A Juve vezetősége ismét kikelt a játékvezető ellen

hoedt-handball-dazn.jpgAz Öreg Hölgy tegnapi diadala során nem csak pozitív eseményekre került sor a csapat háza táján, ugyanis a torinói alakulat vezetősége ismételten megkérdőjelezte a találkozót irányító játékvezető döntésének helyességét, mely reklamáláshoz ezúttal a Bianconeri egyes futballistái is csatlakoztak. 

Mint ismert, a Juventus és a Lazio összecsapásának első félidejében, a római együttes 0-1-es vezetésénél az olasz rekordbajnok labdarúgói éppen egy támadást vezettek az ellenfél tizenhatosának környékén, mikor a fővárosiak tapasztalt védője, Francesco Acerbi egy becsúszó szereléssel igyekezett megállítani a büntetőterületen belül tartózkodó Federico Chiesát. Az olasz középhátvéd lábáról a játékszer ezt követően a fekete-fehérek szélsőjére pattant, majd onnan a Lazio játékosának, Wesley Hoedtnek kezére vándorolt. 

A találkozót vezénylő Davide Massa, illetve a segítségére lévő VAR nem érzékelték szabálytalannak az esetet, mivel az előírások értelmében, ha a labda több játékos testrészét érintve kerül az adott futballista kezére, az vétlen cselekedetnek minősül, ekképp nem számít tizenegyessel büntetendő mozdulatnak. 

A Juventus vezetősége ennek ellenére teljesen máshogy látta a történteket, miután pedig a sípmester nem ment ki a monitorhoz megtekinteni az esetet, ismételten kikeltek a videóbíró, valamint Massa ténykedése ellen, s magukból kikelve kiabáltak a pálya felé, azt ismételgetve, hogy az eset következtében egyértelműen tizenegyes járna az olasz rekordbajnoknak. 

Mivel a csapat kispadon helyet foglaló futballistái nem látták a történteket, illetve nem állt módjukban visszanézni a holland labdarúgó kezezését, az igazgatóság tagjait igyekeztek kifaggatni az esetről, melyre a klub sportigazgatója, Fabio Paratici megismételte Hoedt kézmozdulatát, majd még egy ízben hangos megjegyzést intézett Massához. 

Ezúttal azonban nem kizárólag Paraticiék keltek ki a bírók ellen, mivel az első félidő lefújását követően a Juventus csapatkapitánya, a sérülése következtében a mérkőzést a lelátóról követő Giorgio Chiellini a negyedik számú játékvezetőnél kérte számon a történteket, mikor az alakulatok a játékoskijáróba igyekeztek a szünetben, így az eddigiektől eltérő módon immár nem csak a sportvezetők, hanem az együttes egyes tagjai is nyíltan kérdőjelezték meg a meccset irányító személyek döntéseit.