Pirlo: "A vasárnapi csapat nem a Juve volt"

img_20210119_204537.pngA Juventus holnap este a szezon első trófeájának megszerzéséért léphet pályára a Mapei Stadiumban, ugyanis Andrea Pirlo alakulata a Napoli elleni Supercoppa-döntő megvívására készül szerdán 21 órától, mely egyben a kezdő tréner első kupája is lehet, amennyiben a Bianconeri sikerrel veszi feladatát.

A mérkőzés előtt természetesen maga a Maestro is megtette szokásos nyilatkozatát az olasz média részvételével megrendezett sajtótájékoztató keretein belül, melyben többek között arról beszélt, hogy csapatának be kell bizonyítania, hogy jobb együttes annál, mint amely alakulatot az Inter ellen láthatták a szurkolók, valamint kiemelte alakulatának magabiztosságát is.

"A Napoli igen erős együttes, melynek kerete nagyon sok kreatív, valamint nagy munkabírással rendelkező labdarúgót tartalmaz, ennek fényében pedig rendkívül óvatosnak kell lennünk az összecsapáson" – jelentette ki az egykori középpályás.

"A védelmük igen szilárdan, szinte feltörhetetlenül szorosan helyezkedik, ezért arra kell törekednünk, hogy az általunk kidolgozott gólszerzési lehetőségek legtöbbjét kihasználjuk, hiszen nem biztos, hogy sok ehhez hasonló esély nyílik majd előttünk."

Az Öreg Hölgy meccskeretéből ezúttal is számos alapember maradt ki, a klub szerelmeseinek pedig újabb rossz hírt jelent, hogy Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Alex Sandro, valamint Matthijs de Ligt mellett Merih Demiral sem lesz bevethető a találkozón.

"Gigi Buffonnak némi egészségügyi problémája akadt, így mindenképpen Wojciech Szczęsny fog a kapuban állni. Merih Demiral néhány hete egy kisebb gonddal küzd, s ugyan korábban játszhatott, az állapota az utóbbi napokban ismét romlott, így egy ideig nem állhat a rendelkezésünkre.

Fontos mérkőzés áll előttünk, hiszen ez a szezon első döntője, ráadásul egy igen lesújtó bajnoki vereség után kell helytállnunk az összecsapáson. Alig várjuk, hogy a bennünk rejlő összes elszántságot, valamint éhséget kamatoztathassuk, s hogy ennek eredményeképpen hazahozhassuk a trófeát.

Ha olyan mértékű vereséget szenvedsz, mint amilyenen nekünk kellett keresztülmennünk vasárnap, tisztában kell lenned vele, hogy mik voltak a hibáid, s milyen lépéseket nem követhetsz el újra. Mindez egy igen hosszadalmas tanulási folyamat része.

Eltökéltük, hogy új fejezetet nyitunk, s magunk mögött hagyjuk a hétvégi összecsapást. Szerencsére szinte rögtön visszatérhetünk a pályára a vasárnapi sokkot követően, így pedig be tudjuk bizonyítani, hogy nem az a csapat vagyunk, melyet a San Siróban lehetett látni. Visszatekintve nem mondanám, hogy féltünk az Intertől, azonban egyértelműen túlságosan körülményesek voltunk, ezt pedig nem lehetett megengedni az adott szituációban.

Jelenleg nehéz helyzetben vagyunk, ám természetes, hogy a szezon során felléphetnek ehhez hasonló állapotok egy klubnál, kiváltképp egy fontos találkozó elvesztése után. Mindenképpen előnyt jelent számunkra, hogy azonnal reagálhatunk a legutóbbi kudarcunkra, egy trófea elhódításánál nagyobb kihívást pedig el sem lehetne képzelni.

Csalódott vagyok a kritikák miatt, melyek a Derby d'Italia után játékosokra zúdultak, főleg annak tudatában, hogy egyeseket teljesen igazságtalanul támadtak. Szívesebben venném, ha a én állnék a kritikák össztüzében, nem pedig a futballistáim. Nem állunk semmiféle fordulópont, vagy válaszút előtt, egyszerűen meg kell nyernünk egy döntőt, s pontosan ezért vagyunk itt."

A Zebrák argentin tízesének sérülése miatt Pirlo Álvaro Moratát, illetve Dejan Kulusevskit jelölheti a kezdőbe holnap este, azonban a mester nem adott egyértelmű választ arra, hogy melyik labdarúgó szerepelhet a csapatban a kezdetektől fogva.

"Mindez attól függ, hogy miként akarunk futballozni, s hogy milyen módon közelítjük meg az összecsapást. Nyilvánvalóan vannak elképzeléseim a találkozóról, azonban meglátjuk, hogy holnap este milyen fizikai állapotban lesznek a játékosaink, s ennek függvényében állítjuk majd össze a kezdő tizenegyet is."

A trénert arról is kérdezték, hogy az olasz rekordbajnok keret jóllakott-e kilenc Scudetto egymást követő megnyerése után, ám a Maestro adott érdemi választ a problémakörre, mely a szurkolók egyes csoportjait is évek óta foglalkoztatja.

"Ha egy csapat kilenc bajnoki címet hódít el zsinórban, az nem lehet véletlen. A Juve kemény munkával dolgozott meg a sikereiért, az ambícióink pedig változatlanok, hiszen ez a csapat mindig ugyanazzal a lelkesedéssel küzd meg a trófeákért, és jelen pillanatban is égünk a vágytól, hogy megnyerjük az egymást követő tizedik Scudettónkat.

A projektünk elsődleges célja, hogy a legjobbat hozzuk ki a játékosainkból, valamint magából a Juventusból. A szezon eddigi során volt néhány botlásunk, azonban az ilyenek elkerülhetetlenek, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy az út, melyen haladunk, helyes" – összegzett Pirlo.