Játékosok a Porto elleni vereségről

img_20210218_002626.pngA Juventus tegnap esti, Porto elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős kudarcát követően az Öreg Hölgy három futballistája is a kamerák elé állt, hogy röviden értékelje a látottakat, valamint mérleget vonjon a 2-1 arányban elvesztett találkozó, s az Öreg Hölgy korábbi összecsapásai között, jóslatokat fogalmazva meg a jövővel kapcsolatban is.

A Bianconeri egyetlen találatát szerző Federico Chiesa lefújást követő nyilatkozatában arról beszélt, hogy együttesének a legutóbbitól alapjaiban eltérő teljesítményt kell mutatnia a március 9-i visszavágón, mivel csak ennek meglétekor képzelhető el, hogy a zebramezesek kvalifikálják magukat a sorozat negyeddöntőjébe.

"A mérkőzésről alkotott előzetes elképzeléseinkben tisztában voltunk vele, hogy egy egyre fokozódó nehézségű találkozón kell majd szerepelnünk, s azt is mindannyian tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában a legkisebb figyelemzavar is kegyetlen megtorlással jár az ellenfelek részéről" – kezdte mondanivalóját a Sky Sport Italia kamerái előtt.

"A rossz teljesítményünk ellenére sikerült szereznünk egy idegenbeli gólt, ez pedig minden bizonnyal nagy erőt ad majd nekünk a párharc második felén való eredményes helytálláshoz, mely véleményem szerint mindenképpen egy teljesen más összecsapás lesz."

Az olasz szélső szerint a fekete-fehérek a találkozó első másodperceitől kezdve igen feszültek voltak, s ennek köszönhető, hogy a Porto korán meg tudta szerezni első gólját, ám Chiesa úgy véli, hogy együttese felül tud kerekedni tegnapi produktumán.

"Mivel ez volt az első mérkőzésem a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, mindeddig nem tapasztalhattam meg, hogy milyen érzést jelent egy ehhez hasonló meccsen szerepelni, ám összességében úgy gondolom, hogy a kezdő sípszótól fogva feszültség uralkodott rajtunk, emiatt pedig már az első pillanatokban megnehezítettük a saját dolgunkat.

A visszavágón minden bizonnyal egy másik Juventus fog pályára lépni, mivel tisztában vagyunk vele, hogy ha tovább szeretnénk jutni a negyeddöntőbe, egészen másképp kell futballoznunk, s változtatnunk kell a hozzáállásunkon is" – zárta szavait Chiesa.

A sárga lapjainak összegyűlése miatt a torinói mérkőzést kihagyni kényszerülő Danilo a találkozót követően szintén arra fektette a hangsúlyt, hogy az olasz rekordbajnoknak teljesen eltérő mentalitásra lesz szüksége a párharc második felében, elmondása szerint pedig a legrangosabb európai kupasorozatban egészen egyszerűen nem engedhetőek meg a legutóbbiakhoz hasonló hibák sem.

"Ez a Bajnokok Ligája, így annak teljes tudatában készülődtünk a megmérettetésre, hogy egy olyan együttessel fogjuk összemérni az erőnket, mely nagyon keményen dolgozik sikereinek eléréséért, valamint tudtuk, hogy a Porto a tőle telhető legjobb módon fog készülődni a mérkőzésre.

Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy nem engedhetjük meg magunknak a maiakhoz hasonló hibák elkövetését, hiszen ezen kihagyások által szó szerint gólokat ajándékozunk az ellenfeleinknek, rendkívül bonyolult szituációba sodorva magunkat.

Nem olyan mérkőzést játszottunk, mint amilyet szerettünk volna. Emlékeztetnünk kellett volna magunkat a tényre, miszerint a meccsek az első perctől indulnak, ám mivel ezt nem tettük meg, túl későn ébredtünk föl, a portugálok gólját követően pedig alig tudtuk visszanyerni az önbizalmunkat, ami végső soron csak szenvedést eredményezett" – értékelt a brazil a Sky Sport Italia újságírójának.

A Giorgio Chiellini kényszerű lecserélése után a csapatkapitányi karszalagot átvevő Alex Sandro interjújában leginkább a Napolival szemben elvesztett, szombat esti bajnokival igyekezett párhuzamba állítani a Porto elleni összecsapást, mivel elmondása alapján a Juventus mindkét esetben rosszul kezdte a a mérkőzést, ám annak vége felé kezdett magára találni, mely ezúttal gólt is ért a gárda számára.

"Borzalmas első, s sokkal jobb második félidőt játszottunk, azonban tisztában vagyunk vele, hogy a párharc második felét azon szellemiség mentén kell elkezdenünk, ahogy az első szakaszt befejeztük" – jelentette ki a Sky Sport Italia kérdésére.

"Két esetben is óriási hibákat követtünk el a védelemben, az ellenfél pedig kihasználta a neki jutó lehetőségeket, így a továbbiakban mindenképpen magabiztosabbnak, illetve koncentráltabbnak kell lennünk az efféle szituációkban.

A Napoli elleni bajnokin, a ma látottakhoz hasonlóan impotensek voltunk a támadások tekintetében, ám a két meccsnek ezen felül is számos közös jellemzője akad, mivel például ismét szörnyen kezdtük, s hatékonyan fejeztük be az összecsapást, most pedig a találkozó végén tapasztalt jó teljesítmény átmentése a legfőbb feladatunk.

Az idegenben lőtt találatunk megerősíthet bennünket mentálisan, s remélhetőleg segítségünkre lesz abban, hogy a visszavágón a mainál sokkal jobb produkciót nyújthassunk" – zárta szavait a balhátvéd.