Molina: "McKennie egy csiszolatlan gyémánt"

img_20210126_165413.pngAz FC Dallas mestere, Francisco Molina a minap érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak a Juventus egyre jobban, s eredményesebben teljesítő amerikai játékosával, Weston McKennie-vel kapcsolatban, melyben többek között elmondta, hogy a középpályás már korábban is kiemelkedett kortársai közül, valamint beszélt a futballista Torinóban való fejlődéséről is.

A texasi születésű amerikai labdarúgó 2016 augusztusában került szülőhazájából az FC Schalke 04 U19-es együtteséhez, azonban a szakember szerint McKennie már igen fiatalon is megcsillogtatta a benne rejlő potenciált.

"Az első pillanatoktól kezdve tisztában voltunk vele, hogy Weston más szintet képvisel, mit a csapatban játszó többi futballistánk. Egyébként ekörül vette észre, hogy mekkora erő lakozik benne, s úgy döntött, hogy ezt megpróbálja majd kihasználni játék közben is" – szögezte le a tréner a La Gazzetta dello Sport újságírójának.

"Weston mindig is egy igazi vezéregyéniség volt, s igen korán megmutatkozott, hogy valódi példát tud mutatni a csapattársainak, így kis idő elteltével máris ő vált az együttes kapitányává, annak ellenére, hogy ő volt a legalacsonyabb termetű játékos a fiúk közül.

Mindig is profi volt, s már gyermekkorában is látni lehetett rajta ezeket a jellemvonásokat" – folytatta Molina a labdarúgó fiatal éveit firtató kérdésre.

McKennie 2017-től, tizennyolc éves korától fogva futballozott a gelsenkirscheni alakulat első csapatában, mígnem 2020 nyarán szinte a semmiből robbant a bomba, miszerint az olasz rekordbajnok szerződteti a mindaddig kevesek által ismert és emlegetett játékost.

"Úgy vélem, hogy Weston nagyszerű döntést hozott, mikor a Juventushoz való csatlakozás mellett döntött. Az Öreg Hölgy sok trófeát fog nyerni vele, részben az eddig is látható kiváló teljesítményének köszönhetően.

Véleményem szerint még jobb produktumra lesz képes, mikor a szurkolók végre visszatérhetnek majd a stadionokba, s nagy közönségkedvenccé fog válni a Juve-drukkerek körében. Mindig is az igazán nagy téttel bíró összecsapásokon, s a szurkolók jelenléte mellett tudta megmutatni tudása legjavát."

Több hírforrás, egyebek mellett Romeo Agresti és Fabrizio Romano szerint a Zebrák vezetősége olyannyira elégedett a játékossal, hogy mér most elhatározták, hogy nyáron kifizetik majd a német együttessel kötött szerződésben megjelölt 18,5 millió eurós összeget McKennie végleges megszerzésének érdekében, a tréner szerint pedig ez a legjobb, melyet az olasz rekordbajnok tehet.

"A játékos nyáron megtette a következő lépést a karrierjében, most pedig a Juventusnál futballozik, mely együttes jelenleg a világ egyik legjobb klubja. Weston egyelőre egy csiszolatlan gyémánt, azonban biztos vagyok benne, hogy a Bianconerinél sokat fog fejlődni, s hogy az Öreg Hölgy nem véletlenül fektetett belé. Az út, melyet választott, egyértelműen a helyes irány volt" – zárta szavait Molina.