ad a szellemiségének köszönhetően.

Federico Chiesa jó teljesítménye egyáltalán nem okozott számomra meglepetést, pontosan ezt vártam tőle. Nem érez nagy nyomást, spontán módon, a saját ösztöneitől vezérelve futballozik. Ő ízig-vérig labdarúgó, a régebbi fajtából, aki pontosan megértette, hogy mivel jár a Juventus mezének és címerének viselése."

A harminchárom esztendős középhátvéd szerint a csapat nagy lelkesedéssel vág neki a holnapi megmérettetésnek, melyre igen nagy szüksége van, hiszen csak ezen az úton haladva juthat el a végső győzelemig, bármely kiírásról legyen szó.

"A Lazio elleni hétvégi győzelem természetesen jelentős mértékben növelte az önmagunkba vetett hitet, ám minden egyes összecsapás megtanít bennünket valamire. Minden nap fejlődnünk kell, mivel csak ennek meglétekor érhetjük el az általunk kitűzött célokat" – zárta szavait Bonucci.