Cobolli Gigli: "Sosem menesztettem volna Allegrit"

giovanni_cobolli_gigli_1400x840.jpgA Juventus korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli egy tegnap délutáni nyilatkozatában éles véleményt alkotott az Öreg Hölgy jelenlegi helyzetéről, mindenekelőtt bírálva a Bianconeri vasárnap esti, Inter elleni mérkőzésen mutatott hozzáállását, s kinyilvánítva álláspontját a torinói alakulatot immár évek óta gyötrő edzőkérdésről is.

Az olasz rekordbajnokot 2006 és 2009 között irányító sportvezető elsőként elhangzott szavaiban arról beszélt, hogy ha 2019 tavaszán is ő lett volna a Zebrák első embere, nem nevezte volna ki Maurizio Sarrit vezetőedzőnek, mellyel véleménye szerint Andrea Agnelli és stábja óriási baklövést követtek el.

"Személy szerint mindig is Maurizio Sarri ellen voltam, ám elsősorban nem a szakemberrel szemben helyezkedtem el, hanem a személyisége ellen emeltem kifogást. Sarri még a Figline Valdema edzője volt, mikor mindenféle rágalmat zúdított a Bianconerire, emiatt pedig önmagában is ellenszenves volt nekem. 

Mikor szóba hozták a Juventusszal, azt javasoltam neki, hogy más csapatnál próbálkozzon, mivel más együttesek talán közelebb álltak volna hozzá. Nem fogadta meg a tanácsomat" – jelentette ki a nápolyi illetőségű Radio Kiss Kiss kérdésére.

Cobolli Gigli a Juventus Derby d'Italián elszenvedett csúfos vereségéről is beszélt, melyet összekapcsolt a klubnál hosszabb ideje fennálló edzőkérdéssel, szót ejtve Massimiliano Allegri elküldéséről, illetve Andrea Pirlo kinevezéséről is.

"Nagyon nem tetszett a Juve Inter ellen mutatott produkciója, mivel olyan csapat benyomását keltették, akiknek nincsenek tökeik, ez pedig valamilyen szempontból igaz is.

Ha továbbra is én lennék a klub elnöke, sosem menesztettem volna Massimiliano Allegrit. Úgy gondolom, hogy továbbra is eredményes lett volna a csapattal, mivel egészen egyszerűen ő az ideális szakember az Öreg Hölgy számára.

Hogy Antonio Conte visszatérne-e a Juventusba? Nem hinném, mivel a közte és az Andrea Agnelli közötti viszony korábban annyira megromlott, hogy ötlet szintjén sem merülhetne föl egy ehhez hasonló szenzációs eset a felek részéről.

Andrea Pirlo kinevezése Maurizio Sarri menesztését követően egyedül Agnelli döntése volt. Egy kockázatos, ugyanakkor zseniális elhatározásról beszélünk, ám természetesen ezzel a lépéssel a Juve vezetősége rengeteg dolgot tett fel egy lapra.

Ennek kapcsán muszáj megemlítenem, hogy a legkevésbé sem tisztelem Fabio Paraticit, valamint Pavel Nedvědet, ám az okokra inkább nem térnék ki" – zárta szavait a hetvenhat esztendős egykori sportvezető.