Pirlo: "Kritikus pillanatokat élünk át"

pirlo_lazio_press_conference.jpgA Juventus a Speziával szemben kivívott 3-0-ás keddi sikert követően holnap este a Lazio együttesével fog találkozni a Serie A 26. játéknapján, hogy folytassa felzárkózását a bajnokság második helyét elfoglaló, immár csak négy ponttal előtte lévő AC Milan együtteséhez, s hogy továbbra is életben tartsa a Scudetto megnyerésével kapcsolatos, ám az utóbbi időben mindinkább távolabbra kerülő reményeit. 

Az összecsapást megelőzően a szokott módon az Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo is megtette a találkozóval kapcsolatos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett a római alakulat erősségeiről, s igyekezett felvilágosítást adni a fekete-fehérek sérült játékosaival kapcsolatban is. 

"A Lazio egy nagyszerű együttes, melynek labdarúgói immár öt-hat évre futballoznak együtt, ennek következtében pedig sajátos játékstílussal rendelkeznek. Az elmúlt évek során kiváló eredményeket értek el, s pontosan tudjuk, hogy jelen pillanatban is a lehető legjobb pozíciók elérésére törekednek, ekképp minden bizonnyal igen nehéz feladat áll előttünk" – jelentette ki a Maestro az összecsapás előtti sajtótájékoztató keretein belül. 

"A szezon ezen szakaszában minden egyes mérkőzés óriási jelentőséggel bír. Holnap a Sasokkal mérjük össze erőnket, kedden pedig a Portóval fogunk találkozni, így a Lazio elleni mérkőzést követően máris a Bajnokok Ligájára kell összpontosítanunk, ám jelen pillanatban csak a soron következő bajnokira szabad gondolnunk."

A Zebrák számos futballistájukat kényszerülnek nélkülözni sérülés miatt, a tegnap este folyamán pedig kiderült, hogy a csapat uruguayi középpályása, Rodrigo Bentancur megfertőződött a koronavírussal, így ő sem állhat az olasz rekordbajnok rendelkezésére. 

"Néhány, eddig hiányzó játékosunk ma reggel már a csapattal edzhetett, ám mivel még egy teljes nap választ el minket a találkozótól, további futballisták állapotának felmérését is megkíséreljük majd. Rodrigo Bentancur sajnálatos módon pozitív tesztet produkált, így nem lesz bevethető, ami főleg azért nagy baj, mert eddig sem volt sok lehetőségünk. Reméljük, hogy több játékos nem fertőződött meg, azonban továbbra is tesztelni fogunk, biztosat pedig csak ezen vizsgálatok eredményeit követően mondhatunk. Holnap este a tőlünk telhető legnagyobb profizmussal kell összeállítanunk a csapatot, a legkiemelkedőbb labdarúgók szerepeltetésével. 

Matthijs de Ligt még nem állhatott edzésbe, mivel a Veronában kapott rúgás helyén továbbra is fájdalmakat érez, ám holnap még kiértékeljük az állapotát. Leonardo Bonucci ma már velünk lehetett a Continassában, azonban tizenhat napja nem játszott, így kérdéses, hogy a Lazio ellen bevethető lesz-e. 

Álvaro Morata jobban érzi magát, s igyekszik javítani az erőnlétén, mindazonáltal ez korántsem ígérkezik könnyű feladatnak, míg Arthurt tegnap megvizsgálta az orvosi stáb, a felmérések szerint pedig jobb állapotban van, így bízunk benne, hogy segítségünkre lehet a következő mérkőzéseken. 

Aaron Ramsey kezdhet holnap, mivel minden tekintetben jól van. Nagy szükségünk van rá, mivel a középpálya bármely részében egy plusz fegyvert jelenthet számunkra. Nicolò Fagioli a kispadon, s a kezdőben is lehetőséget kaphat, attól függően, hogy holnap kikkel fogunk rendelkezni. A Spezia ellen nem vetettük be, mivel a meccs előtt gyomorproblémák jelentkeztek nála, ám jó edzésmunkát végez, s bízunk a képességeiben. 

Amikor ennyi összecsapást kell játszanunk egymás után, hasznos, ha néha be tudunk iktatni egy-egy pihenőnapot, azonban a sérültek miatt az utóbbi időben mindenki összeszorította a fogát, hogy az együttes rendelkezésére állhasson. Cristiano Ronaldo az elmúlt hetekben megmutatta, hogy remek ember, mind a pályán, mind pedig azon kívül, s véleményem szerint ezt pályafutásának hátralévő részében is bizonyítani fogja." 

Mint ismert, szerda délután a Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy élt a Weston McKennie szerződésében rejlő vételi opcióval, melynek következtében az amerikai középpályás teljes játékjoga a Bianconeri tulajdonába került, mely együttes 2025-ig tartó szerződést kötött a fiatal kiválósággal. 

"Weston McKennie teljesítménye nem okozott számomra meglepetést, mivel pontosan ezen jellemvonások miatt szerződtettük. A vezetőség hónapok óta figyelemmel kísérte a Schalke alakulatánál mutatott produkcióját, így pontosan tisztában voltunk vele, hogy mire képes. Most, hogy teljes mértékben a mi játékosunknak számít, szabadon rendelkezhetünk vele, ám szerintem a jelenlegi mutatói csak a kiindulópontot jelentik, s idővel a jelenleginél sokkal eredményesebb játékos válhat belőle."

A Juve jelen pillanatban nincs könnyű helyzetben, azonban az egykori középpályás bízik benne, hogy csapata a továbbiakban is a megfelelő módon tud majd teljesíteni, mivel csak így maradhat esélye a Scudettóra. 

"Minden előttük álló mérkőzés rendkívül fontos, mivel nehéz időszakon megyünk keresztül. Ha azt tapasztalnám, hogy nem a megfelelő mentalitás mellett dolgozunk, nyilvánvalóan helyteleníteném a játékosok viselkedését, azonban szerencsére mindeddig nem véltem felfedezni ehhez hasonló megingásokat. 

Továbbra is versenyben vagyunk, ráadásul ez az összes kiírás esetében kijelenthető, így amíg van reményünk az egyes címek bezsebelésére, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk ennek érdekében. Ha más együttesek sikeresebben veszik az akadályokat, gratulálnunk kell nekik, ekképp ha az Inter minden vasárnap győzelmet arat, ezzel megszerezve a bajnoki elsőséget, nem lesz több teendőnk, mikor azonban botlást követnek el, ki kell használnunk az ebből adódó hátrányukat. 

Elkezdtünk egy projektet, melyet mindenki hatalmas lelkesedéssel kezelt a szezon elejétől fogva, azonban a fiatal futballistáinknak további tapasztalatokra van szükségük, az idősebb labdarúgóink pedig nem minden esetben vethetőek be. A projektünk jó úton halad, s pontosan tisztában vagyunk a teendőinkkel, azonban a külső körülményeket nem befolyásolhatjuk. Továbbra is az eddigi módon, azaz intelligensen kell futballoznunk, mivel tudjuk, hogy kritikus pillanatban vagyunk, s mindeddig nem sikerült kiaknáznunk a bennünk rejlő potenciál 100%-át" –  zárta szavait Pirlo.