Kuluševski: "Összetartó csapat vagyunk"

kulukulukulukulukuluulu.jpgAz Öreg Hölgy fiatal reménysége, Dejan Kuluševski a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben többek között szót ejtett a Juventushoz való kötődéséről, Olaszországról szerzett első benyomásairól, valamint egyes csapattársairól, s e játékosok erősségeiről is.

A még mindig csak húsz esztendős futballista, akinek játékjogát 2020 januárjában szerezte meg a Bianconeri, mindenekelőtt elmondta, hogy milyen érzések keringtek benne, mikor a hazájában szereplő IF Bromma együttesétől az Atalanta utánpótlásához igazolt 2016 nyarán.

"Nagyszerű érzés volt Olaszországba költözni, ez a benyomás pedig csak fokozódott ezt követően, mivel új barátokra leltem, s kialakítottam az önálló életemet. A legjobban talán az olaszok futballhoz való hozzáállását kedvelem, mivel a labdarúgás valóságos vallásnak számít itt, ezzel pedig teljes mértékben azonosulok. Ezen felül kedvelem az olasz ételeket, bár szinte minden a szívemhez nőtt, s éppen ezért örültem, mikor sikerült megtanulnom a nyelvet" – kezdte mondanivalóját a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

A macedón felmenőkkel rendelkező, ám szülőhazája válogatottjában futballozó játékos elmondta, hogy a Zebrákhoz való csatlakozás még ennél is nagyobb boldogsággal töltötte el, ezen túl pedig személyes történeteket is felidézett az olasz rekordbajnokkal kapcsolatban.

"Csodálatos, hogy mindössze húsz évesen egy ekkora klubban szerepelhetek, s hatalmas dolog, hogy ennyi idősen ezen a szinten teljesíthetek. Ez egy valóra vált álom, s lefekvés előtt minden este hálát adok ezért a lehetőségért. Mindent meg fogok tenni, hogy sokáig szolgálhassam a csapatot, s hogy meghatározó futballistává váljak Torinóban.

Annak ellenére, hogy Európa egyik legnagyobb csapatának játékosa vagyok, még nem fejeződött be a fejlődésem. Tisztában vagyok vele, hogy sok tekintetben javulnom kell, mivel bármennyire is jó labdarúgónak számítasz, mindig képes vagy egy magasabb szint elérésére.

Elsősorban a jobb oldalon vagyok képes jó teljesítményt nyújtani, ám hasznos tulajdonság, ha mindkét lábadat egyformán tudod alkalmazni. A testfelépítésem szempontjából szintén sokat fejlődhetek, a megfelelő edzésmunka pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy gyorsabbá és erősebbé váljak."

Nyáron sokakat meglepett, hogy az utóbbi időben támadóként játszó labdarúgó miért jelenlegi mezszámát választotta egy hagyományosabb helyett, ám Kuluševski szerint ennek elsősorban személyes okai vannak.

"Azért játszom a 44-es mezben, mert szerettem volna egy számot, melyet kizárólag a magaménak tudhatok, s melyre a sajátomként tekinthetek. El szeretném érni, hogy a 44-es mezt mindenki az én nevemhez kösse, s később is ezt a számot szeretném a hátamon tudni. A 44-es máshol is előkerül az életemben, például, mikor ránézek az órámra, gyakran ennél a percnél jár a mutató."

A beszélgetés végéhez közeledve a svéd kitért jelenlegi csapattársaira is, valamint elárulta, hogy gyermekkorában melyik futballista gyakorolta rá a legnagyobb hatást.

"Az első játékos, akit állandó figyelemmel követtem, Eden Hazard volt. Úgy vélem, hogy ő volt rám a legnagyobb hatással labdarúgóként, s most is őt tartom a kedvenc játékosomnak, egyrészt azért, mert kissé hasonló szerepkörben futballozunk.

Szeretek a Juventushoz tartozni, mivel azon túl, hogy azonos alakulat szerelésében játszunk, összetartó együttesnek is mondanám magunkat. Legelőször Weston McKennie-vel alakítottam ki jó viszonyt, ám mindenki mással is nagyszerű kapcsolatom van, s mindenkitől tanulhatok új dolgokat, melyeket később hasznosíthatok.

Szeretek közel lenni Gigi Buffonhoz, mivel ő jóval többet futballozott profiként, mint én. Néha viccesen megjegyzem neki, hogy ő már akkor híres játékos volt, mikor én még csak ismerkedtem a sportággal. Nagyon kedvelem a történeteit, melyeket a húsz évvel ezelőtti labdarúgásról mesél, egyszerűen öröm hallani, hogy milyen volt a sportág akkoriban. 

Hogy milyen Cristiano Ronaldóval egy csapatban játszani? Leginkább azt mondanám, hogy egy olyan élmény, ami egész életemben meghatározó esemény lesz, melyet senki sem vehet el tőle. Szeretek vele futballozni, mivel nagyszerű játékos, ám ezen kívül rendkívül humoros személyiség is, aki imád viccelődni, vagy barátságosan heccelni másokkal" – zárta szavait Kuluševski.