Buffon és Ramsey a mérkőzésről

img_20210223_004231.pngA Juventus tegnap esti, 3-0-ás győzelmét követően a csapatok mesterei mellett egyes futballisták is nyilatkoztak az olasz sportsajtónak, akik közül mindketten rendkívüli elégedettségüknek adtak hangot az eredményből kifolyólag, emellett szót ejtettek a jövővel kapcsolatban is.

A Bianconeri élő legendája, Gianluigi Buffon a lefújás után elmondta, hogy alakulatának mindenképpen szüksége volt a sikerre az elmúlt időszak negatívabb mérkőzései miatt, valamint a hosszabbításáról szóló pletykákról is szót ejtett, kijelentve, hogy a jövő eseményei mindenki számára ismeretlenek.

"Mindenképpen szükségünk volt erre a győzelemre, hiszen az elmúlt találkozókat követően ismét megerősödhetünk mentális tekintetben" – kezdte mondanivalóját a Sky Sport Italia kamerái előtt állva. 

"Ennek ellenére egyáltalán nem vagyunk következetes alakulat. Az első fél óra során, bár nem találtunk be a Crotone kapujába, jó futballt mutattunk be. Ugyan a kellő gólok csak később érkeztek, ezen periódusok is rendkívüli fontossággal bírnak, mivel az összecsapások ideje alatt a fejünket is használnunk kell, nem pusztán a képességeinket.

A mai pozitívumok ellenére legközelebb kilencven percen keresztül kell hasonló produkciót nyújtanunk, figyelve az meccsek közben tapasztalható üresjáratok elkerülésére is, hiszen csak ennek révén érthetjük el célkitűzéseinket."

Az olasz labdarúgás történelmének egyik legikonikusabb alakja jövőjéről is szót ejtett, nem megkerülve a tényt, hogy negyvenhárom esztendősen immár 654. Serie A-találkozóján léphetett pályára.

"A legfontosabb, hogy továbbra is jónak mondható fizikai mutatókkal értem el ezt a számot. Ez tölt el a legnagyobb elégedettséggel, s ez jelenti a valódi szintbéli különbség fokmérőjét is. Minden héten megmérem, hogy milyen magasra ugrok, s elárulhatom, hogy amíg jó eredményt érek el, folytatni fogom, bár sosem tudhatjuk, hogy mit tartogat számunkra a jövő."

A veterán hálóőr bevezető szavai urán kitért a jelenleg az olasz bajnokság első helyezettjének számító Inter együttesére is, elárulva, hogy egyáltalán nem lepte meg a Nerazzurri jó teljesítménye.

"Semmiféleképpen nem okoz meglepetést, hogy az Inter előttünk áll a tabellán, sőt, az sem, hogy vezetik a bajnokságot. Inkább az döbbent meg, hogy csak most tudták elfoglalni az első helyet. Meggyőződésem, hogy velünk azonos szinten állnak, ám könnyen lehet, hogy még ez is finom kijelentés."

Az Öreg Hölgy sérülésből visszatérő labdarúgója, Aaron Ramsey arról beszélt, hogy tegnapi szerepkörében tud leginkább kibontakozni, a hosszas kihagyását követően gólpasszt adó középpályás emellett pedig megerősítette Buffon mondanivalóját, miszerint csapatának mindenképpen három pontra volt szüksége.

"Nagyon fontos találkozó áll mögöttük, mivel egészen egyszerűen nagy szükségünk volt a három pont begyűjtésére. Fontos volt, hogy támadó felfogásban futballozzunk, mivel sok lehetőséget kellett teremtenünk, emellett mindenképpen kapott gól nélkül szerettük volna lehozni az összecsapást, melyet sikerült is elérnünk" – jelentette ki a Juventus TV adásában.

"Mindenképpen vissza kellett térnünk a győztes útra. Rendkívül elégedetlenek voltunk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén elért eredménnyel, s éppen ezért örülünk ennyire a mai sikerünknek. A hétvége többi eredménye szintén fontosnak számított, ezek tudatában pedig hatványozottan igaz a kijelentés, miszerint kizárólag a győzelem volt elfogadható."

A walesi labdarúgó elárulta, hogy a Crotone elleni szerepkörében, melynek köszönhetően közelebb helyezkedik a pálya közepéhez, sokkal jobb teljesítményre képes, hiszen mindig is otthonosan mozgott ezen területen.

"Ma este némileg a pálya közepén futballoztam, ami nagy boldogsággal töltött el, mivel így hatékonyabban tudok segíteni az általunk megvalósítani kívánt, előbb rövid passzokat, majd széljátékot alkalmazó játékstílusban.

Úgy vélem, hogy ez a lehető legjobb pozíció számomra, különösen, ha több terület áll rendelkezésemre, melynek meglétekor sokkal meghatározóbb szerepet tudok játszani" – zárta szavait Ramsey.