Gattuso: "Kötelességem a végsőkig küzdeni"

rino.jpgA Juventus és a Napoli összecsapását megelőzően nem csak Andrea Pirlo, hanem a Partenopei mestere, Gennaro Gattuso is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melyben többek között arról beszélt, hogy nem tudja, hogy ez lesz-e utolsó összecsapása a déli alakulat kispadján, ám mivel ő a vezetőedző, neki kell elszámolnia az utóbbi időszak rossz eredményeiért.

Ugyan a korábban az AC Milan együttesét is irányító tréner a találkozót megelőzően közvetlenül nem állt a kamerák elé, az Atalanta elleni, 3-1- arányban elvesztett Coppa Italia-elődöntőt követően rövid, ám annál érdekesebb interjút adott az itáliai médiának, melyben kijelentette, hogy maradása egyedül a klub vezetőségétől függ, ám ebben ő maga nem tud véleményt alkotni, annak ellenére, hogy több hírforrás máris menesztésének felmerüléséről számolt be az utóbbi hetekben.

"Nem tudom, hogy a Juventus elleni mérkőzésen az állásomért játszom-e majd, ezt a vezetőségtől kell megkérdezni, mivel ők döntenek a sorsomról" – kezdte mondanivalóját az egykori kiváló középpályás, kinek alakulata december közepe óta a Serie A-ban az Interrel, a Lazióval, a Speziával, a Hellas Veronával, illetve a Genoával szemben is vereséget szenvedett, míg a kupából a bergamói együttes ellen kényszerült búcsúzni.

"Én vagyok a csapat edzője, s ha a dolgok rosszul mennek, azt általában mindig a hajó kapitányán kérik számon, azonban úgy vélem, hogy ennek teljesen nyilvánvalónak kell lennie.

A szombati mérkőzésre nem úgy gondolok, mint egy utolsó, vagy egy utolsó előtti esélyre. Jelenleg csak azt tehetem, hogy az eddigiek szerint végzem a munkám, s bízom benne, hogy a dolgok a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakulnak majd.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az edzői munka ezzel jár. Tevékenységünk során állandóan veszélyben vagyunk az esetleges rossz eredmények miatt, mindazonáltal ha menesztenek, nem én leszek sem az első, sem pedig az utolsó tréner, aki erre a sorsra jut a futballtörténelemben. Ennek ellenére kötelességem a végsőkig küzdeni, s biztosíthatok mindenkit, hogy így is fogok tenni" – zárta szavait Gattuso.